VALIKKO
9.7.2018 08:30

Treenihaaste ja elämäntapamuutos

Treenihaaste, johon kuuluu 4 ryhmätreeniä viikossa, yhteensä 3 seminaaria eri aiheista, suljettu Facebook ryhmä tsemppaamiseen, ja personal trainerien tuki kahdeksan viikon ajan. Oivallinen tapa siis aloittaa elämäntaparemontti, ja askel kerrallaan palata takaisin urheilulliseen elämäntapaan.

Treenihaaste toisella puolen maapalloa

Mun suunnitelmissa oli, että tekisin jonkinlaisen ”kesäkuntoon 2019” elämäntaparemontin Australiassa ollessa. Joten yksi ensimmäisistä asioista, mitä tein kotiuduttuani, oli kuntosalijäsenyyden hankkiminen. Suunnitelmissa ei kuitenkaan ollut, että heti ensimmäisen viikon aikana ilmoittautuisin mukaan teenihaasteeseen. Näin yhden viikon treenien jälkeen voin sanoa, että en olisi voinut parempaa valintaa tehdä.

Haasteen vetäjinä on kaksi älyttömän hyvää personal trainerit, joista toinen on samalla myös mun henkilökohtainen PT. Tähän väliin pitää myös mainita, että täällä päin maailmaa personal trainerin treenit maksaa reilusti vähemmän kuin suomessa. Eli täällä ei tarvii pohtia riittääkö rahat enää ruokaan sen jälkeen kun on päättänyt hankkia itselleen PT:n. :’D

Niin tai näin, tein mainion päätöksen, että personal trainerini on henkilö, joka on myös haasteen vetäjänä. Tällöin on ainakin yksi, joka tietää hieman enemmän mun tilanteestani, ja osaa käskeä mut lopettamaan jonkun liikkeen, mikä ei oo hyväksi just mun selälle, jos en itse sitä tajua. Tai jos vanha huono tapani, eli ei-terveellisen kivun ignooraminen päättää näyttäytyä.

Treenihaaste tavoitteet

Koska suunnitelmissani ei ollut treenihaasteeseen osallistuminen, ei myöskään niitä tavoitteita ihan heti pystynyt keksimään. Viime viikolla personal trainerit pyysikin meitä kirjaamaan ylös tavoitteita, syitä sille miksei ole niiden tavoitteiden eteen vielä pystynyt mitään tekemään, ja mitä pitäisi tehdä, jotta saa tavoitteet saavutettua. Tää tehtävä sai mun luovuuden ihan valloilleen, ja keksinkin useamman tavoitteen. Oli siis todella hyvä tehtävä, opin heti itsestänikin enemmän samalla.

Ja mun mielestä, jos uskaltaa ne tavoitteet julkaista myös muille, on valmis niitä tavoitteita lähteä tavoittelemaan. Kun on kertonut niistä muille, on niistä vaikeampi luistaa, ja vaikeampi vältellä. Jokainenhan varmasti haluaa tavoitteensa ja unelmansa saavuttaa, mutta usein niihin liittyy suuresti oman mukavuusalueen ulkopuolelle menemistä. Kun moni muukin tietää niistä juuri sun tavoitteista ja unelmista, on se vaikeampaa olla menemättä sinne mukavuusalueen ulkopuolelle. Tulee ehkä pienoinen tarve näyttää muille, että ”hei kyllä mä tässä onnistun, ei mikään iso ongelma.”
Ja haluaa toki myös itselleen näyttää ja vakuuttaa, että onnistuu tavoitteidensa saavuttamisessa.

Valmis muutokseen

Mä olen itse tällä hetkellä todellakin valmis muutokseen.
Oon todella positiivisin mielin siitä, että sekä tää treenihaaste, että myös treenaaminen personal trainerin kanssa tulee auttamaan mua pääsemään tavoitteisiini. Ja tulee auttamaan myös mun kivun kanssa, kun pystyy ehkä vähän paremmin hallitsemaan sitä kipua, ja tietää, mitä kannattaa tehdä ja mitä taas ei. Vielä paremmin kuin tähän mennessä.
Ja koska monet aiemmassa kuvassa olleista tavoitteistani ei todellakaan ole mitään helppoja tavoittaa, on personal trainerin apu siinä kyllä korvaamaton.

Enkä aio lopettaa tän 8 viikon haasteen jälkeen, vaan aion jatkaa, ja saada mukaani uuden elämäntavan. Paremman sellaisen, parempi minä.

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.