VALIKKO

Elämän rakkautta

18.8.2018 14:08

Kollageenituotteet testauksessa

Kaupallinen yhteistyö: Ruohonjuuri Oy

Kesäkuun alussa kerroin sanoin ja kuvin Sinulle tuloksista, kun olin kuukauden käyttänyt Foreverin Infinite-kollageenia sisältävää ihonhoitosarjaa. https://elamanrakkautta.fi/kollageenikuurin-tulokset-huomaa-iholla-hyvin/ . Samoihin aikoihin huomasin että Puhdistamo on tuonut markkinoille kaksi erilaista kollageeni valmistetta eli kollageeni sport-juomajauheen sekä kollageeni beauty-jauheen. Pyysin ja sainkin nämä kokeiluun Ruohonjuuresta https://www.ruohonjuuri.fi/. Iso kiitos taas yhteistyöstä. Sportin annoin pojalleni Kallelle kokeiluun ja itse olen käyttänyt beauty-jauhetta. Ja tilannut jo lisää, koska….

Sport

Kalle (23 v.) käy työpäivien päälle golfaamassa, kuntosalilla, pyöräilemässä 30-80 km lenkkejä sekä nyt käynyt taas salibandy-harkoissakin. Joinakin iltoina hän tekee useampaakin lajia, esimerkiksi 18 väylän golfkierroksen päälle pyörälenkin. Ruokavaliossa Kalle huolehtii proteiineista ja kasviksista mutta mitään lisäravinteita hän ei säännöllisesti ja tarkkaillen käytä. Foreverin argi on ollut käytössä ja siitä kerroinkin aiemmin https://elamanrakkautta.fi/mika_avuksi_kun_tekisi_mieli_huilailla/.

Heinä-elokuun ajan Kalle on käyttänyt Puhdistamon kollageeni sport-jauhetta iltaisin treenien jälkeen. Hän sekoittaa jauheen banaanin ja marjojen joukkoon tehosekoittimella smoothieksi. Kallen sanojen mukaan kollageeni sportin vaikutuksen huomaa selvästi ja se toimii todella hyvin. Palautuminen treeneistä on huomattavasti nopeampaa sen avulla. Puhdistamon Kollageeni sportista tuli vakiotuote Kallen ruokavalion lisänä. https://www.ruohonjuuri.fi/search/?q=kollageenijuoma-aines%20sport%20puhdistamo

 

Beauty

Itse otin kokeiluun Puhdistamon kollageeni beauty-jauheen kesäkuusta alkaen. https://www.ruohonjuuri.fi/kollageeni-beauty-150-g-puhdis-6430039222021

Sekoitan lusikallisen jauhetta vadelmien, pähkinöiden ja soya-jogurtin joukkoon ja nautin tämän herkkuaterian aamiaiseksi. Tulokset mitä kollageeni beauty ja toki alle Infinite-sarja ihonhoitoon, ovat saaneet aikaan, ovat mielestäni huikeita. Monella eri tavalla:

Hiukseni ovat paljon paksumman tuntuiset kuin aiemmin ja kasvaneetkin hyvin parissa kuukaudessa. Kunto on myös erinomainen, siitä toki osa kiitos myös Flown shampoopalan ja kasvihiusvärien.

https://www.ruohonjuuri.fi/shampoopala-hamppu-turve-vihrea-6430028390175

https://www.ruohonjuuri.fi/hiusvari-tummanruskea-khadi-8906020510500

Herkkä ja ohut kasvojen ihoni on terveemmän ja paksumman oloinen. Tuntuu että iho on vahvistunut paljon, ihon kosteus parempi ja mielenkiinnolla odotan kun lämmityskausi alkaa loka-marraskuussa sekä yleensä silloin myös ihon kuivuminen. Uskon jo että tämä syksy on erilainen sen suhteen.

Näkyvin osa ehkä ulkopuolisille kollageenin käytöstäni on kynnet. Aiemmin kynteni ovat lohkeilleet ja liuskoittuneet jo lyhyinä mutta etenkin kun kynnet ovat kasvaneet hieman pidemmiksi. Nyt kynnet ovat uskomattoman pitkät, vahvat, liuskoittumattomat ja kestäneet hyvässä pituudessa kasvaen koko ajan. Kynsiini en ole laittanut mitään muita vahvisteita tms. kuin Bohon kynsilakkaa, kuvassa näkyvän lakan väri on 53 Rose chic.  https://www.ruohonjuuri.fi/search/?q=Boho+kynsilakka+

Puhdistamon Kollageeni beauty säilyy myös minulla jatkossa aina päivittäisessä käytössä, lisänä Foreverin Infinite-voiteet. Puhdistamon kollageeni-tuotteet kestävät helposti käytössä yli kuukauden eli n. 15 euron hinta tästä lisäravinteesta ei ole suuri investointi lihaksille, nivelille, hiuksille, kynsille ja iholle. Kollageeni sisältää glysiini-aminohappoa, se voi auttaa kaiken muun hyvän lisäksi myös parempaan uneen jos sen ottaa illalla tyhjään vatsaan noin tunnin ennen nukkumaan käyntiä.

Tietoa kollageenista

Kollageeni on proteiini, joka on sidekudostemme rakennusaine, ehkäpä jopa tärkein. Kudoksistamme on 30 % kollageenia ja ihossamme on eniten sidekudosta. Ihon kuivapainosta noin 70 % on kollageenia. Kollageenin tuotanto alkaa hidastua noin 30 ikävuodesta eteenpäin n. 1,5 % vuosivauhtia ja lakkaa kokonaan noin 50-vuotiaana. Joillakin tämä voi tapahtua hyvin jo aiemminkin. Koska kollageeni vaikuttaa merkittävästi ihon hyvinvointiin ja kimmoisuuteen, sen vähentyminen saa ihon veltostumaan ja rypistymään. Ihon lisäksi kollageeni on tärkeää myös mm. luille, jänteille ja solukalvoille, hiuksille ja kynsille.

Kollageenia ei synny ilman C-vitamiinia. Tämä on tärkeä syy C-vitamiinin tärkeydelle terveyden ylläpidossa koska, että sitä tarvitaan kollageenin synteesiin elimistössä. Ruokavaliossa kollageenia saadaan mm. lihasta, kalasta, liivatteesta, punaisista hedelmistä ja kasviksista ja C-vitamiinipitoiset hedelmät ovat tärkeitä kollageenin tuottamiseksi. C-vitamiini on vesiliukoinen vitamiini ja siksi on tärkeää syödä kasviksia puoli kiloa päivässä.

Kollageenin viholliset

Kollageenin vihollisia ovat tupakka, koska jo yksi savuke tuhoaa 50–60 milligrammaa C-vitamiinia ja voi siis lähes mitätöidä koko päivän C-vitamiiniannoksen. Auringon UV-säteily taas hidastaa kollageenin muodostumista ja rikkoo olemassa olevia kollageenisäikeitä.
Kolmas vihollinen on sokeri. Se aiheuttaa elimistössä glykaatiota, joka synnyttää haitallisia AGE-molekyylejä (advanced glycation end products), jotka muodostavat kollageeniin ristisidoksia. Nämä häiritsevät kollageenin toimintaa. (lähteet mm. Wkipedia, Ruohonjuuri, Hyvinvoinnin Tavaratalo)

Suosittelen isosti ja lämpimästi, että Sinäkin otat kollageenin kokeiluun, Puhdistamon kollageenijauheet sekä Foreverin Infinite-ihonhoitotuotteet. Vaikutukset ovat aina yksilölliset, mutta en usko että haitaksi ainakaan Sinulle kokeilu on. Elämä ja kollageeni voi yllättää .

Kollageenia sisältäviä ihania alkavan syksyn päiviä Sinulle,

kaikkea hyvää <3

 

 

 

 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.