VALIKKO

Autoton perhe

19.10.2019 17:14

Taksi pelasti 30v syntymäpäiväjuhlat

Olipa kerran 30v syntymäpäiväjuhlien aamu. Yksi lukijoista laittoi minulle viestiä, että autottomuus on ihanaa 360 päivää vuodessa. Sitten on ne 5 päivää.  Torstainen linja-autoreissu ja perjantaiaamu taisivat kuulua noihin viiteen päivään.

 

”– autottomuus on ihanaa 360 päivää vuodessa. Sitten on ne 5 päivää.”

 

Kirjoitin aiemmin ongelmista pyöräni sähköavustuksen kanssa. Miehen kalliimmassa pyörässä samaa vikaa ei ole vielä ilmennyt. Ilmeisesti akun liittimiin pääsee kosteutta, joka aiheuttaa kontaktivikaa ja sähköpyörä lakkaa avustamasta. Keskiviikko oli sateinen päivä ja pyörä alkoi taas temppuilla kotimatkalla ja antoi virtaa vai sykäyksittäin. Mies otti pyörän hoteisiinsa ja laittoi akun liittimiin kosteutta syrjäyttävää kontaktisprayta. Sen pitäisi estää sähköhäiriöt, poistaa ja suojata hapettumiselta sekä varmistaa tehokas ja häiriötön kontakti.

Syntymäpäivä

 

Taksi pelastaa, kun pyörä hajoaa

 

Perjantaiaamuna lähdin polkemaan töihin ja pyörän sähköavustus oli täysin mykkä. Käännyin takaisin kotiin, sillä olisin saapunut töihin myöhässä ja yltä päältä hiessä. Olin illalla lähdössä juhlimaan omia 30v syntymäpäiviäni ja päivän kiireisen aikataulun vuoksi, minulla ei ollut mahdollisuutta käydä uudelleen suihkussa missään välissä. Itku silmässä valitin miehelle pyörästä ja tilasin itselleni taksin. Taksi tuli pihaan muutamassa minuutissa. Matkalla töihin huomasin työpuhelimeni jääneen kotiin ja sitä myötä kaikkien pankkikorttieni. Laitoin paniikissa työkaverille omasta puhelimestani viestiä: ”Pyörä hajosi, oon tulossa taksilla ja rahapussi kotona. 😀 Jos en saa maksettua tätä puhelimella nii voiko joku tulla lunastaa mut taksista ulos? Maksan takaisin :’D”.

 

Jostain syystä taksin maksupääte ja puhelimeni mobilepay eivät löytäneet toisiaan, joten juoksin sisälle etsimään työkaveria, joka voisi maksaa 30€ taksimaksun. Sain heti kolme tarjousta ja taksin maksettua. Ihanat työkaverit kuskasivat minut työpaikan autolla kaupunkiin työpalaveriin, josta pääsin työpäivän jälkeen kävellen suoraan meikkiin ja kampaukseen. Mummo oli tullut meille hakemaan lapsia ensimmäiselle yökyläreissulleen, joten pääsin sieltä autokyydillä kotiin.

 

Ammattilainen saa loihdittua meikillä ja kampauksella väsyneestä kotiäidistäkin ihan edustavan

 

Illalla ihmettelimme miehen kanssa, kun olimme aivan kahdestaan kotona. Tätä ei ollut tapahtunut yli kolmeen vuoteen. Otimme taksin kohti keskustaa (en halunnut pyöräilykypärän litistävän kampaustani ja takaisin tullessa olisimme saattaneet syyllistyä tankojuopumukseen). Kamalasta aamusta huolimatta vietimme kivan illan ravintola Harmoonissa ystävien ja Tuoni studioiden esittämän murhamysteerin sekä ruoan ja juoman parissa. Seurueemme onnistui ratkaisemaan oikean murhaajan henkilöllisyyden ennen kuin oli liian myöhäistä! Tulimme yöllä taksilla kotiin ja nukuimme ensimmäistä kertaa aamulla pitkään ilman lapsia.

 

Murhamysteeri-illallisen herkullinen menu

 

Ota Autoton perhe seurantaan Instagramissa ja Facebookissa niin näet tarinoita, jotka eivät päädy blogiin asti sekä kuulet uusista blogikirjoituksista ensimmäisenä!

Kommentit

  • Nimetön Nimetön

    Haluaisin itsekin joskus käydä murhamysteeri-illallisella, oli varmasti hyvä. Onneksi taksi yleensä tulee nopeasti. Kerran nukuin pommiin, en siis omista autoa. Joten oli pakko soittaa taksi, jotta ehdin töihin ajoissa.

     0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.