VALIKKO

Elämän rakkautta

21.3.2018 14:34

Läsnäolon voimassa tunteella ajatusten sijasta

Opiskeluuni sisältyy tämän kuukauden ajan Silent Healing energiahoitojen opiskelua ja pääajatus tämän kuukauden opiskelussa on käyttää tunnetta enemmän kuin ajattelua. Täytyy oppia luottamaan enemmän tunteeseen eli vaistoon ja intuitioon kuin ajatteluun.

Tunteminen on meidän ensisijainen toimintomme, mutta me ihmiset olemme opetelleet häivyttämään sen taka-alalle ja alamme aina miettimään ja pohtimaan asioita ”järjellä” vaikka tunne vaiston ja intuition avulla voisikin päätös viedä meitä kohti oikeaa.

Monestihan jälkikäteen selittelemme tekemiämme päätöksiä ”minulla oli kyllä tunne että tämä voi mennä vikaan ja pitäisi tehdä toisin”. Miksi siis et tehnyt tunteen perusteella päätöstä?

Me ihmiset annamme mielen ajatteluineen tulla esteeksi monessa asiassa elämässämme ja päätöksissämme. Me yksinkertaisesti monesti ajattelemme liikaa. Yli-analysoimme erilaiset tilanteet, pohdimme niitä mielestämme järkeillen monelta kantilta vaikka ajatukset saattavat aina kiertää kehää. Ajatustemme takia emme osaa tehdä uusia asioita. Vaikka tunne ohjaisi tekemään toisin ja sitä mitä haluamme, ajattelumme estää sen. Ajattelumme tekee elämästämme kahlitsevaa ja samoja polkuja tallaavaa.
Jos oikein pysähdyt välillä miettimään ja vaikka kirjoittamaan ylös mitä ajattelet, niin voit huomata että Sinun ajatukset kiertävät kehää ja funtsit samoja asioita aina samalla tavalla.

Oppimateriaalia lainaten:
Me sanomme esimerkiksi: Mitä ihmisetkin ajattelevat, jos teen sitä tai tätä?!
Emme koskaan sano: Mitä ihmiset TUNTEVAT, jos teen sitä tai tätä?

Nyt keväisinä päivinä suosittelen Sinullekin että lähdet jäälle tai muuten luontoon kävelemään ja päätät olla ajattelematta mitään. Jätät aivot ja mielen kotiin ja päätät että mietit vain mille tuntuu auringon säteet kasvoilla, lintujen laulu korvissa, narskuva lumi kenkien alla ja mille näyttävät puhkeavat pajunkissat. Tunnet luonnon aisteillasi ja mielessäsi.

Näiden aistituntemusten lisäksi voit tuntea lisää käyttäen apuna käsiäsi ja tuntoaistia eli kokeilet mille tuntuu silittää pajunkissaa tai mille tuntuu sulava lumi kädessä. Tunnetko sulavan lumen mukana haikeuden tunnetta menneestä talvesta ja talven aikana syntyneistä muistoista?

Ajatuksemme ovat sisäisiä ääniä päässämme ja mielessämme, joita kuulemme ja kuuntelemme. Tämä ei tarkoita sitä että olisimme ”hulluja” siten että kuulisimme ääniä päässämme, mutta omat ajatuksemme ovat sisäisiä ääniä, joita kuuntelemalla teemme tavallaan sisäistä yksinpuhelua, tahatonta ajatusprosessia.
Oma sisäinen äänemme saattaa tuomita meitä, ohjata meitä tekemään asioita, se arvostelee, pohtii ja vertailee mistä ei pidä ja mistä pitää. Meidän oma mielemme ja ajatuksemme toimii samoin kuin keskustelisimme jonkun ulkopuolisen ihmisen kanssa.

Sisäinen äänemme ja ajatuksemme voi elää menneessä ja huonoissa kokemuksissa eikä se ole välttämättä samassa hetkessä kanssamme jossa nyt elämme. Kuitenkin voimme uskoa sisäistä ajattelua ja toimimme menneiden mukaan vaikka vaisto ja tunne käskisi toimimaan toisin. Sisäinen äänemme ja ajatuksemme saattaa myös kuvitella asioiden menevän huonosti vaikka tunne kertookin aivan muuta. Ajatuksiemme ”tulevaisuuden elokuva” tekee päätöksiä menneiden kokemusten pohjalta tai mielikuvituksen kautta. Echart Tolle kirjoittaakin Läsnäolon voima kirjassaan ”Jos siis katselet ja arvostelet nykyisyyttä menneisyyden silmin, saat siitä täysin vääristyneen kuvan.”

Tolle kirjoittaa myös, että monet elävät päässään kiusanhenki, joka lakkaamatta hyökkäilee heidän kimppuunsa, rankaisee heitä ja vie heiltä elämänenergiaa.

Mielen äänestä voi kuitenkin vapautua :). Kuuntele mitä se kertoo, mutta ole puolueeton. Älä toimi sen mukaan, äläkä tuomitse sen ajatuksiasi. Voit ajatella että sisäinen ääni kertoo näin, kuuntelen kyllä, mutta minä olen MINÄ joka toimii tunteen ja intuition mukaan.

Hyviä keväisiä hetkiä Sinulle vaistojen ja intuition luomana

 

http://www.animalstalk.fi/index.php?pageid=51&lang=fi

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.