VALIKKO
20.4.2018 22:21

Alkoholi osana opiskelijaelämää

Alkoholi maistuu kaikille, niitähän on niin montaa eri lajia, laatua ja lajiketta mistä valita. On viiniä, viinaa, vodkaa, kaljaa, rommia, lonkeroa, siideriä…
Kyllähän jo tuosta listasta pitäisi kaikkien makuun jotain löytyä, ja listahan vielä jatkuisi vaikka kuinka. Viinejäkin on niin paljon eri laatuja, ja siidereissä ja lonkeroissa niin monia eri makuja. Ja sitten on vielä ne cocktailit, missä on sekaisin eri alkoholijuomia.
Onhan se nyt jännä, jos ei näistä joku ole siihen omaan makuun!
Erityisesti kun on opiskelijasta kyse! Meinaa kyllähän opiskelijan kurkusta pitäisi mennä alas lähes mikä tahansa, sitähän se opiskelu pohjimmiltaan on. Senhän ihan ansaitsisi kaiken sen ahertamisen keskellä, ja ilman alkoholiahan ei pysty kokemaan sitä ihka aitoa opiskelijaelämää!

Vai meneekö se sittenkään ihan noin?
Voiko ilman alkoholia olla hauskaa? Vai vaaditaanko siihen hauskanpitoon se kuningas alkoholi?
Voiko opiskelija nauttia opiskelijaelämästä täysin riennoin ilman sitä alkoholin kulutusta, vai jääkö silloin kaikista juoruista ja kaikesta hauskasta ulkopuolelle?

”Alkoholi kuuluu opiskelijan arkeen.”

Tää on rehellisesti sanottuna mun mielestä kaikkein hauskin. Sama kun sanoisin, että suklaa kuuluu opiskelijan arkeen. Tai limonaadin juominen kuuluu opiskelijan arkeen. Heh. Kun ei se kaikkein opiskelijoiden arkeen kuulu.

Kyllä sitä joskus joku drinkki maistuu. Erityistilaisuuksissa, kuten Bar 65 New Yorkissa 😉

”Ryyppääminen nyt vaan kuuluu opiskelijaelämään, erityisesti yliopistoissa ja korkeakouluissa.”

Totta, mutta ei kaikkien opiskeluelämään. Ensimmäisestä vuodesta lähtien mun alkoholinkulutukseni on pysynyt ihan minimissään. Nyt on siis menossa se kolmas vuosi, ja ensi viikolla muutto pois Jyväskylästä. Joka tosin ei vielä tarkoita opintojen päättymistä, mutta joka tarkoittaa tästä myös opiskelijoiden bileghettona tunnetusta kaupungista pois lähtöä, ja hieman eri maisemiin lähtemistä 🙂

”Miks hankit haalarit jos et edes biletä?”

Eli haalarit on vain bilettäjille?
Joo kyllä multa haalarit löytyy, ja niissä on myös merkkejä ihan omin kätösin ommeltuna. En kuitenkaan hankkinut haalareita ekana vuonna sen takia, et mun silmissä olisi ollut promillen kuvat, tai uudet merkit bileiden kautta. Hankin ne, koska onhan se nyt aika siisti muisto!
Merkit on siis suurimmaksi osaksi ostettu ihan ympäri maailmaa.

”Kyllähän nyt ainakin ne isoimmat opiskelijabileet täytyy jokaisen kokea!”

Oon käynyt tasan kahdessa opiskelijabileessä koko opiskeluaikanani. Tursajaiset ja haalarikastajaiset. Tursajaisissa en tainnut mennä edes baariin, ja haalarikastajista lähdin ennen keskiyötä kotiin <– molemmat oli siis ensimmäisenä vuonna.

”Jäät niin paljosta paitsi! Et koe sitä aitoa opiskelijaelämää!”

Tää sitaatti mua ärsyttää ehkä kaikkein eniten. Uskokaa tai älkää, jokaiselle ne opiskelijabileet ei ole se oma juttu. Sinne on turha mennä keikkumaan, jos se ei kiinnosta. En mä ole kenellekään kiva seura, jos musta näkee ettei mua kiinnosta.
Ja jos jätän bileet ja ryyppäämisen välistä, ja jonkun mielestä se on aidon opiskelijaelämän näkemättä jättämistä, niin aplodit hänelle. Se on sitten hänen mielipide aidosta opiskelijaelämästä, ei mun.

”Sähän jäät kaikesta niin jälkeen.”

Niin siis missä? Siinä etten kuule uusimpia juoruja? En näe kännisekoiluja? En itse koe sitä oksentelua?
Rehellisesti sanottuna: ei kiinnosta.

”Ilman alkoholia ei ole hauskaa.”

Noh se on oma mielipide. Mutta rehellisesti sanottuna, mua vähän harmittaa näiden ihmisten puolesta. Että oikeesti tarvitsee sitä alkoholia, jotta voi olla hauskaa.
Mun mielestä kavereiden kanssa voi viettää aikaa, vaikka muut joisi. Ainakaan toistaiseksi kukaan ei ole tuonut esille, että mun juomattomuus mitenkään erityisesti haittaisi muita.
Just eilen vietin ystävien kanssa aikaa, muut jatkoi baariin, mä menin kotiin nukkumaan. Ei mitään ongelmaa 🙂 Ei ainakaan mulle.


Selvennetään siis vielä se, että muahan ei kiinnosta se, että juotko sinä vai etkö juo. Tässä nyt vaan oli niitä kaikkein ärsyttävimpiä letkautuksia, mitä itse on tullut kuultua tässä kolmen vuoden aikana. Joten omalta puolelta niille vähän oikaisua.
Opiskelijabileet on kiva keksintö, ja jos tykkää niissä käydä, ja juoda, niin se on täysin ok mun mielestä. Mutta mulle ei juomia tarvitse tuputtaa, ja uskotella, että mä missaan niin paljon mun elämästäni ku en juo itteäni känniin. Mä tiedän kyllä mikä mulle on parhainta, juon silloin kun siltä tuntuu, ja jos en juo, niin sillon en juo. 🙂

Kyllähän siis Singaporessa kävin myös baarissa, se nyt oli sellanen must do kokemus, eli Singapore Sling ;D

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.