VALIKKO

Autoton perhe

2.12.2019 05:30

Pikkujouluja ja oksettavia baby shower kakkuja

Uuteen pyörään on kertynyt jo 400 kilometriä, vaikka tuntuu että talvella ei ole tullut liikuttua pakollisia menoja enempää. Ensihuoltoon vienti on viivästynyt. Täytyy varata tällä viikolla aika ja pyytää samalla vaihtamaan taakse nastarengas. Sitten on toivottavasti kaikki pyörätarvikehankinnat vähäksi aikaa tehty. Alkaa tässä pikkuhiljaa tuntua, ettei tuo pyöräily tuokaan niin paljon säästöjä, kun on kaikki pitänyt ostaa uudestaan.

 

Olen tällä viikolla pyöräillyt ensimmäistä kertaa kipeänä. Kuulostaa pahalta, kun ulkona on lisäksi satanut vuorotellen vettä, räntää ja lunta. Lääkäriin pyöräillessä nostin sähköavustuksen tehoa normaalista trailista boost tasolle ja tuntui kuin pyörä taas lentäisi itsestään. Ei haitannut kipeänäkään olo.

 

Talvipyöräily alkaa sujua

 

Pikkujoulut

 

Lauantaina olin työpaikan pikkujouluissa, tanssin ja lauloin ääneni käheäksi Kaija Koon tahtiin. Olin oikeasti suunnitellut meneväni pikkujouluihin pyörällä. Korkokengät ja mekko eivät olisi olleet minulle ongelma toppavaatteiden kanssa. Olen pyöräillyt töihin hameessa useampana päivänä. Saatuani kolmannen puhelun, jossa minulle tarjottiin kyytiä pikkujouluihin, suostuin lopulta. Kotiin palasin taksilla.

 

Muistelen kaiholla niitä päiviä, kun kipeänä tai krapulassa sai maata sängyssä koko päivän syöden pizzaa. Nyt olen kipeänä viihdyttänyt lapsia ja pyöräillyt toiselle puolelle kaupunkia viemään heitä jumppatunnille, kuten kirjoitin aiemmin. Olin ensimmäistä kertaa neljään vuoteen krapulassa. Herätys koitti jo aamupäivän puolella, vaikka mies ystävällisesti nousi lasten kanssa ylös aiemmin.

 

Baby Shower

 

Sunnuntai-iltapäivänä pyöräilin ystäväni luokse baby showereihin. Tykkään leipoa kakkuja, joten tein tälläkin kertaa kakun juhliin. Laitoin kakkukuvun varmuuden vuoksi lasten pyöräkärryyn, sillä ajattelin sen säilyvän siellä paremmin ehjänä perille asti. Pyöräntangosta roikkuva kakku olisi ollut mahtava näky, jos olisin sattunut kaatumaan.

 

Trigger warning! Seuraavat kaksi kuvaa ylittävät hyvän maun rajat (vaikka herkullisia ovatkin) eivätkä sovi herkimmille.

 

Masukakku selvisi ehjänä perille

 

Toinen aiemmin tekemäni baby shower kakku

 

Kaatumista oli turha pelätä. Ulkona oli pieni pakkanen ja satoi lunta. Oli oikein kaunis ja hyvä pyöräilykeli. Lumi oli kovaa, eikä pyörä heilahdellut yhtään, toisin kun loskakelillä ajaessa. Ihan en uskaltanut vielä kesänopeuksia päästellä, mutta lumella pyöräilyyn ja pyörään alkaa koko ajan tulla lisää luottamusta. Omat olemattomat pyöräilytaidot karttuvat ja kuten läpi vuoden pyöräilevä ystäväni totesi: ”Siperia opettaa”. Kenkiin kannattaa kuulemma hankkia päälle puettavat nastat, jotta liukkaalle pinnalle pysähtyessä pysyy pystyssä. Minulla on juoksuun tarkoitetut nastakengät, mutta mietin mahtavatko varpaat pysyä niissä lämpiminä, sillä nykyiset paksut talvisaappaat tuntuvat toimivan hyvin.

 

Ota Autoton perhe seurantaan Instagramissa ja Facebookissa niin näet tarinoita, jotka eivät päädy blogiin asti sekä kuulet uusista blogikirjoituksista ensimmäisenä!

 

 

 

 

Kommentit

 • Nimetön Pate

  Sen enempää kakkukuvia kommentoimatta ( 🙂 ), niin onhan tuo pyöräily talvikaudella omaa hommaansa. Nastat on kyllä ehdottomat, mieluiten sellaiset missä nastoja on ns. riittävästi. Hyvä vinkki kyllä myös tuo nastat ulkokengissäkin. Tuossa Thulen rattaassa lie jonkinlainen jousitus? Muutenhan voi kakuille ja kyytiläisille olla melko pomppuista kyytiä kun yöllä on loskanokareet jäätyneet kevlien pinnalle… 😉

   0
  • Noora Inkeroinen

   Hei Pate, Minulla on Schwalben valmistamat Ice spiker pro renkaat, niin pitäisi olla hyvä pito ja riittävästi nastoja 🙂 Tuossa Thulen mallissa on hyvä, säädettävä jousitus. Se oli meillä yksi ostokriteeri, kun aikanaan pyöräkärryä hankittiin. Lisää huomattavasti lasten matkustus mukavuutta.

    2
 • Hirvonen

  Olen itsekin miettinyt talvipyöräilyä ja tuota kärriosaa lapselle. Auto on monesti kätevä lämmittimineen mutta muuna vuoden aikana tulee käytettyä niin vähän että koko vuoden pöyräily houkuttaa. Kakut ovat kyllä erittäin huvittavat!

   0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.