VALIKKO

Autoton perhe

7.6.2019 05:30

Testissä kannettava Kärcher pyöräpesuri

Kärcher pyöräpesuri

 

Kiitos mieheni innostuksen kaikenlaisia laitteita ja koneita kohtaan, meillä kotona asustaa kokonainen lauma erilaisia Kärcherin pesureita, kuten ikkunapesuri, lattiapesuri, tekstiilipesuri, painepesuri jne. Joten en yllättynyt, kun mies osti toukokuussa Jyväskylän pyöräilyviikoilta messutarjouksesta Kärcher Mobile outdoor cleaner oc 3 -matalapainepesurin, jolla voi pestä mm. polkupyörän. Pesurin mukana tuli samaan hintaan polkupyörän pesusetti. Olen jo luovuttanut taistelun kaikkia koneita ja elektroniikkaa vastaan, joita meille ilmestyy tasaista tahtia. Itse asiassa lattiapesurin olen jopa itse todennut hyväksi hankinnaksi. Mielenkiinnolla siis seurasin, kun mies aloitti pyöränpesuoperaation tämän uuden tulokkaan kanssa.

 

Kärcher pyöräpesuri ja polkupyörän pesusetti

 

Kärcher pyöräpesuri ominaisuudet ja pesujälki

 

Olen itse aika laiska pesemään pyörääni ja mies on tainnut kerran huuhdella sen painepesurilla, joten kuukauden ajon jälkeen pyörä alkoi olla jo rapainen. Suihkuttelin ensin pyörään pesuainetta ja hetken päästä huuhtelin pyörän Kärcherin pyöräpesurilla. Se oli siinä. Pyörästä tuli puhdas ilman mitään hinkkausta.

 

Videolla Kärcher pyöräpesuri

 

Pyöräpesurin akku riittää useammankin pyörän pesuun. Meillä meni samalla latauksella kaksi pyörää sekä pyöräkärry ja virtaa jäi vielä. 4 litran vesisäiliö riittää juuri yhden pyörän pesuun, joten se pitää käydä täyttämässä välissä. Tankki saisi olla mielestäni hieman isompi rapaisempia kelejä ajatellen. Irrotettava vesisäiliö on helppo täyttää hanasta. Nettiarvosteluissa on parjattu, että vesitankin muovinen korkki olisi hankala sulkea, mutta itse en tätä ongelmaa havainnut. Vesisuihku on riittävän voimakas (maksimipaine 5 bar) irrottamaan liat hankalistakin paikoista, mutta ei liian suuri tunkeutuakseen paikkoihin joihin vesi ei kuulu.

 

Pesuri on näppärän kokoinen ja kevyt kannettava. Voisin kuvitella tämän toimivan erityisesti kerrostaloasujalle, jolla ei ole pyörän pesumahdollisuutta taloyhtiön pihassa tai maastopyöräilijälle, joka kuljettaa pyöränsä pelipaikalle autolla. Polkupyörän lisäksi pesurilla voi pestä esimerkiksi lastenrattaiden pyörät, ulkokengät tai esimerkiksi koiran tassut.

 

Kärcher polkupyörän pesusetti

 

Kärcher polkupyörän pesusetti on erikseen ostettava lisävaruste, jota myydään myös pakettina pesurin kanssa Bike lisämääreellä. Setti sisältää varustelaatikon, jonka saa kiinnitettyä Kärcher pyöräpesurin pohjaan. Mukana tulee polkupyörälle sopiva pesuaine sekä yleisharja, jonka saa kiinnitettyä pesurin letkuun. Harjalla saa poistettua pinttyneenkin lian. Lisäksi settiin kuuluu mikrokuituliina, jolla pyörän saa kuivattua ennen kuljetusta ja säilytystä.

 

Videolla Kärcher matalapainepesurin Bike-setin yleisharja.

 

Kärcher pyöräpesuri hinta

 

Messutarjouksessa Kärcherin matalapainepesurin hinta oli 99€ sisältäen pyörän pesusetin. Pesurin suositushinta Kärcherin sivuilla näyttää olevan 179€, mikä on mielestäni turhan korkea. Myyntihinnat näyttävät sijoittuvan noin 130€ tienoille ja pyörän pesusetin kanssa n. 160€. Mikäli Kärcher pyöräpesuri tulee vastaan tarjoushintaan, niin sen ostamista kannattaa harkita. Itsekin varmasti tulen pesemään pyörääni enemmän nyt, kun meillä on tuommoinen helppokäyttöinen pesuri.

 

 

 

 

 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.