VALIKKO

Elämän rakkautta

3.6.2019 20:40

Ihonhoitoa, punkkitorjuntaa ja DIY tuotteita

Kaupallinen yhteistyö: Ruohonjuuri Oy

Sain kaupallisena yhteistyönä Ruohonjuuri Oy:stä käyttööni huikeita Frantsilan tuotteita. Kerron Sinulle niistä sekä myös DIY tuotteista, mitä olen niistä tehnyt jo pari vuotta. Loistavia juttuja kotiin ja iholle niin Sinulle, minulle kuin elämillekin.

Kehäkukkavoide
Frantsilan kehäkukkavoide oli itselleni uusi tuttavuus, äitini kyllä kertoi käyttäneensä sitä ihonhoitoon vuosien kuluessa aina välillä. itse olen käyttänyt tätä voidetta nyt 2 kuukautta niin päivä- kuin yövoiteena. Ja välillä käsivoiteenakin.

Toki lämmityskausi on ollut jo ohi eli huoneilma ei ole ollut enää niin kuivaa, mutta kehäkukkavoide on riittänyt hyvin kosteudeltaan kuin rasvaisuudeltaan kuivan, herkän ihoni hoitoon myös yövoiteena. Meikkivoiteen allakin voide on toiminut hyvin eli meikkivoide on kestänyt hyvin iholla eikä meikkivoide ole ollut kuin hieman kiiltävä useamman tunnin jälkeen. Lauantaina tätä tutkin tarkemmin serkkuni ylioppilasjuhlissa, jonne matkustettiin jo 3 h autossa.

Kehäkukkavoidetta mainostetaan, että sitä voi käyttää auringonpolttamiin ja myös ärtyneelle iholle niin kasvoille kuin koko vartaloon. Itse olen nyt muutamana päivänä ottanut tunnin-pari aurinkoa parvekkeella, johon paistaa aurinko suoraan. En ole käyttänyt mitään aurinkosuojavoidetta kasvoilla, mutta iho ei ole punoittanut vaikka voiteessa ei mainita suojakerrointa. Lisäksi muutamia kertoja olen käyttänyt voidetta illalla käsivoiteena sekä kantapohjiin ja hyvin kosteuttaa nekin, eli käy varmasti hyvin ärtyneelle, kuivalle iholle kosteutukseen ja rauhoittamiseen.

Naapurilleni Merjalle annoin myös voidetta kokeiluun. Hän piti voiteesta muuten kyllä, mutta tuoksu häiritsi häntä eikä siksi voide mennyt Merjalla jatkoon. Merja tykkää enemmän, että voide tuoksuu selkeästi ruusulle tai kielolle tms. voimakkaalle kukalle, mutta ei ihovoiteelle. itse en ollut kehäkukkavoiteen tuoksuun kiinnittänyt huomiota, koska minusta se ei tuoksunut. Riittoisuudesta sen verran, että vaikka putkilo vaikuttaa pienelle (60 ml), niin olen käyttänyt voidetta nyt 2 kk ainakin 2 kertaa päivässä, sekä antanut naapurin Merjalle, niin vielä on voidetta jäljellä pariksi kuukaudeksi. Minulla kyllä kehäkukkavoide menee jatkoon hyvänä perusvoiteen tyylisenä ihonhoitotuotteena.

https://www.ruohonjuuri.fi/kehakukkavoide-frants-6416384070012

11 yrtin hoitosalva
11 yrtin hoitosalvaa, jota myös ihmevoiteeksi kutsutaan, olen käyttänyt ihovaurioiden korjaamiseen hyvin tuloksin. Sinä päivänä kun sain nämä tuotteet postista, otin koirastani pari punkkia pois ja niistä jää yleensä verinen jälki koiran iholle. Sivelin noiden jälkien kohdalle 11 yrtin hoitosalvaa, ilman ihon puhdistusta, jonka yleensä teen punkin poiston jälkeen. Seuraavana päivänä Reino-koiran iho oli kunnossa ja jälki poissa ko. kohdasta.

Itselläni ihovaurioiden hoitoon olen käyttänyt tätä ihmesalvaa mm. kantapäihin tulleiden isojen vesirakkuloiden hoitoon. Kuka käski lähteä kävelemään kuumana päivänä 3,5 km conssi-tennarit paljaissa jaloissa? Niinpä, tyhmyydestä sakotettiin isoilla vesirakkuloilla ja kotona sivelin niiden päälle tätä hoitosalvaa. Seuraavana päivänä rakkulakohta oli kuivunut ja pinnalla oli sellainen kova, kuiva kalvo. Parina päivänä vielä sivelin voidetta siihen. Tuo voiteen ansiosta tullut, niin uskon, kova kalvo rakkulakohtaan teki sen, että ei tarvinnut laastaria lainkaan vaikka pidin umpinaisia kenkiä jalassa eikä rakkulaan koskenut kengässä.

Todellinen ihmevoide kesän tuomiin ihovaurioihin. Ja talvella uskon että yrttisalva on hyvä paleltumiin sekä todella kuivaan ihoon.

Pidempi projekti tällä voiteella minulla on vasemman käteni arven hoito. Minulla on vasemmassa kädessä arpi kyynärpäästä ranteeseen, käsileikkauksen muistona. Nyt olen joka päivä voidellut tuota arpikohtaa tällä ihmevoiteella ja haluan katsoa mitä se tekee arven iholle vaikka puolen vuoden hoidon jälkeen. Tähän palaan siis myöhemmin kuvien kera😊.

Ja kun riittoisuudesta puhutaan, niin olen käyttänyt tätä voidetta siis päivittäin ja purkki näyttää tälle.

Olen halunnut pitää purkin vielä kiinni tuossa kartongissa, jossa se on myydessä kiinni ja näin sitä on minusta helpompi liikutella, eikä katoa pieni purkki minnekään.

https://www.ruohonjuuri.fi/11-yrtin-hoitosalva-frants-6416384070111

Eteeriset öljyt

Huonetuoksut
Eteerisiä öljyjä käytän jatkuvasti huonetuoksuina. Laitan pieneen vesilasiin hieman vettä ja muutamia tippoja eteeristä öljyä. Eteisessä minulla on sitruunan tai sitronellan tuoksua, jolloin on raikas tuoksu kun vieraat tai itse astun asuntoon sisään. Makuuhuoneessa pidän yöpöydällä laventeliöljyä vesilasissa, jonka uskon auttavan parempaan uneen. Kylppäri-wc:ssä minulla on myös peilikaapin päällä sitruunan tuoksua vesilasissa. Joulunaikaan poltan kyllä kylppärissäkin ”valona” tuoksukynttilää lasipurkissa, mutta muulloin pidän eteeristä öljyä vedessä enkä käytä kemiallisia hajusteita.

Näiden tuoksujen lisäksi tiputan silloin tällöin pölynimurin pölypussiin muutaman tipan eteeristä öljyä, jolloin sen tuoksu leviää huoneistoon imuroidessa.

Punkintorjunta
Useamman vuotta käytin koirillani punkkien torjuntaan kesällä tabletteja, jotka eivät siis ehkäise punkkien tarttumista, vaan kun punkki imi ensimmäisen kerran verta koirasta, punkki kuoli. Näiden tablettien vaikutusaika on 3 kuukautta. Joskus ostin Toivo-koiralleni punkkipannan, mutta Toivolle tuli pannasta paha ihottuma kaulaan. Toissa kesänä olimme ilman punkkien torjunta-aineita, koska mediassa oli paljon kirjoituksia siitä, että nämä punkkilääkkeet olivat aiheuttaneet neurologisia ongelmia koirille. En ota kantaa niihin, en itse tunne yhtään tapausta, mutta kävin miettimään sitä että kuinka paljon yksi punkkitabletti sisältää lääkettä, lisäaineita ja myrkkyjä kun sen vaikutusaika on 3 kuukautta. Punkki kuolee heti, koira ei kuole, mutta mikä rasitus tuo lääke on koiran sisäelimille ja elimistölle.

Alue, jossa asumme on ikävä kyllä hyvin punkkirikasta. Eteerisiä öljyjä käytän punkkien torjuntaan niin, että sekoitan veteen muutaman tipan tea treen, laventelin tai sitruunantuoksuista eteeristä öljyä ja sivelen sitä koiran kuonoon, jalkoihin ja vatsaan. Punkkeja löytyy joskus 1, mutta toissa kesänä kun en käyttänyt mitään, saattoi löytyä 6 punkkiakin kerralla vaikka tarkastan koirat jotka päivä. Tänä keväänä löytyi myös jo huhtikuun alussa ne 2 punkkia, jotka poistin samana päivänä kun tämä paketti saapui ja laitoin heti koirille öljyä iholle.

Jos Sinä löydät punkin itsestäsi tai eläimestäsi, niin polta tai murskaa punkki aina kun Sinä olet irrottanut sen. Punkki elää n. 3-4 vuotta ja tekee tuhansia munia eli lisääntyy valtavasti. Punkki ei kuole hukkumalla vaikka sen laittaisi wc-pönttöön. Roskis ei myös ole punkin kuolemaksi. Punkki ei myöskään kuole, kuten vanha uskomus sanoo, kun se on imenyt itsensä täyteen verta. Olen itse nähnyt todella kylläisen punkin kävelevän lattialla irrottauduttuaan koirasta.

Lisään öljy-/vesi-sekoitusta kerran, pari viikossa ja aina pesun jälkeen koiriin. Tuoksuista punkkien torjunnassa käydään paljon juupas -eipäs-keskusteluja, tieteellisiä tutkimuksia ei ole, mutta itse olen sitä mieltä kokemuksen kautta että eteeriset öljyt toimivat tässäkin tarkoituksessa. Eivät ehkä täysin poistaen, mutta vähentäen punkkien tarttumista kyllä.

Koirien lisäksi eteeristä öljyä voi käyttää myös kissoilla, hevosilla sekä myös meillä ihmisillä. Pieneen vesipulloon voi tehdä öljy-/vesisekoituksen ja suihkuttaa sitä vaatteille. Toimii myös itikoiden karkotuksessa punkkien lisäksi.

DIY deodorantti
itse tehty deodorantti on tehokas hienhajun torjunnassa. Koska siinä on mukana ruokasoodaa, kannattaa sitä sivellä vasta aamulla kainaloihin ja pestä illalla suihkussa käydessä pois, ettei ruokasooda ärsytä kainaloiden ihoa. DIY deodoranttia tarvitsee vain ohuesti sivellä kainaloon, teho on hyvä.

Tässä ohje:
0,5 dl sulaa kookosöljyä
0,5 dl perunajauhoja
¼ dl ruokasoodaa
20 tippaa eteeristä öljyä, esim. sitronella tai mikä on Sinun lempituoksu

Sulata kookosöljy ja sekoita siihen perunajauho sekä ruokasooda ja öljytipat. Deodorantti on hyvä laittaa esim. vanhaan, puhtaaseen piltti-lastenruokapurkkiin. Se on hyvin tahmaista mössöä ensin. Kun deodorantti on purkissa, laita sen puoleksi tunniksi jääkaappiin. Tämän jälkeen se tulisi säilyttää huoneenlämmössä, josta Sinä voit aamulla sivellä sormin sitä ohuen kerroksen kainaloihin. Anna kuivahtaa hetki ennen pukeutumista, mutta tämä ihana lisäaineeton dödö ei tahraa vaatteita.

Osan kookosöljyä voi korvata parilla ruokalusikallisella sheavoita.

Nämä pikkudeodorantit tein niin että laitoin kattilaan
2 rkl sheavoita
2 tl ruokasoodaa
2 rkl perunajauhoja
10 tippaa sitronella eteeristä öljyä

sulatin sheavoin ja sekoitin siihen muut tuotteet. Laitoin vanhoihin muotteihin ja hetkeksi jääkaappiin.
Kiva lahja vaikka ystävälle 😊.

Pyykkietikka
Minä en koskaan käytä kemiallisia pyykinpesuaineita tai huuhteluaineita vaan pyykinpesuun Attituden-pyykinpesunestettä https://elamanrakkautta.fi/ekologiset-vegaaniset-ja-edulliset-kodinpuhdistusaineet-testauksessa/ ja huuhteluaineena DIY pyykkietikkaa. Jos pesen pyykin vain pikapesulla, käytän pesuaineena vain DIY pyykkietikkaa.

Pyykkietikan ohjeen olen kirjoittanut Sinulle aiemminkin, tässä uusiksi eli
1 dl vettä
4 dl väkiviinaetikkaa
20 tippaa eteeristä öljyä lempituoksusi mukaan

Tämä DIY pyykkietikka säilyy hyvin suihkepullossa tai lasipurkissa ja käytän sitä n. 0,5 dl kerrallaan, joka riittää 12 kg:n koneelliseen hyvin. Öljystä ei jää mitään rasvatahroja edes silkkivaatteisiin, koska etikka on emulgaattori ja öljy liukenee siihen, jättäen vain tuoksun.

Kesällä kun mattoja ei saa ulos pakkaseen tuulettumaan (onneksi 😊), ja kun minulla on nämä 2 karvakorvaa, tuntuu että matot eivät raikastu pelkällä imuroinnilla kunnolla. Silloin teen niin, että ripottelen mattojen päälle hieman ruokasoodaa. Muutaman tunnin jälkeen imuroin ruokasoodan pois ja suihkutan siihen vähän pyykkietikkaa loppuraikastukseksi. Etenkin olohuoneeni Forme villamatolle tämä on minusta hyvä käsittely.

Mattojen lisäksi ruokasooda + pyykkietikka käsittely on loistava tapa raikastaa sängyn patjat tai vaikka sohvatyynyt.

Laita Sinäkin mielikuvitus lentämään niin tapoja käyttää eteerisiä lempituoksuja on miljoonia.

https://www.ruohonjuuri.fi/tea-tree-eteerinen-oljy-frants-6416384110275

Aurinkoa, iloa ja valoa ja paljon onnellisia hetkiä Sinulle alkaneeseen kesään

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.