VALIKKO
22.6.2016 14:43

Kateutta vai ihan jotain muuta?

Kateutta on monenlaista… Kuva otettu täältä

Täytyy sanoa, että ihmiset ovat nykyään niin kateellisia aivan kaikesta. Ja sitten vielä useimmissa tapauksissa väitetään, ettei johdu kateudesta, vaan ihan vain siitä että ”tiedetään” itse asiat paremmin.
Vaikka kyse olisikin jonkun aivan tuiki tuntemattoman elämästä.
Olen yksinkertaisesti totaalisesti kyllästynyt siihen, että jos jossakin on esimerkiksi uutinen jostakusta kenellä menee hyvin, niin heti kommenttikentästä löytyy joku kommentoimassa jotain negatiivista.

Viimeisimpänä nyt tuo Kirkkonummelalainen perhe joka päätti myydä tavaransa ja lähteä kuudeksi vuodeksi purjehtimalla maailmanympäri. Olin nähnyt ja myös lukenut kyseisen uutisen aikaisemmin, mutta nyt näin sen Madventuresin Facebook sivuilla.
En lukenut uutista uudelleen, mutta selasin kommentteja, ja eiköhän sieltä heti löytynyt kommentti, jossa sanottiin, että he eivät tiedä oikeasta työnteosta mitään, ja vain rikkaat voivat tuollaiselle matkalle lähteä.

En yleensä kommentoi uutisiin mitään, mutta tässä vaiheessa ärtymykseni ja kyllästymiseni toisten elämään puuttumiseen vei voiton, ja laitoin kommentin ”Ilmeisesti tunnet perheen henkilökohtaisesti, kun pystyt sanomaan etteivät ole töitä tehneet elantonsa eteen..? Yleensä se on vain niin, että mikään ulkopuolinen ei ole oikeastaan esteenä unelmilleen kuin ihan itse. Tuo oli heidän unelmansa ja he päättivät sen toteuttaa. Säkin voit toteuttaa omat unelmas. Miksi pitää urputtaa siitä mitä muut tekevät?”
Tämän jälkeen joku vastasi kommentin kommenttiini, että mies oli toimitusjohtajana Aurinkomatkoilla, eli totta kai on rahaa lähteä niin pitkäksi aikaa pois.

Siis anteeksi mitä?

Kuinka moni on päässyt suoraan toimitusjohtajaksi johonkin työpaikalle? Tai ilman mitään alan koulutusta? Kyllä tuo kyseinen henkilö on varmasti sen paikan siellä töissä ansainnut, eikä suinkaan vain lekotellut riippumatossa palmun alla antamassa muille ohjeita siitä mitä tehdä.
Ihan oikeasti keneltä se on pois, että joku päättää tehdä elämällään jotain sellaista mistä on jo pitkään unelmoinut?
Keneltä se on pois, että tuo perhe on päättänyt käyttää rahansa juuri tuohon matkaan?
Miksei vain yksinkertaisesti voida hyväksyä sitä, että meitä on joka lähtöön. Toinen käyttää rahansa uuteen autoon, toinen lomamatkaan. Joku päättää asua koko loppuelämänsä samalla paikkakunnalla ja olla samassa työpaikassa, toiset taas päättävät tehdä jotakin täysin odottamatonta. Ihmiset ovat erilaisia, ja olisi hienoa jos kaikki ymmärtäisivät sen.

On niitäkin tarinoita ollut, joissa pienellä budjetilla ollaan lähdetty maailmalle, koska se on ollut heidän unelmansa.
Ja vaikka olisikin sitä rahaa, niin kuinka moni voi sanoa rehellisesti, että uskaltaa ottaa lopputilin hyvästä työstä, ja lähteä koko perheen voimin kuudeksi VUODEKSI kohti tuntematonta? Kuinka moni olisi valmis noin suureen muutokseen?


In English

Photo is from here

I have to say, that there is too much jealousy in the world, or at least in Finland.
Those people who actually have much jealousy, doesn’t accept it, and they are saying they are not jealous, that they just know everything better.
Even if it is about someone totally stranger.
There is plenty of news where you can read someone is doing well, or doing something what many people would scare to do. Under that news, you can read comments where many people are cheering them, are happy for that people. You can also find at least one comment, where someone is saying something negative, even if it is not about his/her life.

This came to my mind, when I was reading an article about a family, who sold everything and decided to chase their dream and go by sailing around the world in six years.
I have seen and read the article before, but now I saw it in Madventures Facebook page. I didn’t read the article again, but I saw there one comment which made me so cheesed off. Someone wrote there something like “of course it is easy for the rich people do something like that. They don’t know anything about how normal people make money and are living.”

I just couldn’t skip the comment without comment something back. I put there “Apparently you know this family personally, if you can say that they haven’t done any work for living..? Usually the biggest obstacle for not making own dreams come true, is only yourself, there is nothing to do with anything outside of that. That was their dream, and they decided to make it true. You can also make your dreams come true. Why you have to complain about what others are doing?”
After this, someone commented that the father of the family was managing director in Finnish travel company Aurinkomatkat, so of course they had enough money to go away.

Wait what? Like seriously?

Is there really this much jealous people, or is it just stupidity?
How many have become managing director without working in some other position first? Or who has done it without any education?
I’m 100% sure, that also this man has deserved his position in the workplace. I’m sure, that he had to do a lot of work for it, and didn’t sat under the palm tree and told for other workers what to do and how.
From whom it is away, that this family have made a choice to spend their money to this trip?
Some people use their money to new car, some of us settle for less.
Some will buy a new house, and someone will renovate old one.
People are different, and with different life choices, and eventually we all have to accept it.

After all, even if you would have much money, how many of you can truthfully say, that you would be ready to quit your good job, take your child away from the school or kindergarten, sell all your belongings (including your home), and start totally new life with all your family – without knowing where you will be tomorrow.

Kommentit

  • Helle

    Jos itsellä ei ole elämää täytyy puuttua muiden elämään. Ja auta armias kun jollakin menee hyvin taikka on innostunut. Se on heti pois joltakin toiselta ja se toinen kokee että hänen velvollisuus on palauttaa liian innostunut ihminen maan pinnalle. Useimmiten näin mutta onneksi myös toisin päin.

     0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.