VALIKKO
6.9.2018 14:27

RESEPTI: GLUTEENITON KAURA-OMENAPIIRAKKA

Ihanaa syksy on täällä ja omenapuut notkuvat täynnä herkullisia omenia. Meidän takapihamme on täynnä omenapuita ja päätin yhtenä päivänä kerätä omenat talteen ja leipoa omenapiirakan – gluteenittomana tietenkin. Piirakan rakenteesta tuli todella hyvä ja koska ystävät kehuivat piirakan makua ja koostumusta, niin ajattelin jakaa reseptin täällä blogissa teillekin. Haluan myös samalla vinkata teille uudesta verkkokaupasta, joka myy hävikkituotteita tosi edullisin hinnoin ja siellä on myös hyvä valikoima gluteenittomia tuotteita. Tuotteet vaihtuvat viikottain ja itse olen tilannut paljon gluteniittomia tuotteita täältä ja säästänyt samalla rahaa, sillä ikävä kyllä gluteenittomista tuotteista saa välillä pulittaa ihan liikaa – kurkkaa gluteenittomat hävikkituotteet *tästä.

Valmistusaineet:

  • 100 grammaa margariinia.
  • 1 dl sokeria.
  • Puolikas purkki kermaviiliä.
  • 2,5 dl gluteenitonta jauhoseosta.
  • 1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita – Lidlin gluteenittomat kaurahiutaleet ovat mun lemppareita!
  • 1 kananmuna.
  • 1tl leivinjauhetta.

Täyte / päällinen:

  • 1 kananmuna.
  • Puolikas purkki kermaviiliä.
  • 3 rkl sokeria.
  • 1 rasia tuorejuustoa – itse käytin tässä ohjeessa vaniljanmakuista tuorejuustoa.
  • Kanelia.
  • 2 isoa omenaa tai 5 pientä omenaa.

Valmistusohjeet:

  1. Mittaa margariinista 100 grammaa ja anna sen sulaa hetki huoneenlämmössä. Kun margariini on hieman pehmentynyttä kaada sekaan sokeri ja vatkaa ne vaahdoksi – ihan tavallinen vispilä käy eli tähän ei tarvita sähkövatkainta.
  2. Kun margariini ja sokeri on vaahdotettu vatkaa sekaan kananmuna ja kermaviili.
  3. Sekoita erillisessä kulhossa sekaisin jauhot, kaurahiutaleet sekä leivinjauhe ja vatkaa seos sitten margariini-sokeriseoksen sekaan. Sekoita kunnes taikina on tasaista. Kaurahiutaleista jää taikinaan ”klönttejä”, mutta sitä ei tarvitse pelästyä.
  4. Kaada taikina keskikokoiseen piirakkavuokaan (26cm). Levitä taikina vuoan reunoille ja pohjalle lusikan tai nuolijan avulla.
  5. Esipaista piirakkapohjaa uunissa 200 asteessa 5 minuuttia.
  6. Valmista täyte sekoittamalla keskenään kananmuna, sokeri, kermaviili ja tuorejuusto.
  7. Kaada täyte esipaistetun piirakkapohjan päälle ja levitä täyte lusikalla joka paikkaan.
  8. Pilko omenat ja asettele ne piirakan päälle. Ripottele päälle vielä kanelia ja paista uunissa 200 asteessa vielä 25 minuuttia.
  9. Omenapiirakka maistuu parhaalta hieman jäähtyneenä vaniljajäätelön kera.

Vaniljakastike vai vaniljajäätelö – kumpi on parempaa omenapiirakan kanssa? 🙂

*Affiliate-linkki.

 

Kommentit

  • Sitruunaa & Salviaa

    Kiitos vinkistä! Tuo ruokahävikki verkkokauppa on ihan uusi tuttavuus ja tosi hienoa, että gluteenittomia tuotteita löytyy.

    Vaniljakastike on mun valinta omenapiirakan kanssa. 🙂
    -Ansku

     0
    • Diiskuneiti

      Just tilasin sieltä laatikollisen BCAA -juomia, kahvia ja hedelmäsoseita yms.
      Munkin suosikki on vaniljakastike 🙂

       0
      • Sitruunaa & Salviaa

        Nyt, kun olen ehtinyt tutustua tarkemmin valikoimaan, niin tuoltahan löytyy vaikka mitä. Ihan huippua! Millainen toimitusaika noilla on?

         0
  • Nora

    Nam! Näyttää hyvältä. 🙂 Ihanan syksyinen resepti!

     0
  • Anni

    Mahtavaa! Vasta äskettäin gluteenittomaan ruokavalioon siirtyneenä uusia reseptejä on kiva löytää! En oo myöskään kuullu ennen tuosta nettikaupasta, pitää kurkata sen valikoimat. Kiitos vinkeistä!

     0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.