VALIKKO
27.1.2016 19:38

Erilainen musiikkimaku – erilainen ihminenkö?

black-and-white-music-headphones-life

Erilainen musiikkimaku, saattaa jollekin olla se ”normaali” musiikki 😉

Musiikkimaku?

Tarviiko sen olla kaikilla samanlainen? Mitä jos on erilainen musiikkimaku kuin muilla – niin onko muka erilainen ihminen?
Miksi tietynlaisen musiikin kuuntelijoita mollataan ja jopa kiusataan?
Miten jonkun musiikkimaku voi häiritä jotakuta toista, niin paljon, että siitäkin aiheesta pitää kiusata?
Onko erilaisen musiikin kuuntelija jollain tapaa erilainen ihminen, huonompi kuin muut?

Näihin kysymyksiin en ole ikinä saanut järkevää vastausta henkilöiltä, jotka jonkun musiikkimakua ns. dissaavat.

 

Esimerkkinä Antti Tuisku

Jokainen varmasti tietää, että hän ei aina ole ollut näin suuressa suosiossa kuin nykyään.
Voin miltei 100%:n varmuudella sanoa, että osa niistä Tuiskun fanien dissaajista, kuuntelevat nykyään itsekin ihan hyvillä mielin hänen biisejään (joskus ehkä jopa tietämättä, että heidän autossaan soiva ’peto on irti’ –on Tuiskun kipale). Ja osa niistä entisaikojen dissaaja-pilkkaajista ehkä jopa nykyään fanittavat Tuiskua.

Antti

Antti Tuisku 😉

Silloin kun olin yläasteella (noin neljä vuotta sitten), kehuttiin rohkeaksi, jos uskalsi myöntää kuuntelevansa Antti Tuiskua. Miksi sen pitää olla teko, jota kutsutaan rohkeudeksi? Itselläni rohkeasta teosta tulee ennemmin mieleen benji-hyppy tai koskenlasku – ei jonkin laulajan biiseistä tykkääminen.

Yläasteella ollessani oli (varmaan on edelleen) niitä jotka Antti Tuiskun kuullessaan tokaisivat saman tien ”hyi hitto, mikä homo sä oikein olet?” Jotkut saattavat ajatella tuon vitsinä, mutta sitä se ei kyllä yleensä ollut. –> Ovatko tällaisten kommenttien sanojat niitä, jotka itsekin Tuiskua kuuntelevat, mutta eivät kehtaa sitä vain myöntää?

Mistä tulee niin suuri tarve kirjoittaa jopa netissä ihan suoraan fanisivuille julkisesti joskus todella törkeitäkin kommentteja? Saako siitä jonkinlaista mielihyvää, että saa sanoa pahasti?

Erilainen musiikkimaku(ko)?

Itse voin ihan julkisesti myöntää kuuntelevani muun muassa Antti Tuiskua (kuuntelin jo ennen hänen ”huipulle nousua”), Robinia, Isac Elliottia, Lauri Tähkää ja Justin Bieberiä.
Tämän lisäksi kuuntelen YouTubesta kaikenlaista klassista musiikkia (muun muassa silloin kun teen koulutehtäviä).
Lisäksi rakastan Country musiikkia (tekstin lopussa yksi lemppareistani), ja tietynlaisia ulkomaalaisia laulajia/bändejä joista kukaan ei ole ikinä kuullutkaan (kolpa, Gökhan Keser, Karpe Diem yms.)

simple plan

Simple Plan<3

Niin ja olen ensi kesänä menossa ensimmäistä kertaa Savonlinnan Oopperajuhlille. Ja kyllä menen ihan oikeasti sinne oopperaan, enkä suinkaan vain Savonlinnaan 🙂

Nyt jos joku vielä kyseenalaistaa henkilöä, joka vastaa ”Kaikenlaista” kysymykseen ”Millaista musiikkia kuuntelet?”, niin voi vaikka lukea tekstini uudemman kerran. Sillä se nyt on yleisin vastaus, mitä minä vastaan kun joku sitä kysyy.

Ps. Useasti käy myös niin, että sanon esimerkiksi autossa kaverilleni ”ei vitsit tää on ihana biisi!” ja kun hän kysyy, kuka sen laulaa, niin en tiedä. Koska en todellakaan muista kaikkien kappaleita ulkoa, enkä tunnista kaikkia äänestä 😉


 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.