VALIKKO
19.10.2016 14:44

Kesä tuli, kesä meni

Kesä tuli, kesä meni. Bloggaus jäi sivuun, ja turha edes keksiä tekosyitä sille miksi niin kävi. Luulenpa, että melkein jokaisella bloggaajalla on joskus niitä hetkiä, kun tekstiä ei vain synny, syystä tai toisesta. Eikä siihen välttämättä edes tarvitse mitään erityistä syytä. Mutta kun ei ole ideoita, niin tyhjästä on paha nyhjäistä.

Postaukseni omasta kesälomastani tulee nyt siis reilusti myöhässä, ottaen huomioon, että kesäloma on ollut ohi jo miltei parikin kuukautta… Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan, eikö?

Ympäri Suomenmaan

Kesäni kului aika lailla suomea kierrellessä. Suunnitelmissa oli mennä interreilaus reissulle Eurooppaan, mutta se jäi, kun kaveri ei sinne päässytkään lähtemään ja noh tilanne Keski-Euroopassa oli/on sellainen, ettei sinne ehkä olisi uskaltanutkaan lähteä. Listaan tähän nyt ne suurimmat kaupungit ja paikat jossa vietin enemmän kuin pari tuntia 😀 Jos kaikki listaisi, niin tämäkin blogikirjoitus olisi aivan liian pitkä…

Savonlinna

savonlinna

Savonlinna, Olavinlinna

Savonlinna, ja Savonlinnan oopperajuhlat. Tunnelma oli ihan erilaista kuin olin oopperan kuvitellut olevan. Sen sitä saa, kun lukee Aku-Ankkaa lapsena, ja siellä oopperassa rikkoutuu lasit ja laulaja vain seistä jököttää keskellä lavaa 😉 Sellaistahan se meininki ei Savonlinnassa ollut.
Se oli jotain ihan huikeata, jotain niin siistiä, että ensi vuoden liput ovatkin jo hankittu!

Oulu

Savonlinnan jälkeen olikin sitten vuorossa Oulu, ja siskon Kalevan kisojen pituushyppy. Lähdimme sinne autolla ajelemaan, ja tarkoituksena oli, että olisin itse ajanut vain osan matkasta ja isä sitten sen suurimman osan. Jollain tapaa siihen ajamiseen jäi koukkuun, ja ajoin sen koko 700km matkan itse, ja isä istui vieressä ja äiti takapenkillä 😉
Taksikuskin geenit selvästi.

Kalevan kisoja oli kyllä jännittävä seurata katsomosta käsin, sillä kisa oli tiukka ihan viimeisiin hyppyihin saakka.
Perjantaina oli karsinta ja lauantaina finaali. Karsinnassa siskoni oli ainoa, joka tuuletti finaaliin pääsyä – ihan selvä merkki aidosta urheilijasta ja omasta suorituksen ylpeydestä!
Melkeinpä voin vannoa, että se jännitys oli katsomossa tuhat kertaa suurempaa kuin itse kisailijalla, me kun emme malttaneet edes istua paikoillaan, kun niin paljon jännitti fiinali hypyt.
Loppu hyvin, kaikki hyvin, kun kilpailu loppui meitä ehkä kaikkia hieman yllättäneeseen lopputulokseen, eli voittoon. Viime vuoden kuutossija, muuttui kertaheitolla ykköseksi. Ei voi muuta sanoa, kuin olla edelleen ihan huippu ylpeä siskostaan!<3
Keski-Suomalaisessa oli oikeastaan aika täydellinen haastattelu

Lappeenranta

Eikä ne matkat vielä Ouluun päättyneet, sillä siitä muutaman viikon päästä oli vuorossa Lappeenranta, ja nuorten (19-22v) SM kilpailut. Kalevan kisat ovat siis aikuisten versio (yli 22), jonne pääsee tilastollisesti vain 24 Suomen parasta.
Kun taas nuorten SM kisoihin yleisimmin vaatimuksena ei ole mitään, paitsi suosituimmissa lajeissa saatetaan vaatia jonkinlainen tulosraja, jotta kilpailuiden osanottajamäärä ei nouse ihan pilviin.
Lappeenrannassa vuorossa eivät olleetkaan ainoastaan siskon toiset SM kilpailut, vaan myös minun sarjani SM kilpailut.
Kilpailu, joka jäi viime vuonna omasta tahdosta kilpailematta, ja jotka meinasivat tänäkin vuonna jäädä pois ohjelmasta.

lappeenranta

Lappeenranta, Hiekkalinna

Sitä kun ihan oikeasti joutui harkitsemaan useampaan otteeseen mennäkö, vai eikö mennä. Varsinkin kun alkoi kauhuissaan katsella, että muut ovat heittäneet vähintään sen 10m enemmän.
Lopulta kuitenkin oma tahto kilpailla vei voiton, ja olihan sinne jo ilmoittauduttukin. Päätös siitä, että urheilen itseni vuoksi, ja aion mennä tekemään oman parhaani, eli parhaimmassa tapauksessa uuden ennätyksen (jota en ole koskaan aikaisemmi SM kisoissa tehnyt), sai minut lähtemään SM kilpailuihin.
Oma ennätys tuli, se ei kuitenkaan riittänyt finaaliin, mutta tyytyväinen jo pelkästään siitä, että oma ennätys parani kahden ennätyksettömän kauden jälkeen, ja vieläpä kauden tärkeimmässä kilpailussa! Motivaatio tuli takaisin!
Ja siskollekin tuli hopeaa 😉

Tampere

tampere

Tampere, Suomi-Ruotsi maaottelu

Lappeenrannan jälkeen oli vielä matka Tampereelle. Tuttu kaupunki, jossa on käyty jo useamman kerran, mutta nyt oli ohjelmassa jotain aivan muuta, nimittäin Suomi-Ruotsi maaottelua katsomaan. Sää ei suosinut, ja oli todella kylmä, mutta tunnelma oli kyllä hyvä.
Pääsi taas katsomaan siskon hyppyjä hyvässä seurassa. Vaikkei ennätystä tullut, niin silti jo pelkästään Suomen edustaminen maajoukkuepaidassa oli kyllä siskolle hieno kokemus!
Näitä vain lisää tulevina vuosina 😉

Jyväskylä & Kuopio

kuopio

Kuopio, Pelastusopisto

Jyväskylä onkin jo tuttu paikka, mutta tällä kertaa menin sinne viettämään laatuaikaa ystävien kanssa. Ja vain olemaan, kerranki ei tarvinnut opiskella kun oli Jyväskylässä 😉 Tuli myös käytyä pitkästä aikaa oman ryhmän Taekwon-Do treeneissä, oli ihana nähdä treenikavereita ja valmentajaa!
Lisäksi olin Kuopiossa muutaman päivän reissulla pitkäaikaisen ystäväni kanssa.
Ystäväni halusi mennä Pelastusopiston avoimille oville, mutta ei tosiaan halunnut Kuopioon asti yksin matkustaa, joten pyysi minut mukaan. Oli kyllä hieno reissu, ja aivan mahtavasti uutta asiaa tuli opittua tuolla reissulla. Vaikka itse en alalla olekaan, niin oli hieno huomata miten paljon avuliaita ja ystävällisiä, sekä aina valmiita opiskelijoita avoimilla ovilla oli kertomassa heidän koulustaan ja tulevaisuuden työstään.
Tuli myös kierreltyä Kuopiossa ja nähtyä sekin paikka, lörtsyt jäivät harmillisesti saamatta, sillä torimyyjät eivät olleet paikalla (ilmeisesti) sateisen aamun takia 🙁

Muuta

Kesäni oli siis kaiken kaikkiaan hieno ja täynnä tekemistä, vaikka moni suunniteltu tekeminen jäikin kokematta.

Tähän loppuun voisin mainita, että blogini muuttuu todennäköisesti kokonaan tai ainakin suurimmaksi osaksi englanninkieliseksi aivan pian. Syynä tähän on vaihto-opiskelun alkaminen Singaporessa, jossa tälläkin hetkellä tätä blogitekstiä kirjoittelen. Lisää asiasta seuraavassa tekstissä, joka on siis jo toisella kielellä 🙂 Pahoittelut tästä!


In English

Summer came, and summer went. Sorry for silence in blogging, but sometimes I just have moments when I don’t know what to write and there are no ideas in my head.
And I think my normal daily life is not that interesting, that someone actually would read it 😉

Road tripping around Finland

My summer was full over road tripping around Finland, and seeing new cities and exciting happenings etc.
I had a plan to go to InterRail trip around Middle Europe, but it never happened. It would have been nice, but sometimes life doesn’t go as planned.

Opera Festival

This summer I went to see Opera for a first time. If you have been reading Donald Duck in a childhood, you might think Opera is boring and all glasses will break when singer starts his/her performance.
I’m sorry to break this illusion, because it is nothing like that. Not at least in Savonlinna. It was something incredible beautiful, so beautiful that next year tickets are already bought.

Kalevan Kisat

oulu

Yay, my sister on the first (middle) podium 🙂

Next trip was to Oulu, to see my sister long jump competition in adult’s Finnish Championships (Kalevan Kisat). We went there by car, 700km, and I drove all the way from home to the Oulu. It was fun, and pretty much better to drive than having a back seat.
For clarifying, my parents didn’t force me to drive, it was my own decision.
Obviously I have taxi driver genes 😀

It was exciting to watch the competition from grandstand, and I think we in grandstand were more nervous than my sister who was competing. On Friday was qualification rounds, and on Saturday final rounds.
Everything went well, better than well and fine, more like perfectly, because my sister won the competition. Her first Kalevan Kisat gold medal! Last year she was sixth, this year first. I’m so proud of my sis <3
There were many interviews in different news sites, but all of them are unfortunately in Finnish ;(

Finnish Championships

But Oulu wasn’t last one, because next it was time to go to Lappeenranta. I think these cities might not tell anything for foreigners, but you can check out from Google, all are very nice cities and beautiful ones 😉

In Lappeenranta, we had youths Finnish Championships. For clarifying; Kalevan Kisat are mainly for adults, and there can go (usually) 24 best athletes in Finland. 24 best athletes from every sport (long jump, 100m, hammer throw etc.). And then youth Championships are for different age groups. Me and my sister are both in 22 years old group (my sister has last year, and my first year in that group). Usually in the youths’ championships, there is not any specific record, what you should get to attend.

lappeenranta_kisa

Me, after my own personal best record 🙂

Now only my sister wasn’t competing, but also me. It was again little bit hard decision, either going or not. Especially when I was looking how other thrower records looked like, and mine was over 10 meters less.
But finally I just decided to go.
I decided not to worry what others have done, because I do sport just for myself. And I know, my last five years have been hard, with different injuries, so I wanted to see what is my situation now
I had a goal; get a new personal best, and well I got it. I have never got personal best in Finnish Championships, it is very stressful competition, when you are competing against best youths in Finland. And it is biggest competition.
I was so happy with my personal best, that I didn’t mind, that my record not reached to final rounds.

Ps. My sister got silver medal ^.^

Finland vs. Sweden

After Lappeenranta, there were one more competition; Finland vs. Sweden. It was again time to see my sister competing. Weather was crappy, and it was freezing, but atmosphere was great. Even if my sister didn’t get her personal best, and well, we didn’t won Sweden, it was amazing to see my own sister competing in national team.

Just few more

Last few trips in Finland have been my own trip to Jyväskylä, to see my friends and have some quality time with them.
And also another one, was trip to Kuopio with my best friend since kindergarten.
We went there to visit Open Door day in Emergency Services school. Even if I am not in that education sector, it was very interesting. And of course, it was pleasure to see so many eager and friendly students, who were ready to tell about their school and about their job in future.

So after all my summer was great, and I saw many interesting things, and plenty of beautiful cities where I haven’t been. There were many other cities too, but this post would be way too long if I would tell all cities where I was, because some of them I was only few hours on the way to final destination or on the way to home.

Ps. I am going to change my blog mostly to English. So for English speakers, it is great news! 😉 I’ll tell more about the reason why I will change the language in the next post 🙂

Kommentit

 • Nimetön Antti

  Lehden nimi on Keskisuomalainen eikä Keski-Suomalainen. Koetahan jatkossa kirjoittaa oikein, sillä kirjoitat kuitenkin Keskisuomalaisen alaiseen blogipalveluun. Selvyyden vuoksi vielä kielioppineuvona, että jos puhut Keski-Suomessa asuvasta henkilöstä, niin silloin kuuluu kirjoittaa pienellä ja yhteen: keskisuomalainen aivan samoin kuin kirjoittaisit Suomesta asuvasta henkilöstä pienellä suomalainen etkä virheellisesti muodossa Suomalainen.

  Muutenkin kannattaa kiinnittää huomiota oikeinkirjoitukseen, koska oikein kirjoittamalla annat itsestäsi ja blogistasi fiksumman kuvan. Heti jo oman esittelysi ensimmäinen lause ”19 years old young women from Finland.” on väärin. Women on woman-sanan monikkomuoto, joten kirjoittaessasi ”women” viittaat useaan naiseen. Nyt tuo lause sanoo, että kirjoittaja on useampia nuoria suomalaisnaisia. Toisekseen ihmettelen, miksi käytät iän mainitsemisen jälkeen sanaa young? Onko olemassa siis myös 19-vuotiaita vanhoja naisia, sillä tätähän tuo lause tarkoittaa?

  Kannattaa siis panostaa sekä kielioppiin että sisällönpohtimiseen. Samoja asioita ei kannata sanoa lyhyessä ajassa ainakaan useaan kertaan.

  Muuten blogisi on kiinnostava. Olen seuraillut sitä mielenkiinnolla.

   0
  • Katri Vuorvirta

   Hei!

   Kiitos rakentavasta palautteesta, sitä kirjoittaja aina tarvitsee 🙂
   Yritän keskittyä enemmän kielioppiin, mutta valitettavasti varsinkin nyt kun kirjoitan blogia eglanniksi, niin oma tarkoitukseni on myös samalla oppia.
   Eli toisinsanoen en voi taata virheetöntä kirjoittamista, sillä oma äidinkieleni ei ole englanti. Ja mielestäni on ihan ymmärrettävää, että ei natiivi tekee virheitä. Oli sitten bloggaaja, tai ei.

   Kiva kuulla, että blogini kuitenkin on kiinnostava 😀 Otan mielelläni ideoita vastaan, joten niitä voi myös ehdotella 🙂

    0
 • Nimetön Antti

  Hienoa, että osasit ottaa palautteeni vastaan noin hyvin, vaikka sanailin tarpeettomankin tylysti kuin paraskin kielipoliisi 😀

  Tottahan tuo, että on tärkeintä tulla ymmärretyksi. Eli jatka rohkeasti kirjoittamista englanniksi äläkä liikaa mieti mahdollisia virheitä. Tekemällä oppii. Lähinnä tuo emolehden nimen Keskisuomalainen kirjoittaminen väärin häiritsi, sillä se tuntui samanlaiselta ala-astetason virheeltä kuin että joku kirjoittaisi sanan suomalainen isolla alkukirjaimella. Jatkossa muistat tämän, etkä tee enää samaa virhettä.

  Lukaisin uusimman postauksesi ja harmittaa, että sinulla on käynyt noin huono tuuri. Pidän asenteestasi. On mahtavaa, että jaksat taistella etkä luovuta. Tsemppiä!

   0
  • Katri Vuorvirta

   Rehellinen mielipide ja palaute, ei siinä mitään moitittavaa 😀
   Mieluusti luen ja vastailen kommentteihin, jotka on kirjoitettu rakentavaan sävyyn.

   Ja kiitos tsempeistä 🙂

   Ps. Pahoittelen valitettavan myöhäistä vastausta kommenttiisi. Jostain syystä tämä hieno WordPress ei enää lähetä sähköpostilla ilmoitusta, jos saan uuden kommentin… Tai sitten tekniikasta mitään tietämättömänä en vain osaa ;D

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.