VALIKKO

Autoton perhe

17.9.2019 06:37

Treffeille pääsee pyörälläkin

Olemme viimeksi kesällä käyneet miehen kanssa kahdestaan Olutsatamassa, joten Downton Abbey -elokuva tuli kuin tilauksesta. Loistava syy paeta arjesta muutamaksi tunniksi ja jättää lapset viettämään laatuaikaa isovanhempien kanssa.

 

Treffejä edeltänyt aamu oli ollut suoraan sanottuna kaoottinen. Keskellä yötä sattunut pissavahinko herätti koko perheen yöllä, pisti nukkumajärjestelyt uusiksi ja osan porukasta suihkuun. Aamulla meidän vierashuoneesta heräsi väsynyt ja kiukkuinen perhe. Päivän aikana suunnittelin jo peruuttavani koko treffit, kun tuntui ettei suunta käänny missään vaiheessa positiivisemmaksi. Onneksi kuitenkin lähdettiin.

 

Yhteinen aika ilman lapsia tekee hyvää parisuhteelle

 

Kävimme ennen elokuvaa juomassa lasilliset. Heti kun pääsin istumaan ravintolaan omaan rauhaan, niin koko päivän kestänyt kireys alkoi helpottamaan. Mieskin alkoi taas näyttämään omalta ihanalta itseltään. Totesimmekin yhdessä, että vietämme liian harvoin omaa tai kahdenkeskistä aikaa. Lähdemme ulos vasta siinä vaiheessa, kun tilanne on ajautunut siihen pisteeseen, että laskemme kuinka monta minuuttia enemmän toinen on käyttänyt aikaa toisessa huoneessa tai vessassa omassa rauhassa. Meillä on useampikin isovanhempi, jotka pystyvät lapsia hoitamaan, joten yhteisenajan ottaminen on vain meistä itsestämme kiinni.

 

Leffaan ja syömään pyöräillen

 

Mies on joskus miettinyt ovatko siistit vaatteet pyöräilyn myötä historiaa ja kuljemmeko tulevaisuudessa aina urheilullisissa vaatteissa. Itse heitin ainakin mekon, korkokengät ja sukkahousut päälle, eikä haitannut yhtään pyöräilyä. Sateinen sää ja mukana kulkevat sadevaatteet vaativat kuitenkin repun ja pyöräilykypärää on pakko kantaa kaupungillakin mukana.

 

Sadetakki ja kypärä kuuluvat syyspyöräilijän treffiasusteisiin

 

Elokuva oli taattua Downton Abbey laatua ja voin suositella sarjan faneille. Sarja ja elokuva kertovat englantilaisen kartanon perheen ja palvelusväen elämästä. Loistavasti kirjoitetut hahmot ja dialogi koukuttivat aikanaan jopa mieheni seuraamaan sarjaa, vaikka yleensä hän ei pukudraamoille lämpene. Elokuvan jälkeen soitimme isovanhemmille tarkistuspuhelun ja päädyimme vielä ravintolaan syömään, kun kotona oli kaikilla hyvä meno. Takaisin tullessa oli jo aika vilpoinen keli ja sormia palelsi pyöräillessä, mutta mieli oli huomattavasti kevyempi. Täytyy sopia useamminkin treffi-iltoja, sillä ne tekevät kaikille hyvää.

Pimeät syksyillat luovat oman tunnelmansa

 

 

 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.