VALIKKO

Elämän rakkautta

3.5.2019 11:57

Lehtikaali-tofu-tomaatti-gnocchit

Kerron taas Sinulle yhden reseptin rakastamastani lehtikaalista. Tämä vuoka on minusta aivan huikean hyvää. Ja helppo tehdä. Sekä myös edullista ruokaa neljälle.

Ostoslista
3 kpl lehtikaalin lehtiä
3 kpl kevätsipulia
0,5 dl oliiviöljyä tai aurinkokuivattujen tomaattien öljy
1 kpl sitruuna
1 pkt tofu
0,5 pkt basilikan lehtiä
1 tlk eli n. 100 g aurinkokuivattuja tomaatteja suikaleina
1 pss gnoccheja
suolaa, kasvisliemikuutio ja mustapippuria

Ohje
Laita ensin gnocchit kiehumaan kasvisliemikuutiolla maustettuun veteen. Kuten jo aiemmin kerroin Sinulle pasta sekä riisi kannattaa keittää aina kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä, jolloin siitä tulee maukkaampaa. Sekasyöjille käy myös lihaliemikuutio tai kalaruokaan kalaliemi. Ja jätä sitten suola muuten pois keitinvedestä.

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Pese ja leikkaa lehtikaali sekä kevätsipulit ohuiksi siivuiksi, samoin puolet basilikaruukun oksista. Kaada pannun pohjalle aurinkokuivattujen tomaattien purkin öljy ja kun öljy kuumentunut, ruskista hieman siinä paloiteltua tofua. Lisää sitten joukkoon silputut lehtikaali, kevätsipuli, basilika ja aurinkokuivattu tomaattisiivut.

Purista sitruunan mehu kasvisten joukkoon, lisää 1 tl himalajansuolaa sekä 1 tl mustapippuria.
Laita vuokaan keitetyt gnocchit ja sekoita niiden joukkoon kasvikset + tofu pannulta. Sekoita.

Kypsennä sitten uunissa noin 15 minuuttia.

Sitten vain nauttimaan tätä huikean hyvää vegaanista kasvisruokaa, joka maistuu kyllä myös sekaaneille.

 

Kommentit

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.