VALIKKO
14.5.2017 21:27

Ajatuksia kolme päivää ennen koetta

Takana on pitkä päivä fysiikan kertausta, joten mun aivokapasiteetista ei tällä hetkellä irtoa muunlaista postausta, kuin viime hetken ajatusten läpikäyminen. Viime sunnuntain pääsykoepostauksen klikkien perusteella en kuitenkaan usko, että teitäkään hirveästi haittaa, jos kerron vähän lisää ajatuksiani näin viimeisinä hetkinä ennen koetta.

Kuten viime viikolla kerroin, niin mä odotan koetta malttamattomana, sillä nyt alkaa olla lukemisen suhteen käytössä ihan viimeiset voimien rippeet. Takana on todella monta luku- ja laskutuntia ja tehtyjä tehtäviä reippaasti yli tuhat.

Aineista vahvimmin mulla on hallussa kemia ja hyvänä kakkosena tulee biologia. Bilsan osaamista on selkeästi lisännyt se, että tänä vuonna olen tehnyt biologiankin tehtäviä ja kirjoittanut todella tarkat ja yksityiskohtaiset muistiinpanot.

Fysiikan osalta mulla on teoriat hallussa ihan kohtalaisen hyvin ja alkupään kurssien laskutkin, mutta loppupään kurssien laskut ovat olleet mulle aina haaste, joten niiden osalta mulla on pieniä epävarmuuksia. On kuitenkin ihan mahdotonta osata kaikkea erinomaisesti, joten olen antanut itselleni hieman armoa niiden suhteen.

Mulla on ensimmäistä kertaa todella hyvä fiilis. Mä tiedän, että mä osaan. Mä tiedän, että musta on siihen. Mä luotan itseeni.

En muista olenko suoranaisesti myöntänyt tätä täällä blogin puolella vielä kertaakaan, mutta viime vuoden lukemiset meni mun osalta todella monessa suhteessa päin sitä jotakin kuuluisaa. Okei, kemiaa osasin paremmin kuin koskaan, koska olin opiskellut sitä vuoden sekä käynyt korottamassa YO-arvosanaani samana keväänä. Biologiaa osasin kohtalaisesti, mutta jotenkin ne asiat ei millään jääneet mun päähän, vaikka kuinka tankkasin asioita uudelleen ja uudelleen. Kun kokeessa oli kysymys liittyen mm. kuukautiskiertoon, niin voin myöntää, ettei mulla ollut pienintäkään hajua kiertoon liittyvistä hormoneista saatikka siitä miten ne vaikuttavat ja mihin ne vaikuttavat. Jotain meni siis pieleen biologian lukemisessa.

Fysiikka oli ehkä kaikista suurin katastrofi viime keväänä, sillä, kamala myöntää mutta, aloitin fysiikan lukemisen kunnolla vasta vapun jälkeen. En ollut siis laskenut kovinkaan montaa fysiikan laskua ennen vappua enkä muistaakseni ollut lukenut yhtäkään kirjaa kunnolla ennen sitä.

Luin kyllä viime keväänäkin paljon, mutta painotin liikaa kemiaa ja jätin fysiikan lukemisen ihan viime tippaan ja ongelmana oli myös se, etteivät asiat yksinkertaisesti jääneet päähän, vaikka niitä kuinka pänttäsi. Ei ole ihme, että fiilis ennen koetta oli todella epävarma.

Kun nyt vertaan tätä hetkeä viime kevääseen, niin en oikeastaan edes osaa pukea mietteitäni järkeviksi lauseiksi. Mulla on ensimmäistä kertaa todella hyvä fiilis. Mä tiedän, että mä osaan. Mä tiedän, että musta on siihen. Mä luotan itseeni. Jos mun pisteet viime vuonna oli ihan rajan tuntumassa, niin tällä osaamisella pisteiden pitäisi olla rajan paremmalla puolella.

Jos en innostu postailemaan enää ennen koetta, niin ihan hirveästi tsemppiä pääsykokeisiin just sulle! 🙂

Kommentit

 • Nimetön :)

  Mä ootan oikeesti innoissani pääsykoetta, mikä sinäänsä tuntuu hassulta, mutta rankka ja opiskeluntäyteinen kevät saa nyt vihdoin päätöksensä ja voinpa vielä todeta tehneeni kaikkeni. Kiitos Cia inspiroivista postauksista ja hurjasti tsemppiä keskiviikolle!

   0
  • Cia

   Mun mielestä se on pelkästään hyvä merkki, että pääsykoetta odottaa! Silloin tietää antaneensa kaikkensa 🙂 Kiva, jos postauksista on ollut hyötyä. Kovasti tsemppiä sullekin 🙂

    0
 • Wecandothis

  Helou! Hulluna tsemppiä keskiviikolle! You can do it! Tv. Yks huomenna oikiksen pääsykokeeseen menevä

   0
  • Cia

   Heippa! Kiitos paljon! 🙂 Sullekkin ihan hirrveesti tsemppiä huomiselle! Kyllä me pystytään tähän 🙂

    0
 • Jenna

  Tsemppiä! Täällä on peukut pystyssä sulle :)!

   0
  • Cia

   Kiitos! 🙂 Tsemppiä sullekkin pääsykokeeseen!

    0
 • Nimetön Nimetön

  Onnea ja menestystä keskiviikkoon! Pidän kädet ristissä sun puolesta. Toivon, että sinä jos joku pääsis.

   0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.