VALIKKO

Elämän rakkautta

12.5.2018 11:46

Äitienpäivälahja tai yllätyslahja

Äitienpäivä on huomenna ja ehkä Sinullakin vielä äitienpäivälahja mietinnässä. Jos olet jo lahjan hankkinut, niin annan tässä muutaman vinkin kuitenkin Sinullekin joita voit antaa äidillesi yllätyksenä vaikka arkisena tiistaina. Ehkä meidän, Sinun ja minun kannattaisi jatkossa enemmän miettiäkin kalenterin tuomien juhlapäivälahjojen sijasta yllätyslahjoja ja niiden tuomaa yllätyksellistä iloa sekä lahjan saajalle että antajalle. Lahjan ei myöskään tarvitse olla aina aineellista ja kallista vaan lahjassa Sinäkin voit miettiä muovittoman maaliskuun-, vegaanihaasteen-, luonnonsuojelun-, SPR:n ja monien muiden hetkellistenkin kampanjoiden jatkuvuutta pidemmällä jaksolla.

Aineeton ja edullinen lahja äidille, mutta ehkä paras lahja on kahdenkeskinen aika. Pyydä äitisi kanssasi kävelylle metsäpoluille ja pyydä häntä kertomaan omasta lapsuudestaan ja muistoistaan. Näin saat itsekin hyvää tietoa omasta suvustasi ja sen historiasta. Ja mikä tärkeintä tässä lahjassa on se, että lahjansaaja saa kerrankin puhua niin että häntä kuunnellaan ilman häiritseviä tekijöitä kuten televisiota, kännyköitä tai muiden perheenjäsenten keskeyttämisiä. Hän saa puhua rauhassa ja muistella ja tulee paljon esille varmasti sellaistakin mitä Sinäkään et ole ennen kuullut.

Välillä voitte istua kahville vaikka rantakiville ja voit kysellä äidiltäsi hänen äitisuhteestaan ja kuinka paljon hän on ottanut mallia siitä omaan äitiyteen. Mitkä perinteet jatkuvat suvussa. Kerro myös Sinä äidillesi mitä hänen kasvatusmalleja tai perinteitä Sinä olet ottanut omaan vanhemmuuteesi häneltä.

 

Kirjat

Kirja on hyvin yleinen lahja ja hyvä lahja, koska lukeminen kannattaa aina, kuten sanotaan. Itselläni on tietyt kirjat, jotka haluan ehdottomasti omistaa ja niihin palaan aina uudelleen parin vuoden välein. Yksi tällainen Jane Austenin Ylpeys ja Ennakkoluulo. Moni kuitenkin nykyisin kauppaa kirjoja 1 €:lla nettikirppiksillä ja pohtivat voi mitä tehdä kaikille hankituille kirjoille. Paperinkeräykseen niitä ei haluaisi laittaa mutta vaihtoehtojakaan ei usein ole. Kirjat, eteenkään kirjakerhokirjat, eivät käy enää kaupaksi eikä niitä haluta kerätä. Yksi hyvä vinkkini Sinulle lahjansaajan haluaman kirjan hankkimiseksi on se, että varaat sen kirjastosta ja annat lukulahjaksi laina-ajaksi. Kirjaa ei aina tarvitse omistaa ja silti kirjaston avulla voi saada sen lukemisen mielihyvän kuitenkin. Jos haluat ostaa kirjan, niin äänikirja on hyvä vaihtoehto.

https://www.adliibris.com/f

 

Yhteinen hyvänolon hetki

Metsäkävelyn lisäksi yhteistä hetkeä voi viettää myös muulla yhteisellä hyvänolon hetkellä. Tämä voi olla yhteinen kuntosalihetki, ravintoluento tai hengen ravintoa osallistumalla yhdessä mielen rauhoittavaan hetkeen. Tällaisessa lahjassa täytyy Sinun kuitenkin huomioida että tuo henkinen hetki voi tuoda lahjansaajassa esiin sellaisia tunteita joita hän ei halua näyttää Sinulle vaikka se tekisi hänelle hyvää. Esimerkiksi tiibetiläinen sointukylpy, voi saada toiset nauramaan ääneen, toiset itkemään ja monet vain rauhoittumaan ja keskittymään kulhojen ääneen. Kysy siis lahjansaajalta haluaako hän mennä tilaisuuteen yksin vai yhdessä kanssasi. PT:n ravintoluento, vaikka Sinä itse olisitkin innostunut asiasta, voi loukata lahjansaajaa koska hän kokee että hänen ruokavalionsa on mielestäsi ollut väärä. Nämä Sinun kannattaa hienovaraisesti ottaa huomioon kun mietit yhteistä hyvänolonhetkeä teille, Sinulle ja lahjansaajalle. https://www.tarukaroliina.fi
https://sirukononen.wixsite.com/sirukononen/ota-yhteyttae

Tällainen lahja voi olla kuitenkin myös hieno, yllätyksellinen lahja siksi, koska lahjansaaja ei olisi koskaan itse omatoimisesti lähtenyt mukaan tuohon tilaisuuteen. Jälkikäteen sen tuoma hyvänolon tunne on hänelle kuitenkin ehkä alku jollekin täysin uudelle hyvinvoinnille.

Aurinkoista äitienpäivää Sinulle vaikka et sitä äidin kanssa tai äitinä viettäisikään. Aurinkoa, iloa, valoa ja paljon linnunlaulua kuitenkin. Nautitaan 

Opettele kuuntelemaan toista ihmistä ja luontoa

 

 

 

 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.