VALIKKO

Autoton perhe

27.6.2019 05:30

Pyöräkärryn valinta – Huomioi nämä 5 asiaa

Pyöräkärryn valinta – Huomioi nämä 5 asiaa

 

Pyöräkärryn valinta onnistuu paremmin näiden vinkkien avulla. Oikeanlainen kärry, oikeaan tarkoitukseen parantaa sekä pyöräilijän, että lapsimatkustajien ajomukavuutta.

 

1. Kunnollinen jousitus

 

Meillä pyörien perässä kulkee Thule Chariot Cougar 2 pyöräkärry. Yksi tärkeimpiä kriteereitä pyöräkärryä valitessamme oli kunnollinen jousitus, joka takaa tasaisen menon myös lapselle. Itse en laittaisi pientä lasta ollenkaan jousittamattomaan kärryyn, jossa kaikki tien / maaston epätasaisuudet ottavat suoraan lapsen selkään sekä niskaan.

 

Pyöräkärryn valinta: Kunnollinen jousitus

 

2. Pyöräkärryn mitoitus

 

Tuleeko pyöräkärryyn 1 vai 2 lasta? Minkä ikäisiä ja kokoisia lapset ovat? Kulkeeko mukana reppuja, ostoksia tai muuta tavaraa? Me ostimme suoraan kahden istuttavan pyöräkärryn, sillä tiesimme haluavamme toisen lapsen. Mikäli lapsiluku olisi jäänyt vain yhteen, niin kärryyn olisi sitten mahtunut enemmän tavaraa. Luovuttuamme autosta tavarakori on ollut entistä tärkeämmässä roolissa, sillä sinne pitää mahtua ruokaostokset ja harrastusvälineet rinkoista lähtien.

 

Autottoman perheen pyöräkärryyn tulee mahtua ruokaostokset

 

Lasten kasvaessa yli tuosta kärrystä täytyy miettiä uusia kuljetustapoja, mikäli jatkamme edelleen autottomalla linjalla. Yksi isompien lasten kuljetusvaihto voisi olla lastipyörä tai Thulen isompi pyöräkärry Cab2, niille matkoille, joita he eivät itse jaksa pyöräillä.

 

3. Lisäominaisuudet

Sadesuoja pitää lapset kuivina

 

Meidän pyöräkärryssä on säädettävän jousituksen lisäksi myös muita lasten matkustusmukavuuksia parantavia ominaisuuksia. Yksi näistä on osittainen ikkunoiden poisto lämpötilan säätelyä varten. Lisäksi löytyy aurinkolippa, joka on kätevä lapsen kanssa, joka järjestelmällisesti heittää aurinkolasit ja hatut pois päästään. Vetoketjuilla toimiva sadesuoja pitää lapset lämpöisinä ja kuivina huonollakin kelillä.

 

Pyöräkärryn suojaverkko suojaa ötököiltä ja pieniltä kiviltä

 

Aurinkolippa on sopivalla korkeudella pienille matkustajille.

 

Tuleeko pyöräkärry muuhun käyttöön? Ainakin Thulen kärryihin on ostettavissa lisäosia, kuten meiltäkin löytyvä juoksupyörä. Lisäksi tarjolla on myös hiihtoon ja retkeilyyn soveltuva varustesetti, johon kuuluu vetoaisat sekä jalakset.

 

Pyöräkärry muuntuu lisäosalla juoksurattaiksi. Tavarakorin saa käännettyä näppärästi ylös.

 

4. Hinta

 

Pyöräkärryissäkin tuntuisi pätevän vanha sanonta halvalla ei saa hyvää. Halvemmista malleista tuntuisi järjestään puuttuvan jousitus kokonaan. Kannattaa myös tarkistaa mitä ilmoitettu hinta sisältää. Joskus mukaan ei kuulu pyöräsettiä eli vetoaisaa, jolla kärry kiinnitetään pyörään tai vastaavasti kaupunkipyörät, joilla pyöräkärry muutettaan työnnettäviksi rattaiksi puuttuvat.

 

Pyöräkärry on kätevä irrottaa pyörän perästä ja muuttaa rataspyörillä tavallisiksi lasten rattaiksi.

 

Itse maksoimme pyöräkärrystä urheilukaupan avajaistarjouksena 499€ (normaalihinta tällä hetkellä näyttää olevan n.800€). Sijoituksena tämä on ollut yksi kalleimmista, mutta parhaimmista lastentarvikkeista. Tämän kanssa on tehty monta reissua kuten Saariston rengastie esikoisen vauva-aikana ja nyt tämä meidän jo kaksi kuukautta kestänyt autottomuus -projekti.

 

5. Kärryn kiinnittäminen polkupyörään

 

Kyseessä ei ole niin yksinkertainen asia, kuin alkuun voisi kuvitella. Yksistään Thulella on valikoimassaan yli kymmenen erilaista adapteria. Adapterin valintaan vaikuttaa vaihteiston ja akselin tyyppi ja siitä huolimatta saattaa joutua porailemaan, kuten meillä kävi. Selvitä etukäteen pyöräsi taka-akselin sekä vaihteiston tyyppi, jolloin voit myyjän kanssa selvittää löytyykö heiltä pyörääsi sopivaa adapteria.

 

Sähköpyörällä pyöräkärryn vetäminen käy helposti myös ylämäessä

 

Disclaimer

 

Puhun blogissa paljon esikoisesta ja vauvasta. Huomautan nyt kuitenkin, että meidän vauva on jo 11 kuukauden ikäinen. Pientä vauvaa ei voi vetää pyöräkärryssä edes erikseen myytävällä lisäosalla (kulkee nimellä Thule infant sling tai baby sling). Vauvatuki on tarkoitettu tekemään kärrystä rataskäytössä vauvalle sopivampi, mutta se ei tue tarpeeksi, jotta kärryjen kanssa voisi juosta tai pyöräillä. Vauvaa voi vetää pyöräkärryssä vasta siinä vaiheessa, kun hän osaa kunnolla kannatella itseään ja istua eli yleensä vasta 6 kuukauden jälkeen.

 

 

 

 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.