VALIKKO
8.5.2019 16:42

Luovuttaa ei löydy sanakirjasta

”Luovuttaa ei löydy sanakirjasta, jonka pienenä sain faijalta.” ~ Mikko Harju, Taivas ei oo rajana

Jos ette vielä tiedä biisiä, niin laittakaa taustalle Spotifysta soimaan. Tai YouTubesta, jos ei vielä omista Spotify:ta. Tai sitten voi kuunnella sen tän blogitekstin lopusta.

Luovuttaa ei löydy mun sanakirjasta, ja voisin sanoo, että vaikka iskä tai äiti ei mulle ikinä fyysistä sanakirjaa ojentanutkaan, niin sanoisin silti, että mulle ainakin on opetettu et se taivas ei oo rajana. Ikinä.

Luovuttaa ei kuulu sanavarastooni

Joskus sanotaan, että luovuttaminen joissain tilanteissa on ihan ok. Sinällään ymmärrän tuonkin pointin, mutta mä en itse näe tilannetta missä esim. ”Pekka ei koe asian puolesta taistelua enää hyödyllisenä, koska se ei ole enää osana Pekan suunnitelmia” luovuttamisena.
Mä näen sen enemmänkin niin, että Pekan intressit on vaihtunut, ja tilalle on tullut uusia suunnitelmia.
Ei se oo luovuttamista, se on vaan toisaalle siirtymistä niiden unelmiensa jahtaamisen kanssa.
Sen sijaan jos tarinan Pekka ei keksisi uusia unelmia tilalle, niin voitaisiin jo puhua luovuttamisesta.

Jos tää nyt makes any sense.

Esimerkiksi mun omalta osaltani, mun elämäntarinastani, se momentum kun kirjoitin blogiini, että ei musta enää mitään moukarinheittäjää tule, oli enemmänkin just sitä luovuttamista. Enhän mä toki sitä sillon niin kokenut, mutta nyt mä sen näen. Viisaampana. 😉
Vaikka sanoinkin sillon, että kyllä musta voi edelleen mitä tahansa muuta tulla, ei vaan moukarinheittäjää, niin eihän mulla silloin mielessä ollut mitään muuta konkreettista.

Luovuttaminen ei ole vaihtoehto

Nyt ehkä osalle tulee yllätyksenä näinkin konkreettinen ja iso muutos suunnitelmiini, mutta tosiaan mullahan on tavoitteena vielä palata sinne kisakentille moukarissa. Eli jos joku epäili, että mua ei tulla enää ringissä näkemään tai kisakentillä, niin kyllä tavoitteet paluuseen on vielä jäljellä. After all, onhan niitä veteraanisarjoja moukarissakin. 😉
Yks asia, niiden monien muiden joukossa, mitä oon Ausseissa ollessa oppinut on, että sun täytyy unelmoida isosti. Älä tyydy vähempään, vaan isot unelmat ja niiden eteen myös taistelut.
Joo okei, sä voit pettyä jos ne unelmat ei täytykään, mut pettymykset myös kuuluu elämään. Se on sitä laiffia.

En mä tuu ikinä pääsemään kisakentille takaisin, tai ois ainakin älyttömän paljon nahkeempaa toimintaa, jos ajattelen ”no ehkä mä joskus vielä pääsen heittämään”, eieiei, pitää ajatella ”haluun takaisin kisaamaan”, koska sehän on aina ollut se mun ultimaattinen goal.
Kyllä, sen eteen täytyy tehdä ihan hemmetisti duunia, mä en ole syntynyt kultalusikka suussa onnellisten tähtien alla, niin, että saisin kaiken tosta vaan lautaselle tarjottuna. ;D

Mutta mä en aio luovuttaa. Se ei kuulu siihen näkymättömään sanakirjaan, joka mulle pienenä annettiin.
Ja mä toivon, että se luovuttaminen ei kuuluisi myös kenenkään muun sanakirjaan. Koska taivas ei oo rajana. Ei sitten missään.


Ps. Sinällään jopa jollain tapaa tragikoomista, että kirjoitin tän blogitekstin valmiiksi jo viikko sitten, mutten jostain syystä sitä julkaissut. Nyt näin myöhemmin tätä lukiessa ja tän julkaistaessa voin sanoa, että mut on heitetty raiteiltani jonnekin aivan toisaalle.
Edelleen uskon, että jossain on joku pieni loop hole, että pääsisin vielä takasin rinkiin.
Samalla oon myös tasan tarkkaan tietoinen siitä, että just eilen mulle yksi Australian johtavista neurokirurgeista kerto, että hän ei suosittele moukarinheiton pariin paluuta. Ja että loppujenlopuksi tää kyseinen rakas lajini on myös tän vaivan alku ja juuri.

Mä en ole vielä valmis tän tarkemmin avaamaan tota käyntiä, meinaa se oikeesti hajotti aika pahasti henkisesti. Samalla kuitenkin anto mulle tosi paljon vastauksia kysymyksiini joihin kukaan ei ole aiemmin osannut/uskaltanut vastata.
Kirjoittelen tässä pikkuhiljaa tuosta käynnistä kertovaa blogitekstiä. Omien fiiliksien ja voinnin mukaan mennään. Voi olla, että se on valmis parissa päivässä, tai sitten parissa viikossa. No promises.

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.