VALIKKO

Autoton perhe

21.9.2019 07:00

Syksy saapui pyöräilijöiden perheeseen

Herätyskello soi. Haron kädellä etsien kännykkääni sulkeakseni sen, ettei muu perhe herää. Nousen lämpöisten peitteiden välistä ja jalat osuvat pehmeään lampaantaljaan lattialla. Katselen kuinka mies ja lapset jatkavat sängyssä uniaan. Pienet unesta lämpöiset varpaat pilkistävät peiton alta. Ihmettelen miten olen mahtunut nukkumaan tuossa samassa kasassa tuhisevien ihmisten keskellä. Suuntaan suihkuun ja siitä kohti töitä. Mies viettää tänään osittaista hoitovapaata ja jää lasten kanssa kotiin.

 

Usvainen järvi työmatkalla häkellyttää kauneudellaan

 

Ulkona on käyty yön aikana lähellä nollaa ja maa on saanut osittaisen jääpeitteen. Halaan ja vilkutan lapsille heipat. Naapuri raaputtaa autonsa ikkunaa, kun minä hyppään pyörän satulaan. Kylmä syysaamu karistaa viimeisetkin unihiekat silmistä ja herättää tähän päivään. Ulkona on kaunista. Todella kaunista, vaikka on pimeä syyskuinen aamu. Jääpeite saa kaiken kimaltelemaan nousevan auringon valossa. Järveltä nousee usvaa, mikä luo oman taianomaisen tunnelmansa pyöräilyyn.

 

Jäätyneet kukat enteilevät tulevaa talvea

 

Pyöräilijöiden osuus työmatkaliikenteestä on selvästi vähentynyt. Metsäpoluilla ei ole muita liikkujia. Tiellä menee edelleen paljon autoja, mutta rantaraitilla on tilaa. Muutama muu pyöräilijä tulee enää vastaan. Kaikki ovat kaivaneet esille huivit ja käsineet. Tienvarren kukat ovat jäätyneet ja sillat saaneet pienen lumipeitteen. Saavun työpaikalle energisenä ja posket kylmästä punaisena. Tästä tulee hyvä päivä ja viikonloppu.

 

Silloilla on kaunis lumipeite

 

Ota Autoton perhe seurantaan Instagramissa ja Facebookissa niin näet tarinoita, jotka eivät päädy blogiin asti sekä kuulet uusista blogikirjoituksista ensimmäisenä!

 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.