VALIKKO

Elämän rakkautta

11.9.2018 11:08

Helppoa ja herkullista

Elo-syyskuu on ihanaa aikaa ruoanlaitossa kun meillä on paljon kotimaisia tuoreita kasviksia ja sieniä tarjolla. Tänään annan Sinulle nopean ja helpon arki-illan ateria vinkin, jonka voi parilla muutoksena tehdä myös vegaanisena. Tässä Sinulle ohje:

Parsakaalimuhennos
Parsakaali- tai kukkakaalimuhennos tai näiden yhdistelmä on yksi lempiruokani, jonka voi yhdistää papupihvien, kalan tai lihan kanssa. Lisänesteellä siitä saat helposti myös keiton. Pilko parsakaali tai kukkakaali muutamaan osaan (n. 3 x 3 cm) ja keitä suolavedessä viisi minuuttia. Keittoaika ei pidä olla kovin pitkä, ettei kasviksista tule mauttoman pehmeitä. Keittämisen jälkeen kaada vesi pois ja hienonna kaali sauvasekoittimella soseeksi. Tähän joukkoon lisäsin itse kaurakermaa n. puoli desiä. Mukaan voit laittaa vaikka sulatejuustoa, koskenlaskijajuustoa tai maustettuja ruoanvalmistuskermoja jos et syö vegaaniruokaa, oman maun mukaan. Suolan lisäksi laitoin puoli teelusikallista jeeraa (juustokumina) ja inkivääriä. Ja siemen/pähkinäsekoitusta hieman päälle.

Helppo kasvislisuke jota Sinä voit tehdä vaikka isomman satsin kerralla jääkaappiin. Ruoka on moneksi päiväksi lähes valmis eri lisukkeille. Sateiden ansiosta kun sieniä on ilmestynyt metsään, Sinä voit nauttia survoksen lisäksi vaikka tatteja tai kantarelleja.

 

Jos valmistat keittoa survotuista kaaleista, sen lisäksi on todella nopea tehdä muutama lämmin teeleipä. Tällä ohjeella tuli 3 teeleipää. Ja tässä Sinulle ohje:

2 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
2 dl kauramaitoa tai lehmänmaitoa tms.
2 tl leivinjauhetta
2 rkl öljyä

Sekoita ensin kuivat aineet keskenään ja lisää sitten maito sekä öljy. Sekoituksen jälkeen levitä taikina pellille noin sentin paksuisiksi leipäsiksi. Paista 225 asteessa 15 minuuttia.

Helpon herkullista ja hauskaa päivää Sinulle

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.