VALIKKO
19.4.2017 11:56

Vaikeinta bloggaamisessa

 

Mä tykkään kirjoittamisesta todella paljon ja olen tykästynyt valokuvaamiseenkin erityisesti kunnon kameran hankkimisen myötä. Kunnon välineiden kanssa bloggaaminen on selkeästi helpompaa, mutta siitä huolimatta tässäkin hommassa on omat vaikeutensa. Tässä postauksessa ajattelin vähän kertoa teille niitä asioita, jotka ovat mulle vaikempia bloggaamisessa.

1. Postausideat

Mulle henkilökohtaisesti kaikkein vaikeinta bloggaamisessa on postauksien aiheiden keksiminen. Välillä ideoita on kymmeniä ja postauksia on helppo kirjoittaa useampia viikossa, mutta sitten taas on niitä viikkoja, kun ideoita ei ole yhtäkään eikä oikein mikään kuulosta hyvältä. Erityisesti viime viikkoina, kun vapaa-aika on ollut kortilla, olen päätynyt kaivelemaan postausideoita Googlen armollisella avustuksella eri blogien Postausideoita-postauksista.

2. Kuvituskuvat

Tietyn tarkahkon aiheen sisältäviin postauksiin kuvien ottaminen on helppoa. Jos esimerkiksi kerron lempimeikeistäni, niin luonnollisesti postauksen kuvissa on kyseisiä meikkejä. Vaikeuksia tulee siinä vaiheessa, kun postaus käsittelee viime aikojen kuulumisia tai jotain muuta ei niin tarkasti rajattua aihetta. Mun mielikuvitus on tasoa melko heikko, joten siksi tuon tyyppisissä postauksissa on milloin mitäkin kameran muistikortilta löytyviä 😀

3. Rajan vetäminen

Mitä haluan teille itsestäni paljastaa ja mitkä asiat haluan pitää pois kaikkien nähtäviltä. Tämä on asia, jota mietin jokaista postausta kirjoittaessani. Te tiedätte aika paljon mun luonteesta, opiskelujutuista sekä pääsykoejutuista ja jonkin verran yksittäistä knoppitietoa musta ihmisenä, mutta esimerkiksi mun perheestä ja muista läheisistä tiedätte hyvin vähän. Mun mielestä aika hyvä rajanveto on se, että kerron täällä niitä asioita, joita voisin kertoa jollekkin satunnaiselle vastaantulijalle. Tämä rajan vetäminen on toisten asioiden osalta vaikeampaa kuin toisten ja siksi olenkin tehnyt tietoisen valinnan, että esimerkiksi pääsykoejutuista kerron huomattavasti avoimemmin kuin vaikka rahan käytöstäni.

Jos sulla on blogi, niin olisi todella mielenkiintoista kuulla mitkä asiat sulle on vaikempia bloggaamisessa. Kerro niistä kommenttiboksissa!

Kommentit

 • Piia

  Kuukauden vanhana bloggaajana minulle on varmaankin vaikeinta keksiä kivoja postausaiheita. Omaksi ilokseni voisin kirjoittaa mistä tahansa ranskalaisesta kirjallisuudesta korkokenkiin, mutta julkista tekstiä kirjoittaessa pitää ottaa huomioon, mikä voisi kiinnostaa myös mahdollisia lukijoita, ja siinä tulee ehkä se vaikein osuus.

  Rajan vetämisessä minäkin olen ajatellut tuota, että kerron blogissa sen, minkä voisin kertoa kelle tahansa.

  • Cia

   Se on kyllä totta, että myös se tuo oman haasteensa, kun pitää miettiä mikä kiinnostaa lukijoita! Tsemppiä blogiuralle 🙂

 • Sofia

  Mulle vaikeinta on paitsi aiheiden keksiminen, myös niiden rajaaminen. Välillä tulee oltua niin itsekriittinen, ettei sitten saa julkaistua mitään. Yritän kyllä miettiä koulutuksen oppia siitä, että parempi olla jotain uutta sisältöä kun ei mitään.

  Lisäks sama ongelma kuvituksen kanssa, kun en juuri koskaan kirjoita mistään mitä voisi konkreettisesti kuvata. Yksityisyyden rajaaminen sujuu kyllä sillai hyvin, että jos teksti alkaa tuntua jotenkin huonolta idealta niin muokkaan tai jätän julkaisematta.

  Mutta ei oo helppoa kyllä! Välillä on, mutta suurimman osan ajasta ei 😀

  • Cia

   Joo itsekriittisyys on mullekkin ongelma välillä. Saatan kirjoittaa samasta aiheesta kolme kokonaan erillistä postaustakin ennen kuin olen tyytyväinen lopulliseen tuotokseen 😀

 • Jenna

  Mulla on miljoonia ideoita kyllä ylös laitettuna, mutta en sitten kirjoita just samalla hetkellä kun se idea tulee ja sitten se ajatus saattaa kadota eikä myöhemmin ole enää sitä fiilistä 🙁 ja kanssa kuvat tuottaa vaikeuksia, kun aina pitäisi jotain pyytää niitä ottamaan 😀

  • Cia

   Mulla on vähän sama ongelma tuon muistin kanssa 😀 Pitää aina olla kirjoittamassa ideaa ylös tai voi olla varma ettei sitä enää kohta ole mielessä 😀

 • T // Tasapainoilua

  Mulle vaikeinta on varmaan ajan vähyys. Ideoita riittää, mutta aikaa niiden toteuttamiselle ei 😀 Sama aikaongelma pätee myös kuvien valintaan/muokkaukseen eivätkä kuvat likimainkaan aina ole niin tasokkaita kuin haluaisin niiden olevan! No mutta, tärkeintä kai, että postauksissa on jotain sisältöä.

  Yksi vaikea asia itselleni on profiloituminen. En haluaisi profiloitua ”pelkäksi” lääkisbloggaajaksi, koska olen lääkisopiskelijan lisäksi niin paljon muutakin. Mutta väkisinkin lääkisjutut houkuttelevat blogiin lukijoita, joita muut jutut eivät niin kiinnosta 🙂 On siis ajoittain vaikea miettiä, minkä tyyliset jutut ovat ”sopivia” omaan blogiini ja kiinnostavat lukijoitanikin. Tietenkin nuo rajaamis- ja muut yksityisyyskysymykset ovat tuttuja mietinnän kohteita täälläkin.

  Hankalia juttuja siis, mutta onneksi bloggaamisen hyvät ja kivat puolet voittavat huonot mennen tullen! Mahtavia viimeisiä lukuviikkoja sulle, pidän peukkuja!!!

  • Cia

   Tuo profiloituminen on mullekkin iso haaste! Haluaisin postata niin monesta muustakin asiasta kuin tästä pääsykoeprosessista, mutta ne jutut on aina niitä suosituimpia ja toki tällä hetkellä niiden tekeminenkin on helpompaa, kun elämä pyörii sen prosessin ympärillä.

   Kiitos paljon! 🙂

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.