VALIKKO

Avantouinti

Löysin ihan mahtavan uutisen Keskisuomalaisen sivuilta avantouimisesta. Itse kun olen enemmän tai vähemmän jo useamman vuoden ajan harrastanut avantouimista isäni kanssa, niin oli mielenkiintoista lukea, että se on nykyään vielä suositumpi laji kuin joskus aiemmin. Täällä Jyväskylässä en ole vielä avantouintia kokeillut, sillä kauhistuttaa ajatus mennä kylmän uinnin jälkeen bussilla vielä kotiin. Tai no enemmänkin se, että meneekö sinne edes busseja 😉

avanto

Noin -15 astetta oli ulkona, ja kello läheni 22:ta. Kirkkonummen lähistöltä kuva, eli ei täältä Jyviksestä 😉

Löysin myös muutama päivä sitten Jyväskylän seudun avantouimarien nettisivut, ja tekisi kovasti mieli hankkia jäsenyys. Jäsenyydellä pystyisin vaihtamaan vaatteet lämpimässä, kuten olen kotikulmilla isän kanssa tottunut. Saunaankin olisi mahdollisuus päästä. Pitää harkita tuota jäsenyyttä, sillä avantoon kyllä tekisi mieli mennä jatkuvasti.

Kuten mainitsemassani uutisessakin sanottiin, niin olen täysin samaa mieltä siitä, että avantouiminen parantaa vastustuskykyä –> vaikka tällä hetkellä olenkin pienessä flunssassa (varmaan sen takia etten ole avannossa viikkoon käynyt ;)). Siitä myös tulee todella hyvä fiilis, ja kaikenlisäksi ylittää itsensä joka kerta kun uskaltautuu mennä uimaan hyiseen veteen. Loppujenlopuksi kun pinnalle nousee, niin on tunne, että olisi voinut olla vedessä pidempääkin.

Vaikka jotkut pitävätkin tätä hullun hommana, niin minä kyllä ihan ehdottomasti suosittelen kokeilemista! Ottaa vaikka jonkun kaverin mukaan, niin tulee ryhmäpaine ja on pakko uskaltaa mennä veteen =D Eikä sinne ole pakko mennä uimaan kovimmilla pakkasilla, odottaa sitten vaikka niitä hieman leudompia kelejä, jos siltä tuntuu 🙂 tosin leudommilla keleillä vesi on kylmempää kuin ilma, kun taas kovilla pakkasilla se on toisinpäin. Eli siitä voi itse miettiä kumpi olisi itselleen se parempi vaihtoehto… 😉

Vaikka kuulostaa ehkä uskomattomalta, niin avantouimiseen jää koukkuun! Eikä vesikään tunnu enää niin kylmältä, kun käy useammin, koska siihen tottuu 🙂 En olisi itse uskonut jääväni ikinä talvella uimiseen koukkuun, sillä pelkkä ajatuskin hytisytti. 2014 vuonna en kovin useasti uimassa käynyt, mutta nyt viime talvena tuli fiilis, että on pakko aloittaa talviuinti uudelleen. Isä oli mielissään 😀 –> Nyt taas odottelen seuraavaa kertaa kun lähden kotikulmilla käymään, niin pääsen silloin viimeistään taas uimaan.

 

Tykkääkö joku muukin avantouimisesta? ^^

Kommentit

 • Luin samaa juttua. Olin kuvitellut nähneeni Jyväsjärvellä joskus uimapaikan, mutta tosiaan vain kuvitellut.

  Minä haaveilin avantouinnin aloittamisesta tänä vuonna, mutta pelottaa! Ja matkaakin tulee avannolle Halssilasta… Tekosyy? Sitten tein pidemmän tähtäimen suunnitelman: aloitan uimisen ajoissa keväällä ja jatkan pitkälle syksyyn ja jos se toimii, voisi avanto olla seuraava askel?

  ~ Anne / Retkeilyblogi Rinkkaputki

   0
  • Katri Vuorvirta

   Tekosyitä löytyy varmaan kaikilta kaikkeen. Mullakin toissavuonna syitä uimaan lähtemättömyydessä oli mm. liian kylmä, liian vähän lunta, ei tarpeeksi pakkasta, liikaa tekemistä, kylmä jo nyt…
   Toisaalta tämä nykyinenkin ”mitäs jos bussit ei kulje sinne..” on taas tavallaan yksi tekosyy lisää :’D

   Kannattaa ihan ehdottomasti kokeilla tuota, että jatkaa pitkälle syksyyn uimista. Saattaisi jopa toimia!

    0
 • Lasse Lindqvist

  Samaa mieltä, avantouinti on hieno harrastus! Uinnin jälkeinen olo on aivan mahtava, kaikkein parhaalta tällaiselle kilpailuhenkiselle luonteelle kuitenkin tuntuu juuri se itsensä voittamisen kokemus. Olen myös huomannut, että avannossa käynnin jälkeisenä yönä nukuttaa mukavasti, joten voin suositella myös unilääkkeeksi.

  Olen Jyväskylän seudun avantouimareiden jäsen. En ole ikävä kyllä vähään aikaan ehtinyt muilta kiireiltäni käydä avannossa, mutta ajattelin taas kevätkaudella aktivoitua ihan kunnolla. Kun on maksanut jäsenmaksun, avantoon voi mennä ihan mihin vuorokaudenaikaan tahansa.

  Vinkkinä kaikille, että Jyväskylän seudun avantouimareiden toimistolta (Eeronkatu 6, lähellä ammattikorkeakoulua ja Viitaniemen liikennepuistoa) saa kokeilukortin, jolla voi käydä viikon ajan niin monta kertaa avannossa kuin haluaa.

  Itse asustelen Puistolan alueella, joten Tuomiojärvelle on suht lyhyt matka kävellenkin. Sellainen reilun vartin kävely suuntaansa + avannossa pulahtaminen ovat kyllä mainio yhdistelmä. Tuomiojärvi on sitä paitsi itselleni se kaunein ja rakkain järvi Jyväskylässä, joten maisemien fiilistely kävellessä kuuluu mun avantouintikokemukseeni. Keväällä ja kesällä siellä on erityisesti tosi nättiä, mutta olen oppinut fiilistelemään jo niitä talvimaisemiakin 😀

  Täältä löydätte tietoa uimapaikoista: http://jklavanto.net/uimapaikat/

   0
 • Lasse Lindqvist

  Vielä sen verran tarkennan, että tuo kokeilukortti on ilmainen.

   0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.