VALIKKO

Elämän rakkautta

26.1.2019 21:14

Ajatuksia ja voimalauseita

Ajatuksemme ja mielemme muokkaavat lähes kokonaan elämämme, vaikka usein olemme sitä mieltä että olosuhteet ja ulkopuoliset tekijät muokkaavat elämäämme. Ajatuksemme muovaavat tapamme, tapamme olosuhteemme ja olosuhteemme elämämme. Ajatuksiin kannattaa siis kiinnittää huomiota. Ja yrittää ehkä myös muokata niitä.

Ihminen on sitä mitä hän ajattelee
Luonteenlaatumme on paljon ajatustemme summa, ei perimää kaikilta osin. Tietoiset teot sekä myös spontaanit teot tulevat mielessämme pitkään olleiden ajatusten pohjalta esiin. Ajatukset aikojen saatossa siis muovaavat meistä sen mitä olemme ja mitä teemme. Jos on paljon huonoja, katkeria tai uhrin omaisia ajatuksia, ne tekevät elämästämme ja toiminnastamme kovaa ja ikävää. Jos on hyviä, puhtaita ja kauniita ajatuksia, toimintamme on hyvää ja huomioivaa myös muita kohtaan. Ilo seuraa hyviä ajatuksia.
Ihminen on omien ajatustensa herra, joilla hän muokkaa elämänsä, kohtaloansa ja ympäristöänsä. Jokaisessa arkipäivän teossakin meidän pitäisi löytää ajatuksiin ymmärrys, voima ja viisaus sisältämme ja siten saada hyvää ympäristöllemme ja itsellemme aikaan.

Hyvistä siemenistä kasvaa hyvä ja rikkautta tuottava sato ja huonoista siemenistä epämääräinen sato, jonka alaa erilaiset rikkaruohot paljon valtaavat. Samoin on ajatusten laita. Hyvistä ajatuksista mieleemme tulee tasapaino, mielenrauha, empatia ja tyyneys. Huonoista ajatuksista jotain aivan muuta.
Kun me kuvittelemme että ulkoiset tekijät muodostavat meille huonot olosuhteet, jäämme niiden ajatusten vangiksi. Kun ymmärrämme, että mielen hyvät ajatukset ja luovuus ovat voimavara, jotka kannattaa ottaa käyttöön, olosuhteemme muuttuvat kun henkinen tilamme samalla paranee.

Me emme vedä puoleemme sitä mitä haluamme vaan sitä mitä me olemme. Sisimmissä ajatuksissamme ja mielessämme. Toiveemme toteutuvat silloin kun ne ovat harmoniassa ajatustemme ja tekojemme kanssa. Kun välillä taistelemme olosuhteita tai lopputulosta vastaan, niin onko kuitenkin niin että mielessä ajattelemme jatkuvasti sitä huonoa lopputulosta, mietimme sitä, jolloin se onkin pysyvä tila. Tilanne kehittyy vasta kun olemme valmiit kehittämään itseämme ja ajatuksiamme, emmekä jämähdä paikallemme. Jos haluamme laihtua ja voida hyvin, mutta jatkamme kuitenkin koko ajan sokerin ja lisäaineiden syöntiä, ei muutosta tapahdu. Helppo esimerkki olosuhteiden luomisestamme. Vaikka päämäärä olisi hyvä ajatuksissa, voimme estää sen toteutumista toiminnallemme. Ajatusten ja toiminnan tulee olla yhtä.

Hyvät ajatukset ja teot eivät koskaan tuota huonoja tuloksia
Ja päinvastoin. Ajatuksia ei voi pitää salassa, koska ajatuksistamme muodostuu meidän tavat ja loppujen lopuksi tavoistamme olosuhteet ja ilmapiiri. Itsekkäistä ajatuksista muodostuu itsekkäitä tapoja ja ikäviä olosuhteita niin itselle kuin ympäristölle ja kauniista, huomioivista ajatuksista, muodostuu hyvä sekä rauhallinen ilmapiiri. Hyvä olosuhde. Päättäväisistä ja rohkeista ajatuksista muodostuu suoraselkäisiä ja itseluottamusta täynnä olevia tekoja ja itseluottamuksellinen ilmapiiri. Toimeliaista ajatuksista muodostuu yritteliäs ja lämmin ilmapiiri. Me emme voi valita olosuhteitamme, mutta voimme valita ajatuksemme, joilla muokkaamme olosuhteitamme.

Ajatuksemme vaikuttavat myös kehoomme. Ahdistuneisuus tai sairauden pelko tuo varmasti kehoomme kiputiloja, ehkä sairauttakin. Jos ajatuksemme ovat positiiviset ja onnelliset, kehomme toimii ja jaksaa paremmin. Kehomme on herkkä väline, joka paljon ajatustemme kautta toimii ja voi, joko hyvin tai huonosti. Jos haluat uudistaa kehosi, puhdista mielesi. Puhtaan mielen kautta myös ruokavalio puhdistuu. Kukaan lääkäri ei liene niin tehokas sairauksien karkottaja kuin iloiset ajatukset. Huonot ajatukset näkyvät kehomme lisäksi myös kasvoistamme, happamat ajatukset ja happamat kasvot. Alaspäin vetäytyvät suunpielet eivät ole merkki onnellisista ajatuksista ja mielestä. Sen sijaan hyvä, hohtava iho, naururypyt ja silmien loiste ovat merkki siitä, että ajatukset ovat kauniit ja onnelliset. Mieli on onnellinen. Elämän ja ajatusten hyveellisyys näkyy kasvoilla tyyneytenä ja kasvot ovat pehmeät kuin laskeva aurinko.

Ajatusten päämäärä
Ajatuksillasi on hyvä olla tarkoitus, joista syntyy päämäärä. Kun meillä on selvä päämäärä, ei ajatuksissamme ole huolet, vastoinkäymiset ja itsesääli. Sydämessä on tehtävä päätös rakkaudesta elämässämme ja siitä syntyy mieleen päämäärä ja ajatusten keskipiste. Päämäärän tavoittelussa voi tulla epäonnistumisia, mutta ajatuksissa ei kannata luovuttaa. Päämäärästä ei kannata horjua eikä antaa valtaa epäilyksille ja peloille. Epäilysten ja pelkojen kautta Sinä et saavuta mitään. Pelottamilla päämäärätietoisilla ajatuksilla Sinä saat paljon luovia voimia mennä eteenpäin.

Kaiken mitä me saavutamme tai missä me epäonnistumme saavutuksissamme, on suoraa seurausta ajatuksistamme. Jokaisen ihmisen heikkous ja vahvuus on meidän omien ajatuksiemme eikä kenenkään muun tai olosuhteiden luomaa.

Ajatuksissamme on hyvä pitää myös unelmia. Unelmien kautta maailmamme kaunistuu, joka näkyy meille myös taiteilijoiden ja kuvanveistäjien teoksissa, säveltäjien tuotoksissa, runoilijoiden lauseissa mutta myös tiedemiesten päätelmissä. Unelmien kautta voi saavuttaa myös jotakin aivan huikean hienoa ja uutta kuten Kolumbus lähti etsimään uutta maailmaa, löytäen sen. Samoin Buddha unelmoi täydellisestä rauhasta ja löysi sen. Unelmamme voi olla päämäärämme ja maailma rakentuu lopulta niiden varaan. Pysy uskollisena unelmille. Kun saavutat jotain, tavoittele ajatuksissasi vieläkin sitä tai enemmän, ettet menetä saavutustasi luovuttaessasi. Unelma, jota pidät päällimmäisenä mielessäsi ja sydämessäsi, on se jonka avulla rakennat elämäsi. Sen myötä Sinusta tulee se joka olet.

Voimalauseet
Jos mieli ja ajatus harhailee kovasti, kannattaa yrittää rauhoittua hengittämällä syvään tai vaikka meditoida. Elämämme on ajatuksista syntyvä ja siksi mielen tyyneys on tärkeää. Tyyni vesi on kaunis katsella ja saa paljon rauhallisia, hyviä ajatuksia mieleen. Myrskyn runtelema, sekainen maisema tai mieli ei ole kaunis.

Ajatuksia rauhoittaaksesi kannattaa Sinun miettiä muutama voimalause, joita voit toistaa itsellesi kun mieleesi tulee arvostelevia tai vihaisia ajatuksia. Voimalauseet voivat olla sellaisia jotka vievät Sinua kohti päämäärää. Voimalauseita voi myös liimata vaikka post-it-lapuilla esim. vaatekaapin tai peilikaapin oveen ja näet ne siinä päivittäin. Ja voit lausua niitä ääneen kun näet ne. Näin ne hyvät voimalauseet ovat usein ajatuksissasi ja helposti mielessä.

Mieltä rauhoittaaksesi voit myös aina ottaa oikean käden sormilla kiinni vasemman käden ranteestasi ja miettiä sitä ihanaa paikkaa, jossa olit äärettömän onnellinen ja rauhallinen. Hengitä syvään ja palaa hyviin ajatuksiin.

Hyviä, kauniita ajatuksia kohti päämäärää Sinulle
Kaikkea hyvää

https://elamanrakkautta.fi/keinoja-viikonloppuun-rauhoittumiseen/
https://elamanrakkautta.fi/oikea-hetki-rentoutumiseen-on-silloin-kun-sinulla-ei-ole-siihen-aikaa/

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.