VALIKKO

Autoton perhe

24.10.2019 05:30

Toimiiko sähköpyörä vesisateella?

Toimiiko sähköpyörä vesisateella?

 

Toimiiko sähköpyörä vesisateella? Lyhyt vastaus on, että toimii. Tässä kuitenkin pari vinkkiä ongelmatilanteisiin. Sähköpyörällä voi huoletta ajaa vesisateella, eikä se hätkähdä sateesta parkissa ollessaan. Jatkuva säilytys säiden armoilla ei tee sille hyvää, kuten ei muillekaan pyörille.

 

Kotipihassa pyörämme ovat olleet autokatoksessa. Töissä olen laiskana jättänyt oman pyöräni suoraan oven eteen syyssateisiin, vaikka tarjolla olisi ollut lämmin autotallikin. Minulla onkin ollut jonkin verran ongelmia sähköpyörän avustuksen kanssa. Aluksi luulin ongelmien johtuvan kosteudesta ja sen mukanaan tuomasta kontaktiviasta, sillä sähköavustuksen toimintahäiriöt tuntuivat esiintyvän sadepäivinä. Miehen kalliimpi pyörä on toiminut moitteetta kelistä riippumatta.

 

Moottorille menevä liitin sai kontaktispray käsittelyn

 

Ongelmatilanteisiin on ensiapuna auttanut akun ja liittimien irrotus sekä valohoidon antaminen (enkä tarkoita nyt taskulampulla liittimien osoittelua). Sähköpyörien moottorinohjaus on tietotekniikkapohjaista, joten virtojen pois kytkentä on ensimmäinen kokeiltava keino.

 

Samoin ohjauspaneeliin menevä liitin

 

Toimiiko sähköpyörä vesisateella? Kontaktispray auttaa

 

Ilmeisesti kyse ei kuitenkaan ollut kosteudesta, sillä pyörä on ollut nyt sisällä kuivumassa ja lataamassa. Mies myös laittoi kaikkiin liittimiin kosteutta syrjäyttävää kontaktisprayta, jonka pitäisi varmistaa tehokas ja häiriötön kontakti. Huollon jälkeen pyörä toimi moitteettomasti polkiessani aamulla töihin. Ajoin lämpöiseen autotalliin ja pistin pyörän lataukseen. Töiden jälkeen lähdin hakemaan lapsia ja pyörän sähköavustus alkoi toimia taas sykäyksittäin, kunnes loppui kokonaan 10 kilometrin ajon jälkeen.

 

Akku sai saman käsittelyn

 

Onneksi myyjä lupasi ottaa pyörän takuuhuoltona, vaikka takuuaika oli mennyt jo umpeen. Nyt olen ainakin muutaman päivän ilman pyörää ja joudun kulkemaan asuntoautolla töihin, sillä julkinen liikenne ei edelleenkään palvele lasten hoitoon viennin ja töihin menon suhteen, kun pitäisi kulkea aamuisin useamman lähiön läpi. Vastauksena kysymykseen toimiiko sähköpyörä vesisateella? Sähköpyörä toimii vesisateella, vika oli jossain muualla.

 

 

Kommentit

 • Stefan Granvik

  Hei. Luin Ilta-lehden jutun teidän perheestä. Silmiini jäi kuva rouvasta kypärä päässä ja rupesi niin harmittamaan väärin säädetty (aivan liian löysä) kypäräremmi jonka takia kypärä ei onnettomuuden sattuessa pysy päässä.
  Remmin pitäisi olla niin kireä että leukaremmi kiinni kypärää nostaessa se ei irtoa päästä kuin sentin verran. Ja remmin Y-haara juuri ja juuri korvalehden alapuolelle.
  Kiitettävää kypäränkäyttöä kun haittaa väärin säädetty kypärä josta ei ole apua tarvittaessa.

   3
  • Noora Inkeroinen

   Hei Stefan, kiitos kommentistasi. Harmitti itseäkin tuossa poseerauskuvassa oleva löysä kypärän hihna. Nyt se on kiristelty!

    3
 • Nimetön Nimetön

  Hei.
  On hienoa että kaikki ei halua päästä helpolla. Varmaan asettaa monenlaisia haasteita tuo autottomuus. Itse joitakin vuosia sitten vein lapset aina jalkaisin tai pyörällä päiväkotiin.
  Nyt työmatkat noin 25 km päivässä lähes aina pyörällä.
  Sehän on asennekysymys ja toisaalta monessa maailmankolkassa menee varmasti huonommin

   2
  • Noora Inkeroinen

   Hei Nimetön, Hienoa että olet löytänyt pyöräilyn! Pääsääntöisesti tämä on ollut helpompaa kuin luulin, vaikka mutkiakin on matkaan sattunut. Saadut hyödyt korvaavat kuitenkin pienet epämukavuudet.

    2
 • Juho Peltola

  Mun itse tehty pyörä on toiminu hyvin hirveässäkin kaatosateessa, vaikka liitokset ei varmasti täytä ip-luokituksia. Välillä olen ihmetellyt kytkentöjäni itsekin, ja olen hyvin tietoinen että ne ovat välillä mitä sattuu. Toimii silti joka päivä 🙂

   1
  • Noora Inkeroinen

   Hei Juho, Juuri näin. Hienoa, että olet saanut kasattua toimivan pyörän. Mieheni joka työskentelee hieman ’tarkempienkin kytkentöjen” kanssa oli sitä mieltä, ettei pyörässäni ollut kyse kosteus eikä korroosio ongelmista liitospinnoissa.

    2
 • Ekologisti

  Olen ajanut sähköpyörällä kaikki työmatkat viime syksystä lähtien, 4000 km. Mitään toimintahäiriöitä ei ole ollut. Pyörä on koko ajan ulkona, akku yöt sisällä. Toimii siis niin sateessa kuin pakkasessa.
  On meillä kaksi autoakin, joita käytetään tarvittaessa. Eiväthän ne katoksessa seisoessaan saastuta. Vältämme turhaa fanaattisuutta.
  Kiitos blogista!

   1
  • Noora Inkeroinen

   Hei Ekologisti, Mulle tuli toukokuun alusta syyskuun loppuun noin 3300km ja ihan viime viikkoina on pyörä alkanut temppuilla. Oli menossa takuuhuoltoon, mutta meidän molempien pyörät varastettiin viime yönä. Sinänsä harmi, kun nyt ei saanut ihan täyttä varmuutta mikä oli vikana. Tämän kesän kokeilun jälkeen tuli todettua, että ihan täyteen autottomuuteen ei meidänkään elämä taivu. Halutaan jatkossakin käydä kansallispuistoissa vaelluksilla ja julkisen liikenteen ulottumissa sukulaisilla. Pyörillä kuitenkin pääsääntöisesti arki jatkossakin 🙂

    2

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.