VALIKKO
23.12.2018 01:17

#3

Kello lähentelee puolta kymmentä, ajan vähän ylinopeutta, kuten aina. Auton pakkasmittari näyttää -23 astetta. Varmaan väärässä, mutta mitäpä siitä.

Fiilis on hyvä, vaikka meinasinkin kylän läpi ajaessani tappaa kolme ja puoli turistia, jotka uskaliaasti hyppivät lumikinosten takaa tielle tummissa haalareissaan. Ei haittaa, vaikka pystyn miltei kuulemaan luetut kuolemantuottamussyytteet. Joulufiilis on taattu.

Golfin kaiuttimista raikaa Neljän Suoran Kuurankukka. Laulan mukana ja vilkuilen virnistellen etupenkille. ”Sä oot mulle se oikee, joo mä tiedän sen.” Katson apukuskin paikalle ja nauran, minkä murtuneelta kylkiluultani voin. Eli kuulostaen virtahevon ja hamsterin onnistuneelta risteytykseltä. Tätä on siis onni.

Kappale vaihtuu Ed Sheeranin Galway Girl -ralliin pakottaen lanteeni liikkumaan. Auto menee sujuvaa mutkaa musiikin tahdissa, tunnelma on lävistänyt katon ja sinkoutunut Lapin taivaalle jo edellisen kappaleen aikana.

Hidastan, saavumme perille. Olen valmiina aloittamaan toisen yövuoron, vaikka edellisen valvotun yön jälkeen unta kertyi vain neljä tuntia. Kumarrun apukuskin penkin ylle, otan reppuni ja vedän keuhkot täyteen kirpeää pakkasilmaa. Yskin saatanasti, kymmenen vuoden tupakointi on tehnyt tehtävänsä. Sytytän savukkeen, sormia palelee.

Mitä siitä, jos laulaa itekseen mielikuvitusmiehelle koko työmatkan ajan. Huhujen mukaan eräs yhtyekin on tehnyt kauniin ja koskettavan kappaleen – kaljapullolle. Muutaman kerran etupenkin kuvitteellinen mies kosketti kylmää kättäni ja hymyili takaisin. ”Me ollaan kimpas viel vanhoina.” Mie ja mie(s).

Niin kai se on, että vian ei tarttee olla kovinkaan suuri, jos se on päässä.

Ihanaa Joulua jokaiselle!
Muistakaa hymyillä ja olla kilttejä, ei haittaa, vaikka kohde olisikin mielikuvituksen tuotetta.

XOXO,

Emmi Girl

Kommentit

  • Asta

    Sie oot ihana. <3

     0
  • Päivi

    Hyvää Joulua Emmi ♥

     0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.