VALIKKO

Elämän rakkautta

5.7.2019 14:20

Hennavärjäys kokeilussa

Muutama viikko sitten kävin läheisessä Life-myymälässä ostamassa ihokarvojen poistoon vartalosokerointipurkin https://www.stoori.fi/elamanrakkautta/sokeria-iholle-ja-karvat-pois/ ja samalla katselin hiusväriä heidän valikoimasta. Olen pari vuotta käyttänyt Ruohonjuuresta aina ostamaani Khadin hiusväriä https://www.stoori.fi/elamanrakkautta/hyvan-hiusvarin-loytaminen/, mutta nyt ei ollut muuta tilattavaa Ruohonjuuren postipakettiin. Life-myymällä ei ollut Khadin hiusvärejä ja myyjä suositteli minulle hennaa värjäämiseen. Hieman epäillen mietin asiaa, koska minulla on ollut se käsitys että henna tekee hiukset hieman punasävyiseksi. Mutta päädyin kuitenkin ostamaan, koska muistelot oli tulossa ja hiukset tarvitsivat siistin värin. Joten uutta kokeilua kohti…

Henna hiusväripussissa on 100 g jauhetta, joka riittää kahteen värjäyskertaan. Hintatasoltaan henna on hiusvärinä hyvin edullinen, koska pussi maksoi noin 12 €. Itse ostin ruskean sävyn, jossa ei myyjän kertoman mukaan ole yhtään punasävyisyyttä mukana. Uskoin häntä 😊. Henna värejä voi myös sekoittaa keskenään eli jos halua punasävyisyyttä mukaan, niin ostaa punertavaa väriä toisen pussi ja tekee niistä kotosalla hyvän kombon. Ja näin saa neljäksi kerraksi hiusväriä 24 €:lla.

Hennaväri kuten myös Khadin hiusväri sekoitetaan kuumaan veteen. Tämän jälkeen massa sekoitetaan pyyhekuiviin pestyihin hiuksiin. Vaikutusaika hennalla värjätessä oli hieman pidempi 1-2 tuntia ja vaikutus on parempi jos hiukset kääritään vaikka pyyhkeeseen. Minulla oli kertakäyttöiset muovihuput loppu, joten laitoin päähäni ensin värin levittämisen jälkeen ohuen halkaistun muovipussin ja sitten pyyhkeen sen päälle. Näin pyyhkeeseen ei tartu väriä. Hiusvärimassa niin hennavärissä kuin Khadissa kannattaa myös jättää melko jäykäksi ei juoksevaksi, koska näin se ei vaikutusaikana valu pyyhkeen alta kaulalle ja otsalle.

Hiusväreistä sanotaan aina että niitä ei saa käyttää kulmakarvoihin. Sitä olen aiemmin aina noudattanut, mutta nyt iski kokeilunhalu siinäkin ja sivelin hennaväriä pumpulipuikolla kulmakarvoihin. Tämä ei ole mikään ehdotus tai suositus ”kokeile sinäkin” vaan oma kokeiluni, omalla vastuullani.

Alkutilanne

Parin tunnin jälkeen huuhtelin hiuksista ja kulmakarvoista hennat pois ja sen jälkeen pesin hiukset vielä Flown palashampoolla https://www.stoori.fi/elamanrakkautta/palasaippua-hiustenpesussa/.

Sitten peilin eteen. Kulmakarvoissa oli tasainen hieman tummempi sävy. Väriä ei jäänyt ihoon, ainoastaan karvoihin. Hiuksien kuivettua totesin että hennavärjäys oli onnistunut todella hyvin. Hiuksissa oli tasainen, kaunis tummanruskea sävy ja muutamat harmaat hiukseni päälaella olivat myös peittyneet. Tämän kokeilun perusteella henna-väri menee ehdottomasti jatkoon!

Life-verkkomyymälän sivuilla ei ole käyttämääni hennajauhetta, mutta tässä Ruohonjuuren sivuille linkki (ei affiliate), jos Sinä haluat tarkastella tuotetta https://www.ruohonjuuri.fi/hennajauhe-mahonki-macurt-5707373180036 .

Kuvan meikkini olen tehnyt saamieni meikkivinkkien mukaisesti lakkiaisten muisteloihin lähtiessä https://www.stoori.fi/elamanrakkautta/meikkivinkkeja_-ja-luonnonmukainen_kosmetiikka/

https://www.menaiset.fi/artikkeli/lifestyle/kauneus/hanna-32-varjaa-hiuksensa-kasvivareilla-6-asiaa-jotka-jokaisen-kannattaa?utm_source=email&utm_medium=toimitus&utm_campaign=mn_uk_2019

Onnistuneita hiusvärikokeiluja Sinullekin!

 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.