VALIKKO
13.8.2017 20:15

Miten rentoudun?

Musta tuntuu usein, että mun arki on tosi hektistä. En tiedä mistä jatkuva kiireen tuntu johtuu, mutta se on hyvin usein se päälimmäisin fiilis joka mulla on. En oikeasti usko, että mulla edes on mitenkään kiire koko ajan, vaan luulen että aiheutan kiireen tunnun itse itselleni miettimällä koko ajan mitä asioita pitäisi milloinkin hoitaa.

Kaiken tämän todellisen tai vaihtoehtoisesti kuvitellun kiireen keskellä pitää kuitenkin osata myös rentoutua. Kyselin keväällä/alkukesällä teiltä postaustoiveita ja yhtenä toiveena oli postaus, jossa kerron miten rentoudun. Mielestäni tämä aihe sopii mainiosti näin koulujen alun kynnyksellä, joten tänään aion kertoa teille miten minä rentoudun.

Mä nautin niistä hetkistä, kun saan olla itsekseni omassa rauhassa ja ne on ehkä niitä kaikkein rentouttavimpia hetkiä. Kun on asiakaspalvelutyössä ja käy koulussa, niin ihmisiä näkee päivittäin vähintäänkin useampia kymmeniä, yleensä satoja, ja sen vuoksi kaipaankin joka päivä edes pienen hetken omaa rauhaani. Tykkään olla tekemisissä ihmisten kanssa, mutta oma rauha on tärkeää vastapainoa sille.

Tällä hetkellä parhaimmaksi rentoutumiskeinoksi olen todennut treenaamisen. Kun menee salille, pistää kuulokkeet päähän, musat soimaan ja vetäytyy siihen treenifiilikseen, niin stressaavat asiat unohtuu todella nopeasti. Mitä kovempi treeni, niin sitä vähemmän ehtii ajatella mitään.

Toinen tapa, jolla rentoudun on lukeminen. Koulukirjoja lukiessa päässä vilisee eri käsitteet ja teoriat, mutta kevyemmän kirjallisuuden parissa luettavaan tekstiin ei tarvitse keskittyä niin täysillä ja aivot saa ”levähtää”. Hyvä kirja tempaa lukijan mukaansa nopeasti eikä lukiessa ehdi miettiä muita asioita.

Välillä pää on täynnä asioita, jotka stressaavat ja mietityttävät ja silloin on todella vaikeaa keskittyä mihinkään. Niinä hetkinä omalla kohdallani ainoa toimiva keino on ”ajatella asiat läpi”. Jos päässä pyörii tuhat ja sata eri ajatusta, niin koitan napata niistä yhden kerrallaan ja pohtia sen ”loppuun asti”, jonka jälkeen asia ei enää vaivaa mieltäni. Aina asiat eivät ratkea pyörittelemällä niitä omassa päässä ja silloin puhun niistä jonkun kanssa, mikä yleensä helpottaa.

Väsyneenä stressitasot yleensä leijailee pilvissä ja tuntuu siltä, että seinät kaatuu päälle ja katto romahtaa. Silloin parhaimmaksi rentoutumiskeinoksi olen todennut niinkin yksinkertaisen keinon kuin päiväunet tai pitkät yöunet. Ennen unia jokin asia saattaa tuntua ihan mahdottomalta, mutta herätessä päässäni saattaa olla asiaan valmis ratkaisu.

Tiivistettynä mun parhaimmat rentoutumiskeinot ovat siis treenaaminen, lukeminen, nukkuminen ja asioiden miettiminen ”loppuun”. Mua kiinnostaisi kuulla miten sä rentoudut! Kerro keinoistasi kommenttiboksissa 🙂

Kommentit

 • Heta

  Tää postaus sai mut haluamaan avata kirjan ja lukea taas! Lukeminen on kyllä parasta mielen-levähdystä:)

   0
  • Cia

   Kiva kuulla! Olen samaa mieltä 🙂

    0
 • Jenna

  Kiva kuulla tästä aiheesta! 🙂
  Mä rentoudun yleensä katsoen leffaa tai pyöräillessä. Mutta luonto, varsinkin syksyllä on ihanaa terapiaa arjen stressistä 🙂 Ja sitte jos kaikki ajatukset tukkii aivot,niin tykkään kirjoittaa asiat paperille, kirjoittaa runoja tai tehdä lauluja, niin pää tyhjenee.

   0
  • Cia

   Tuo on kyllä ihan totta, että luonto on myös ihana paikka rentoutumiselle! Pitäisi muistaa useammin lähteä kävelylle vaikka lähimetsään 🙂

    0
 • T // Tasapainoilua

  Kiva postaus ja just nyt ajankohtainen! Itse kans varsinkin nyt kesällä sh:n hommissa olen saanut niin paljon ihmiskontakteja päivittäin, että kotona on ollut pakko saada hetki ihan omassa rauhassa. Yleensä olen heti kotiin tultua ottanut sen puoli tuntia hiljaista omaa aikaa kahvikupin kanssa 😀

  Perheen kanssa oleminen, ulkoilu, liikkuminen, musiikki, kirjoittaminen ja lukeminen on mun parhaita rentoutumiskeinoja. Niin ja hiljaisuus, joka tosin on lapsiperheessä aiiika harvinaista herkkua 🙂

   0
  • Cia

   Hyvä kuulla etten ole ainoa, joka kaipaa tuon oman ajan 😀 Hehe lapsiperheessä ei varmasti ole montaa hiljaista hetkeä, mutta ehkä niistä harvoista hetkistä nauttii sitten tosissaan! 🙂

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.