VALIKKO

Autoton perhe

10.5.2019 10:30

Vaihdoimme auton sähköpyörään – Uuden elämän ensimmäinen päivä

Autoton perhe blogi

Tänään se virallisesti alkoi, nimittäin meidän uusi elämäntapa! Selviääkö nelihenkinen perhe maakunnassa ilman autoa? Oliko järkeä vaihtaa auto sähköpyörään?

Sähköpyörät ja pyöräkärry

 

Etukäteisvalmistelut

 

Auton myyminen on vielä edessä. Sen myyntikuntoon laittaminen on ollut hidasta, kun siivouskin on pitänyt tehdä osio kerrallaan aina kun saa nipistettyä jostain aikaa. Autosta on nyt irrotettu turvaistuimet, ettei sitä tulisi houkutus käyttää ”ihan vain nopeasti”. Mies suunnitteli auton rekisteristä poistamista, mutta itse ikuisena optimistina uskon sen menevän pian kaupaksi, kunhan ehditään ottaa kuvat ja pistää myyntiin.

 

Sen verran tein etukäteisvalmisteluja, että vein peräkontillisen lasten pieniksi jääneitä vaatteita SPR:n kirpputorille. Lisäksi kävin ostamassa viikon ruoat, jotta heti ensimmäisenä päivänä ei tarvitse lähteä kauppaan. Lapsiperheen ruokaostosten hoitaminen ilman autoa onkin herättänyt teissä lukijoissa eniten kysymyksiä. Tätä tiedusteli minulta myös eräs naapureistamme, johon törmäsin pihalla.

 

Mitä tänään syötäisiin?

 

Kun olimme molemmat työelämässä, käytimme usein Prisman kauppakassipalvelua. Pientä keräysmaksua vastaan henkilökunta kerää valitsemasi tuotteet ja noudat kassit valitsemanasi ajankohtana ovelta. Keräysmaksusta huolimatta ainakin meidän ruokalaskut pienenivät huomattavasti, kun heräteostokset jäivät pois. Lisäksi tuotteiden hintojen vertailu on helpompaa, kun saat esimerkiksi kaikki astianpesuaineet/tomaatit hintoineen näkyviin. Palveluun voi myös tallentaa kauppalistoja.

 

Itse haaveilen ehtiväni ennen työelämään paluuta suunnittelemaan meille kotiin kiertävän ruokalistan (on mullakin haaveet nykyään). Näille olisi sitten kauppakassipalvelussa omat kauppalistansa viikko 1, viikko 2, viikko 3 jne. Klikkaisit aina viikon lopussa tilauksen menemään, haet kassin ja teet siitä ruoan, eikä enää tarvitse miettiä mitäs tänään syötäisiin tai kiikuttaa väsyneitä ja nälkäisiä lapsia hoidon jälkeen kauppaan.

 

Mutta palataan asiaan. Meillä ruokakassit kulkevat kätevästi (tai ainakin toivon niin) pyöräkärryn kyydissä. Ilman lapsia sinne mahtuu useampikin kassi ja lasten kanssa kärryn tavarakori vetää pari kassillista. Toki kärrystä tulee aika takapainoinen ja pitää huomioida, ettei ylitä painorajoja.

 

GZR 275 sähköpyörä ja pyöräkärry

 

Sateella pyöräily ja muita haasteita

 

Ruokaostoksia suuremmaksi ongelmaksi ainakin itselleni on muodostumassa tuleva sää. Tänään alkavat sateet, jotka huomenna ja perjantaina muuttuvat lumisateeksi. Vaikka tykkäänkin itseni haastamisesta, liikutaan paljon perheenä luonnossa vaelluksia tehden, niin omassa arjessa arvostan helppoutta ja mukavuutta. Ainakin nykyään, kun ei ole kolmeen vuoteen nukkunut 8 tunnin unia putkeen, niin mielellään minimoi kaikki vastoinkäymisten riskit.

 

Lisäksi ehdin jo fiilistellä näitä aurinkoisia kevätsäitä ja pakata kaikki talvikamppeet varastoon. Ei kai auta muu kuin kaivaa ne takaisin esiin.

 

Miehen pyörä vaatii vielä pientä fiksausta, sillä pyöräkärry ei käynyt siihen suoraan. Nyt odotellaan ulkomailta siihen sopivaa adapteria. Pyöräkärrystä, adaptereista ja asentamisesta sähköpyörään on tulossa oma tekstinsä myöhemmin. Mies vie esikoisen hoitoon minun pyörälläni ja tuo sen takaisin meille, että pääsen vauvan kanssa hakemaan esikoisen pois perhepäivähoitajalta. Kuulostaako hankalalta? Tätä samaa puljausta me tehtiin aiemmin autolla, jotta kuljetukset onnistuivat. Onneksi pyörän satulan korkeus on helposti säädettävissä.

 

Tästä se alkaa.

(Julkaistu alunperin Bloggerissa 1.5.2019)

 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.