VALIKKO

Autoton perhe

19.5.2019 05:30

Yläkaupungin yö tarjosi lapsille tekemistä

Autoton perhe blogi

Yläkaupungin yö

 

Yläkaupungin yö on Jyväskylässä järjestettävä yksi päiväinen kaupunkifestivaali. Ohjelmassa oli tuttuun tapaan tanssia, teatteria, elokuvia, performansseja, luentoja, kuvataidetta, elävää musiikkia, sanataidetta, työpajoja, liikuntaa ja lastenohjelmaa. Ohjelman aikataulut löytyvät täältä.

 

”Autosta luovuttuamme olen käynyt Jyväskylän keskustassa enemmän kuin vuosiin.”

 

Kaupunkifestivaali on jäänyt minulta monena vuonna välistä, kuten monet muutkin keskustassa järjestettävät tapahtumat. En tiedä miksi keskustaan meno autolla tuntuu vaivalloiselta. Autosta luovuttuamme olen käynyt Jyväskylän keskustassa enemmän kuin vuosiin. Sähköpyörällä ei tarvitse ajaa ruuhkassa, jonottaa valoissa, etsiä parkkipaikkaa tai ajaa kalliisiin parkkihalleihin.

 

Yläkaupungin yö starttasi nimestään huolimatta jo aamulla. Puolet lapsille suunnatusta ohjelmasta oli sijoitettu Mäki-Matin perhepuistoon. Mäki-Matti, joka oli muuttunut tapahtuman ajaksi Tansaniaksi, keräsi heti aamusta valtavan määrän ihmisiä. Kiipeilytelineellä oli ajoittain lapsia ruuhkaksi asti.

 

Yläkaupungin yö alkoi aamulla Mäki-Matin perhepuistossa

 

Serengetin kansallispuistossa sai ratsastaa esteradan keppariseepralla tai -virtahevolla. Radan suorittamisesta sai palkinnoksi ruusukkeen.

 

Keppareissa oli valinnanvaraa

 

Jyväskylän tanssiopisto järjesti puistossa esityksiä sekä tanssiopetusta.

 

Jyväskylän tanssiopiston esitys

 

 

Mäki-Matissa, anteeksi Tansaniassa, oli temppurataa, köydenpunontaa, hydrokoptereita, vesivärimaalausta ja jättisaippuakuplia. Parkour-radalla pääsi istuttamaan puita ja kiipeämään Kilimanjarolle.

 

Yläkaupungin yö festareilla makuja maailmalta

 

Puistossa sai ruokaa kiinalaisista kevätkääryleistä perinteiseen grillimakkaraan. Tansaniassa, kun oltiin niin päädyimme Afrikkalaisten makujen pariin. Viidelllä eurolla sai lautasen täyteen paistettua riisiä, kanaa, papua, pinaattia, salaattia sekä afrikkalaisia munkkeja.

 

 

Ruoka oli melko voimakkaasti maustettua, mutta hyvää. Esikoinen maistoi rohkeasti kaikkea. Papukastike oli ainut, mikä ei saanut hyvää vastaanottoa. Puff puff munkki katosi esikoisen suihin ennen kuin ehdin itse edes maistamaan.

 

Afrikkalainen ruoka maistuu

 

Aurinkoinen sää suosi tapahtumaa, mutta poistuimme puolen päivän jälkeen kotiin päiväunille. Lapsille olisi ollut ohjelmaa tarjolla aina kuuteen asti illalla ja aikuisille yötä myöten. Ensi vuonna ehdottomasti uudelleen.

 

 

 

 

 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.