VALIKKO
7.4.2018 19:11

Juustokakku joka vie kielen mennessään

Juustokakku Norjalaiseen tapaan, oothan kuullut tästä kakusta jo?
Jos et, niin nyt kuulet!
Itse kakku oli taivaallisen hyvää, mutta Herkkusuun sivuilta löytyvä resepti oli vajavainen, joten piti ensinnäkin reseptiä etsiä alkuperäiseltä sivulta. Vielä kakun valmistumisenkin jälkeen tuli ilmi toinen virhe, joten ajattelinkin tämän olevan hyvä resepti laittaa jakoon ja ne omat suositukset sille, mitä aineksia kannattaa käyttää.

Alkuperäisen ohjeen liivatelehtien sijaan käytin vegegeliä, koska porukassa oli niitä, jotka eivät niin siitä liivatteen koostumuksesta pidä. Lisäksi yksi suositus tuohon tummaan suklaaseen; kannattaa laittaa suklaata, joka on vähintään 60% kaakaota. Esimerkiksi Taloussuklaa on muistaakseni vain 44% kaakaota, sen sijaan kaupan leivontaosastolta löytyy niitä (jopa taloussuklaata edullisempia), missä kaakaota on vähintään se 60%. Käytin itse Pirkan leivontasuklaata, ja oli hyvää 😛

Juustokakku browniepohja

125g tumma suklaa
60g voita
2 kananmunaa
1,8dl sokeri
0,6dl vehnäjauho
1,5rkl kaakaojauhe (itse käytin ihan perus O’Boy jauhetta)
0,5tl suola
1tl vaniljasokeri

Oreotäyte

5dl vispikerma
240g mascarponejuusto
4,3dl tomusokeri
2dl oreo keksejä (ostin 24 keksin paketin, ja laitoin siitä 1,5 pkt)
2tl vaniljasokeri
HUOM! Tähän täytteeseen kannattaa ehdottomasti lisätä muutama liivate! Ilman liivatetta täytteestä tulee täysin löllö, ja lässähtää kasaan viimeistään kakun leikkausvaiheessa.

Suklaatäyte

300g tumma suklaa
100g voita
1dl kahvia
4 liivatelehteä (itse käytin tässä sen 2pss vegegeliä – teki täytteestä pehmeän, hieman moussemaisen)
150g sokeria
250g mascarpone
3 kananmunaa

Lisäksi: väliin tuoreita mansikoita (200g)

Browniepohja vamistus

1. Laita uuni lämpiämään 170 asteeseen, ja aloita browniepohjan tekeminen; sulata suklaa ja voi kattilassa (varo ettei pala).
2. Lisää kulhoon sokeri, kananmunat ja vaniljasokeri, sekoita tasaiseksi.
3. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauho, kaakaojauhe ja suola.
4. Sekoita ensin suklaaseos kananmunaseokseen, ja sen jälkeen jauhoseos.
5. Kaada seos kakkuvuokaan (käytin itse vuokaa, jossa sai reunat irti. Halkaisija taisi olla 24cm), ja paista uunin keskitasolla noin 25min.

Oreotäyte valmistus

1. Sekoita kulhossa kerma, mascarpone, tomusokeri ja vaniljasokeri vispilällä/tehosekoittimella tasaiseksi.
2. Lisää joukkoon murskatut keksit, sekoita tasaiseksi. Laita jääkaappiin.
(3. Lisää ne liivatteet.)

Suklaatäyte valmistus

1. Keitä kahvi, ja laita liivatteet kylmään veteen lillumaan / jos käytät vegeliä, toimi pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Erottele kananmunanvalkuaiset ja keltuaiset erillisiin kulhoihin. Sekä sulata suklaa.
3. Kiehauta keittämäsi kahvi, ja sekoita nopeasti joukkoon liivatteet.
4. Sekoita kulhossa sula suklaa, kahviseos, kananmunan keltuaiset, mascarponejuusto ja suola.
5. Vatkaa kananmunanvalkuaiset tehosekoittimella, lisää sokeri joukkoon ja sekoita kunnes seoksesta tulee melko kiinteä.
6. Sekoita valkuaisvaahto vähän kerrallaan suklaaseokseen, ja sekoita varovasti, jotta kuohkea koostumus pysyy.

Juustokakku koonti kakuksi

1. Kaada jäähtyneen pohjan päälle puolet oreotäytteestä ja levitä tasaiseksi.
2. Kaada päälle puolet suklaatäytteestä, lisää viipaloituja mansikoita päälle.
3. Toista 1&2 kohta (ilman mansikoita).
4. Laita jääkaappiin vähintään 4 tunniksi.


HUOM! Browniepohjan resepti on sekoitus kahta eri reseptiä, eli yhtä ainutta sivua en alkuperäiselle pysty antamaan. Tässä se ensimmäinen, ja tässä toinen. Ensimmäinen on oikeastaan sen alkuperäisen ohjeen kautta löydetty, ja sen ohjeesta puolet tulee tuohon kakkuun. Koin itse kuitenkin helpommaksi ottaa siihen mukaan myös avuksi sen suomalaisen sivuston, vaikka englantia osaankin hyvin, niin tietyt ainekset eivät välttämättä suomesta löydy. 🙂

HUOM 2! Oreotäytteeseen kannattaa siis ehdottomasti lisätä liivate. Mulla se jäi tekemättä, ja kakku lössähti kasaan sitä leikatessa. Oli muutenkin aika jännä, että alkuperäisessä ohjeessa siihen ei liivatetta tule, mutta kuitenkin suklaaosioon tulee. Vaikka suklaahan jo itsessään hieman

Kommentit

  • Nimetön Nimetön

    Jos ohjeessa on kaakaojauhetta,se ei todellakaan ole maitokaakaojauhetta (o`boy).

     0
    • Katri

      Ei toki, ja senhän takia reseptissäni lukee ”itse käytin ihan perus o’boyta” eli siinä saa jokainen käyttää mitä itse haluaa 🙂 mun makuun o’boy on parempaa, ja sen takia käytin sitä. Ohjetta ei aina tarvitse ihan orjallisesti noudattaa. Lukihan alkuperäisessä myös liivate, mutta itse käytin vege geliä. Kakun valmistuksessa on paljolti kyse omista makumieltymyksistä, jos sinä et halua o’boyta käyttää, niin voit käyttää vapaasti jotain muuta oikeaa kaakaojauhetta 🙂

       2
  • Nimetön Henna

    Näyttääpä taivaallisen hyvältä!

     0
    • Katri

      Se on taivaallisen hyvää! <3 Kannattaa joskus kokeilla, ja jos on jotain ruoka-aineallergioita, niin varmasti pystyy muokkaamaan reseptistä itselleen sopivan 🙂

       0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.