VALIKKO
18.4.2018 18:42

Talvisalaatti sadepäivän piristyksenä myös keväälläkin

Talvisalaatti on ihan mun uusi lemppari salaattiresepti, koska ikinä en ole ollut oikeastaan mikään salaatin suurin ystävä. Varsinkin talvella se perus salaatti, ja vihannekset jää aina vähemmälle, kun tuntuu, että kaikki vähän maistuu nuutuneelta. Kesä onkin asia ihan erikseen, jolloin vihannekset maistuu raikkailta ja herkullisilta oli kyseessä sitten aurinkoinen tai sateinen päivä.

Talvisalaatti olikin kiva yllätys, ja ripaus vähän lämpöä seassa, ettei tarvinnut ihan hampaat kalisten syödä 🙂

Alkuperäinen resepti löytyy aina ihanan Chocochilin sivustolta.

Reseptin ohjeessa lukee, että tästä salaatista riittää 2-4 henkilölle, mutta meillä ainakin kun salaatti oli lisukkeena, sitä riitti vielä seuraavillekin päiville (4 henkilöä oli syömässä).
Eli paljolti riippuu siis siitä, että syökö lisukkeena vai ihan pääruokana, ja kuinka paljon kukin syö.

Bataatti

1kpl keskikokoinen bataatti
öljyä, suolaa, mustapippuria

Linssit

1dl kuivia vihreitä linssejä
kasvislientä keittämiseen (oikaisin taas helpomman kautta; keitin vettä ja lisäsin kasvisliemikuution)
1tl juustokumina
1/2 limen mehu
1tl agavesiirappi (tähän käy mun mielestä myös muukin, jos sitä agavesiirappia ei juuri nyt löydy)
1rkl oliiviöljyä
Ripaus suolaa

Salaatti

Tuoretta pinaattia (muistaakseni itse laitoin 250g)
Tammenlehtisalaattia (yksi paketti)
1kpl granaattiomena
1/6 punakaalia

Limevinaigrette

1 1/2 limen mehu
2rkl oliiviöljy
1rkl agavesiirappi
Ripaus suolaa

Talvisalaatti valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori ja kuutioi bataatti sopiviksi paloiksi. Sekoita kulhossa öljy ja mausteet – sekoita bataatit sekaan, ja kaada seos lopuksi leivinpaperille uunipellille.
2. Paahda bataatteja uunissa noin 20min, tai kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Varo palamista!
3. Valmista linssit samalla kun batatti on uunissa. Huuhtele linssit ja keitä kasvisliemessä pehmeäksi (pakkauksessa lukee keitinaika). Kaada ylimääräinen liemi pois, ja sekoita linssien sekaan muut linssiainekset.
4. Valmista vinaigrette sekoittamalla kaikki sen ainekset yhteen.
5. Suikaloi punakaali, leikkaa pinaatti ja salaatti sopivan kokoiseksi paloiksi.Irrota granaattiomenasta siemenet. Lopuksi sekoita kaikki ainekset keskenään, ja sekoita vinaigrette sekaan (tai laita erilliseen kulhoon pöydälle, jos joku ei siitä pidäkään).

Alla vielä video siitä miten granaattiomenasta saa irroitettua siemenet siististi. Eikä niin, että koko keittiö on täynnä punaista mehua siementen irroittamisen jäljiltä 😉

 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.