VALIKKO

Elämän rakkautta

20.8.2018 13:02

Kotimaiset omenat keitoksi

Tänä syksynä on omenia taas tullut melkoisesti ja monilla on pulma miten kaikin tavoin niitä voisi hyödyntää. Leivonnaiset, hillot ja uuniomenat on tuttuja juttuja, mutta harvoin omenaa käytetään pääruoassa. Minä annan Sinulle herkullisen omena-aurajuustokeiton ohjeen. Tästä saa helposti vegaaniversion vegaanijuustolla.

Ostoslista kaupasta on seuraava kuuden annoksen keittoon:

 

          paprika, jonka värillä ei väliä. Minulla kuvassa punainen suippopaprika

      omena kaupasta, jos kotipihalla ei saatavilla omenaa

          1 sipuli

          2 valkosipulin kynttä

          1-2 rkl voita paistamiseen tai öljyä vegaaniversiossa

          0,5 dl vehnäjauhoja

          1 kasvisliemikuutio

          170 g sinihomejuustoa

          2 dl ruoanlaittokermaa

          0,5 dl tai 0,5 rkl tuoretta tai kuivattua basilikaa

          1 tl currya

          1 litra vettä

          1 tl mustapippuria

 

 

 

Aloita keiton valmistus siten, että pilko pieneksi paprika, omena, sipuli ja valkosipuli ja pehmennä niitä hieman pehmeämmäksi voissa paistaen paistinpannulla. Lisää joukkoon curry ja anna hautua hieman sekoitellen. Tämän jälkeen siirrä ne kattilaan, lisää joukkoon vehnäjauho ja vesi ja anna kiehahtaa. Sitten lisää kasvisliemikuutio. Anna kiehua muutama minuutti sekoittaen. Tämän jälkeen lisää ruoanvalmistuskerma, sinihomejuusto pieneksi pilkottuna sekä mausteet. Muutama minuun kuumenemisen jälkeen keitto on valmis. Pala paahtoleipää ja keiton päälle laitoin itselleni hieman suolattua pähkinäsekoitusta. Omenakeitto on valmis nauttivaksi.

Onnellisia omenaisia syyspäiviä Sinulle 

 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.