VALIKKO

Autoton perhe

8.11.2019 05:30

Uusi pyörä saapui vihdoin

En olisi uskonut, että talvella voi olla ikävä polkupyörää. Tilasin pyörän Saksasta ja toimitus kesti paljon luvattua kauemmin, sillä kyseistä pyörää ei ollutkaan varastossa, vaikka verkkosivuilla niin luki. Tämä on ilmeisesti kyseisen firman tapa toimia, kun myöhemmin perehdyin aiheeseen.

 

Auton lainaaminen muutamana päivänä viikossa ja julkisten aikataulujen kanssa säätäminen alkoi jo kyllästyttää. Työkaveri huikkasi yksi päivä, että nauti nyt autoilusta, kun vielä voit. Jäin ihan miettimään tätä lausetta, sillä autoilu aamu- ja iltapäiväruuhkissa ei itseasiassa ollut mitenkään nautinnollista.

 

Kerran kun on päässyt pyöräilyn makuun, niin on näköjään vaikea vaihtaa takaisin entiseen. Pyörä mahdollistaa samanlaisen vapauden liikkua lasten kanssa, kuin autokin. Ei ole sidottu muiden aikatauluihin. Lisäksi on vapaa aamuisista lumitöistä ja ikkunan raaputtamisista. Hyppää vain satulaan ja lähtee polkemaan. Ruuhkaakaan ei pyöräteillä näy.

 

Kauan odotettu paketti, ei ollutkaan sitä mitä luulin

 

Eilen luulin saavani pyörän kotiin, kun tuli tekstiviesti paketin toimittamisesta. Hehkutin kaikille uutta pyörää. Kävin yhden työkaverini kanssa seuraavan keskustelun:

– Mikä uudessa pyörässä on parempaa?

– Siinä on parempi moottori, isompi akku, täysjousto ja leveämmät renkaat

– Ihan kuin juttelisi jonkun miehen kanssa autokaupoista.

 

Kauan odotettu paketti

 

Paketti tuli pihaan ja tuuletin kuin pieni lapsi joululahjojen keskeltä postinkantajalle: ”Jes, uusi pyörä ehti kotiin ennen teidän lakkoa”. Postimies ihmetteli, että mikä pyörä täällä laatikossa on. Kerroin sähköpyörästä, johon hän totesi ettei näin kevyessä paketissa voi pyörää olla ja alkoi tarkistamaan tuliko hän oikeaan osoitteeseen.

 

Siinä vaiheessa muistin, että olin tilannut yhdeltä taiteilijalta taulun ja paketti oli tietysti se. Uuden taulun saamiseen sekoittui hieman pettymystä, kun arki ei vieläkään palautunut normaaliksi.

 

Paketista paljastui pyörän sijasta taulu

 

Sen sijaan uusi pyörä saapui seuraavana päivänä, mikä oli oikeastaan parempi, sillä mieskin oli kotona eikä treeneissä. Yksin en olisi pyörää saanut kasaan, sillä ainoat ohjeet olivat saksaksi. Minä siis viihdytin lapsia, laitoin ruokaa ja siivosin, kun mies kasasi olohuoneen nurkassa pyörää.

 

Pyörän kasaaminen oli illan ohjelmanumero

 

Tänä aamuna poljen sillä ensimmäistä kertaa töihin. Mies on tänään lasten kanssa kotona. Hänen oma pyöränsä pitäisi tulla tänään. Pyöräkärryn adapterit pitää vielä hankkia, sillä emme uskaltaneet tilata niitä ilman taka-akselien mittaamista.

 

P.S Uusi pyöräni on Merida eONE-Twenty 600 (2019). Kirjoittelen tästä myöhemmin käyttäjäkokemuksia.

 

Ota Autoton perhe seurantaan Instagramissa ja Facebookissa niin näet tarinoita, jotka eivät päädy blogiin asti sekä kuulet uusista blogikirjoituksista ensimmäisenä!

 

 

Kommentit

 • Nimetön Pete

  Onnea! 🙂 Nyt sitten pyörät niin hyvin lukkoihin ja kiinni, ettei varkaat enää pääse viemään…

   0
  • Noora Inkeroinen

   Lukot oli hyviä, kiinnitys ei 😀 Kehitteillä on pihaan jotain, josta saa rungosta kiinni!

    0
  • Noora Inkeroinen

   Kiitos, tätä on odotettu!

    0
 • Autoileva kansalainen

  Näkyy olevan kuitenkin sama perusvika, mikä kaikissa muissakin pyörissä.

   0
  • Noora Inkeroinen

   Hei Autoileva kansalainen, haluatko hieman tarkentaa?

    0
 • Autoileva kansalainen

  No hei Noora, tykkään uteliaista naisista. Kaikissa pyörissähän on satula päin persiettä.

   0
  • Noora Inkeroinen

   Ehehe, Meninpäs vanhaan 😀

    0
 • Nimetön Sähköpyöräilijä

  Samaistum tähän etten kaipaa autoilua ruuhkassa. Autoilijoita kykyä kääntää päätä kylläkin. Meinasin eilen jäädä auton alle, vaikka auto tuli ajoradalla rinnan, mulla etu- ja takavalo päällä ja lähdin edellisessä risteyksessä kevyen liikenteen valoilla vähän häntä ennen.

  Kyllä oli itselläkin tuskaa ilman pyörää kun odotin että osat tuli ja mies sai korjattua kaatumisen jäljiltä. Nyt enää odotetaan uutta etuhammasratasta että saa sen ja uuden pakan taakse, sekä ketjun vaihdettua. Säädöt ihan sekaisin juuri nyt eikä ukko viitsi säätää ennen kuin uudet osat on paikallaan. Mutta on se silti ihanaa polkea bussilla ja junalla kulkemisen sijaan!

   0
  • Noora Inkeroinen

   Hei sähköpyöräilijä, Onneksi ei käynyt pahemmin! Jos nää sähköpyörät ei ois niin kalliita, niin ostaisin varapyörän kotiin rikkoutumisen tai varkauden varalta ettei menisi koko arki ihan sekaisin 😀

    0
 • Pasi

  Hieno pyörä. Itellä samoilla sähköillä eli steps 7000/bt-E8010 jäykkäperä 27.5 plussassa ja on hienostunut vetotapa. 60nm riittää jokapaikkaan noilla välityssuhteilla.

  Runsaita ja ongelmattomia kilometrejä vaan. Kiva blogi

   1
  • Noora Inkeroinen

   Kiitos Pasi, Tämä vaikuttaa kyllä todella hyvältä. Hyviä pyöräilykilometrejä sinullekin 🙂

    1
 • Mui Stelen

  ”Minä siis viihdytin lapsia, laitoin ruokaa ja siivosin, kun mies kasasi olohuoneen nurkassa pyörää.”

  Ja ellen väärin muista, niin kansallisessa ajankäyttötutkimuksessa (vai mikä sen nimi olikaan) näistä 3 ensimmäistä luetaan naisten palkattomaan kotityöhön ja tuo neljäs miesten harrastuksiin. 😀

  PS.
  Miten muuten kävi.
  Jäikö ne polkupyörävarkaat teidän videovalvonnan avulla kiinni?

   0
  • Noora Inkeroinen

   Haha, täytyypä sanoa miehelle että mun pyörän huoltotoimenpiteet on tutkitusti sen omaa harrastusaikaa! Ei oo valitettavasti pyöristä kuulunut mitään.

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.