VALIKKO

Elämän rakkautta

24.11.2018 17:34

Hyllytonttu kertoo Sinulle joulukalenterivinkin

Joka vuosi tulee jouluun joku uusi kiva idea, jota askarrellaan ja kopioidaan lähes joka kodissa. Viime vuonna se oli tonttuovi ja tänä vuonna on ollut ideoita jo käpyhyasinteista sekä kierrätysjätteistä tai -tavaroista tehdyistä joulukoristeista.  Ehdotonta yhtä hittiä ei ilmeisesti vielä ole löytynyt tänä vuonna.

Viime vuonna kerroin jo Sinulle hyllytontusta. Amerikassa on ollut viimeiset vuodet todellinen myyntimenestys hyllytonttu eli Elf on the Shelf. Tonttuhahmon lisäksi hyllytontusta on tehty myös kirja sekä some-linkkejä.

Hyllytontun idea on se, että lapsille kerrotaan että joulupukki on lähettänyt tämän hiljaisen, näkymättömästi liikkuvan tontun pitämään silmällä lapsia ja kertomaan sitten joulupukille onko kaikki ollut lahjojen arvoisesti kilttejä. Öiseen aikaan tonttu vaihtaa kotona paikkaa. Lasten tehtävä on aamulla joulukalenterien avaamisen jälkeen etsiä mistä tonttu löytyy ja mitä se puuhaa. Tonttuun ei saa koskea, ettei sen taika katoa.

Mutta tonttu kuuntelee tarkasti mitä kotona tapahtuu, kirjoittaa ja kertoo ne joulupukille eteenpäin.

Äidin ja isän tehtävä on illalla liikuttaa tonttu uuteen paikkaan ja mikäli lapsia käy pelottamaan ”elävä” tonttu, voi toki kertoa että äiti ja isä auttavat sitä liikkumaan minne tonttu heille kertoo haluavansa. Itse liittäisin tähän myös joulukalenterivinkin, jonka nyt kerron Sinulle.

Hyllytontun luokse voisi joka aamuksi laittaa pienen paketin ja viestin, jonka lapsi löytää kun aamulla etsii minne tonttu on hiipinyt häntä tarkkailemaan. Erillisiä joulukalentereita ei tarvitse lainkaan. Paketeissa voisi olla pieniä yllätyksiä. Muovia ja turhaa tavaraa karttaen, paketti voisi olla joku aamu vaikka lämpimät sukat tai lapaset.  Kierrätys kunniaan myös näissä, koska serkun käytetyt, pieneksi jääneet villasukat on uudet aina uudelle omistajalle J. Välillä toki myös pieniä leluja, hiuskoristeita tytöille tms.

Tontun luona olevat viestit, pakettien sijaan joinakin aamuina, voisi sisältää yllätyksiä perheen yhteisestä ajasta. Viestien sisältö voisi olla vaikka kirjastokäynti tänään, pipareiden leivontatalkoot tänään ja Sinulla koristeluvastuu, joulukuusen hankintamatka tänään, ikkunoiden koristelupäivä tontuilla tai mitä vain liittyen perheen jouluvalmisteluun ja perinteisiin. Hyllytontun antaman viestin kautta ne kuulostavat erilaiselle yllätykselle kuin äidin tai isän kertomana.

Ja koska tonttu on tuonut lahjoja jo koko joulukuun, jouluaattona riittää 1-2 isompaa lahjaa joulupukin tuomana. Tontut ovat avustaneet jo joulukuun ajan joulupukkia, jonka ei onneksi tarvitse kantaa tai Petteri Punakuonon vetää reessä, niin paljon lahjoja jouluaattona.

Mikäli ei halua ostaa valmista noin 30 € maksavaa Elf on the Shelf-tonttua ulkomaisesta tai kotimaisesta verkkokaupasta, voi saman tehdä millä tahansa uudella kotiin hankittavalla tontulla ja käydä kertomaan tätä joulun odotustarinaa lapsille joulukalenterikokeilun kera.

Minulla kuvissa käsityömarkkinoilta ostettu joulutonttu, ei siis virallinen Elf on the Shelf.

https://www.elfontheshelf.com/

Onnellisia ja jännittäviä joulunaluspäiviä Sinulle ja läheisillesi

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.