VALIKKO

Autoton perhe

6.9.2019 05:30

Syksypyöräilijän varusteet

Syksypyöräilijän varusteet

 

Kesällä pyöräilyn aloittamiseen riittivät polkupyörä ja kypärä. Hieman myöhemmin ostin repun tavaroiden kuljetukseen. Syksyn myötä se kuuluisa polkupyöräilyyn liittyvä varustelu on alkanut.

 

Vaatteet

 

Minulla on vaellusharrastuksen myötä ennestään ulkovaatteita, jotka pitävät hyvin vettä ja suojaavat tuulelta. Uusia hankintoja en ulkovaatteiden osalta ole joutunut juurikaan tekemään. Kuorihousut kävin ostamassa, sillä retkeilyssä käyttämäni sadeviitta ei oikein toimi pyörän kanssa. Nämä yhdistettynä Goretex takkiin ovat pitäneet kuivana kaatosateellakin.

 

Sadesuojat pitävät kengät kuivina

 

Kenkien kanssa tuskailin pitkään, sillä en halunnut kuljettaa montaa paria repussa. Kävin muilla asioilla urheiluvälinekaupassa ja huomasin, että on olemassa kenkien päälle puettavia sadesuojia. Näillä pysyvät kengätkin kuivana. Otin varuilta hieman reippaamman koon, jotta talvikengätkin mahtuvat niihin loskakelillä.

 

Mieheni tokaisi tämän kuvan nähtyään, että onneksi estetiikka ei ole blogini pääasiallinen sisältö

 

Ennestään omistamani tuubihuivi on pitänyt hiukset kuivana kypärän alla ja suojannut korvia viimalta. Etsin edelleen lämpöisiä ja vedenpitäviä pyöräilyhanskoja, jotka kuitenkin hengittäisivät. Palelen herkästi sormista ja varpaista, joten nuo kesähanskat alkavat olla hieman liian viileät.

 

Ajolasit

 

Pyöräilylasit

 

Aurinkolasit alkoivat olla liian tummat näillä keleillä, kun aurinko ei enää paista. Kävin ostamassa ihan oikeat ajolasit, joissa on kolmet eri linssit ja huurtumisen esto. Yhdet ovat kirkkaan kelin linssit aurinkoisille päiville. Lisäksi löytyy keltaiseen/oranssiin taittavat kontrastilinssit, jotka tuovat lumella pinnan muodot paremmin esiin. Viimeiset ovat läpinäkyvät linssit, joita voi käyttää hämärässä/pimeässä. Nämä olivat tähän menneissä kalleimmat pyöräilyyn hankkimani varusteet.

 

Lamppu

 

Mies huomasi, että minun pyörässäni on USB portti näytön sivussa. Mies rakenteli siihen tee-se-itse valon omasta paristokäyttöisestä pyöränlampustaan ja osti itselleen tehokkaamman. Tämä on varmasti tarpeellinen syksyllä iltojen ja aamujen pimentyessä. En olekaan aiemmin omistanut pyörää, jossa olisi valo!

 

Kuumaliima-asennus ei ole sieltä kauneimmasta päästä, mutta toimii

 

Mies asensi pyöräkärryn perään vilkkuvan punaisen valon, jotta se näkyy paremmin takana tulijoille. Pyörän oma punainen lippu haalistui ensimmäisen kesän jälkeen ja lipputanko katkesti tänä kesänä.

 

Lokasuoja

 

Kesällä minulta varastettiin takalokasuoja, sillä aikaa kun kävimme lasten kanssa neuvolassa. Nyt sain aikaiseksi hankkia uuden, niin ei kaikki kura lennä selkään ja pyöräkärryssä istuvien lasten päälle. Lapsille en ole mitään varusteita hankkinut, vaan he ovat olleet säänmukaisissa ulkoiluvaatteissa kyydissä. Talveksi olen miettinyt sellaista pyöräkärryyn tarkoitettua lämpöpussia molemmille. Olisi kiva kuulla, jos jollain on niistä kokemuksia?

 

Syksy saa minun puolestani tulla

 

Minkä varusteen olet itse kokenut hyödylliseksi pyöräilyssä?

 

Ota Autoton perhe seurantaan Instagramissa ja Facebookissa niin näet tarinoita, jotka eivät päädy blogiin asti sekä kuulet uusista blogikirjoituksista ensimmäisenä!

 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.