VALIKKO

Elämän rakkautta

30.12.2018 13:32

Armollisia uuden vuoden lupauksia

Uuden vuoden lupauksia miettiessä Sinun kannattaa olla itsellesi armollinen. Mieti sellaisia asioita ensi vuodelle lupauksiksi, joista Sinulle tulee hyvä olo. Hyvä olo jo niitä ajatellessa ja luvatessa mieleen ja sydämeen. Ei suuria ahdistavia päätöksiä ja elämänmuutoksia. Sellaisia pieniä hyviä juttuja, joissa huomioit itsesi, läheisesi, muut ihmiset ja maailman ympärillämme. Ja katsot vuoden lopussa mitä kaikkea hyvää se on Sinulle antanut.

Pieni asia ensimmäisenä jonka Sinä voit aloittaa jo uuden vuoden päivänä, on kävelyllä vastaantulijoita kasvoihin ja silmiin katsominen ja ehkä jopa pieni hymy. Tällä pienellä eleellä, pääset pois kaduilla ja liikenteessä omasta sulkeutuneesta maailmastasi ja huomioit muut ihmiset. Maailma avautuu katseen ja hymyn kautta. Katseesi ja hymysi voi tuoda suuren mielihyvän ja ilon vastaantulijan päivään. Ja samalla Sinäkin voit nähdä kuinka kaunis huivi vastaantulijalla on kaulassaan tai miten kaunis hymy hänellä olikaan kun hän hymyili Sinulle takaisin.


Samoin myös tervehdi taloyhtiösi pihalla liikkuvia vaikka et kaikkia heistä tuntisikaan tai tervehdi omakotitaloalueella naapureita ja heidän vieraita. Samoin hissiin mennessä tai sinne tulevien kanssamatkustajien tervehtiminen on kaunis tapa. Pieniä toisia huomioivia asioita, jotka ei ole Sinulta pois, vaan tuo varmasti paljon hyvää.

Toiseksi lupaukseksi ehdottaisin, että Sinä voisit luvata itsellesi, että et käy laihduttamaan tai harrastamaan tiukan ohjelman mukaisesti liikuntaa, vaan syöt sellaista ruokaa josta Sinulle tulee hyvä olo. Harvemmin sokerista, pizzasta tai alkoholista tulee hyvää olo sen jälkeen kun suurin mieliteko tai nälkä on ohi. Mieti ruokia ja juomia, jonka nauttimisen jälkeen Sinulla on hyvä, kevyt ja pirteä olo ja lupaa nauttia niitä enemmän. Ilman pakkoa, ilman kuntokuuria ilman painonpudotustavoitteita, Sinä voit huomata loppuvuodesta että ihmeitä kehossa tapahtuikin. https://vegaanihaaste.fi/

Kolmantena lupauksena Sinä voisit ajatella läheisiäsi ja luvata heille jotakin, mutta pidä se vielä salassa. Lupaa yllättää läheisesi vuoden aikana jollakin huikean ihanalla tavalla, joko yllätyslahjoilla joita he ovat salaa katselleet ja toivoneet, yllätysmatkalla joka tehdäänkin oman auton sijasta junalla tai päiväretki eväskoreineen vaikka Suomenlinnaan tai kotona yllätyksenä kolmen ruokalajin illallinen. Yllätys voi olla pieniä huomionosoituksia – halauksia, kosketuksia tai kivoja yllättäviä tekstiviestejä, joista he näkevät kuinka tärkeitä he ovat Sinulle ja osana perhettänne.

Sinua itseäsi, luontoa ja maailmaa ilmastonmuutoksineen lupauksissasi neljäntenä ajatellen, hyvä lupaus on vähentää muovien ja kemikaalien määrää niin omassa kosmetiikassa sekä kodin puhdistusaineissa. Sen lisäksi että tuotteet eivät sisällä mikromuoveja ja lisäaineita, on mahtavaa jos huomioit myös sen, että niitä ei ole testattu eläinkokeilla. http://animalia.fi/kosmetiikkalista/
https://elamanrakkautta.fi/ekologiset-vegaaniset-ja-edulliset-kodinpuhdistusaineet-testauksessa/


Hyvän olon tuovan ruokailun lisäksi, viides lupaus on maapallomme ja ilmastonmuutoksen kannalta hyvä eli pitää viikossa yksi kasvisruokapäivä enemmän. Lupauksesi ei tarvitse olla vegaani tai muuten ehdoton, mutta kasviksista kokkaillen saa loistavaa ruokaa, jolla voit myös yllättää läheisesi.

https://elamanrakkautta.fi/lehtikaaliherkkuja-ja-paistettuja-hedelmia/

Kuudentena lupauksena lupaa pitää itseäsi hyvänä ainakin kerran kuukaudessa. Varaa itsellesi hieronta, sointukylpy, käy kirjastossa hakemassa hyviä kirjoja ja nauti niiden lukemisesta, meditoi tai lähde yksin luontoon kävelemään ja nauti sen äänistä sekä hiljaisuudesta. Istu kivelle ja halaa puita. Tyhjennä pääsi ajatuksista, hengitä syvään ja yritä etsiä puiden oksilta se lintu joka laulaa niin kauniisti. Hetki itselle. Lupaathan sen?

 

Seitsemäntenä lupauksena Sinä voisit luvata että kerran kuukaudessa soitat jollekin ihmiselle johon et ole pitänyt yhteyttä pitkään aikaan. Ei tekstiviestiä, vaan soitto. Tai vuoden aikana jonakin kuukautena etsit vanhan koulukaverisi, joka oli alakoulussa hyvä ystäväsi, osoitteen ja kirjoitat hänelle kirjeen, samoin kuin kirjoitit kesälomalla mummolasta kirjeen hänelle kun ette nähneet viikkoon. Ei sähköpostia, vaan käsin kirjoitettu kirje, jonka posti vie perille. Ja sitten jäät odottamaan vastataanko Sinun kirjeeseen.


Kahdeksantena lupauksena Sinä voisit luvata että aloitat ensi vuoden aikana jotakin aivan uutta joko harrastuksen, opinnot tai uuden paksun klassikkokirjan jota et ole koskaan lukenut. Mieti sen uuden aloitus niin, että saat jotakin uutta elämääsi tai huikean onnen tunteen kun se on vihdoin toteutettu. Kun suljet klassikkokirjan kannet ja hengität syvään todeten ”nyt on se on tehty”.

Yhdeksäntenä pyytäisin että antaisit lupauksen kertoa ääneen positiivisia asioita ja kohteliaisuuksia ja myös luvata ottaa niitä kieltämättä vastaan. Jos työkaverilla on kaunis keltainen pusero marraskuun sateisena päivänä päällä niin kerro hänelle kuinka paljon valoa pusero tuo työpaikalle. Tai jos tyttäresi tai vaimosi näyttää kauniille ja miehesi komealle, niin sano se ääneen heille. Myös jos Sinua kehutaan tai vaatettasi sanotaan kauniiksi, älä aloita vastausta ”noh tää oli vaan… tai en ole kaunis…” vaan hymyile ja sano ”kiitos, minustakin tämä oli kaunis tai oloni on tänään hyvä ja kaunis”.

Kymmenennen lupauksen pyydän Sinua miettimään itse. Muista että et voi muuttaa maailmaan tai muita ihmisiä, muutos lähtee aina Sinusta itsestäsi. Vain itseäsi voit muuttaa. Mutta ole armollinen, hyvä ja lempeä itsellesi.

Onnellisia hetkiä vuodenvaihteeseen ja kaikkea hyvää

https://vegaanihaaste.fi/
https://elamanrakkautta.fi/ainakin-100-syyta-olla-tekematta-uuden-vuoden-lupauksia/
https://elamanrakkautta.fi/minuutti-minuutilta-parempaa-uutta-vuotta/

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.