Lehtikaali on todellinen huippukasvis ravintosisältönsä ansiosta. Lehtikaalissa on paljon rautaa ja C-vitamiinia sekä karoteenia, kalsiumia ja proteiineja. Ja myös K-vitamiinia. Lehtikaalin energiasisällöstä 35 prosenttia tulee proteiineista, kun sama luku keräkaalin kohdalla on vain 17 %.
itse syön usein aamulla yhden lehtikaalin lehden, jonka sisään laitan keitetyn kananmunan sekä tuoretta pinaattia. Tämä on hyvä startti aamupalana, jos en tee vihersmoothieta.
Tänään tein lounaaksi lehtikaalipastaa ja annoksesta riittää useaksi päiväksi.
Tässä ohje Sinullekin
1 pussi tummaa pastaa
½ pussia lehtikaalin lehtiä
1 kpl sipuli
2 kpl valkosipulin kynttä
2 cm pala tuoretta inkivääriä
1 kpl suippopaprika
1 kpl kasvisliemikuutio
suolaa, mustapippuria, jeeraa (juustokumina) maun mukaan, oliiviöljyä paistamiseen
Laita pasta kiehumaan ja lisää keitinveteen kasvisliemikuutio. Paista lehtikaalin silputtuja lehtiä ja viipaloidut paprika, sipuli, valkosipulin kynnet sekä inkivääri muutama minuutti pannulla oliivisöljyssä. Kun pasta on kypsä, sekoita paistinpannulta kasvikset pastan joukkoon. Lisää suolaa, mustapippuria ja jeeraa oman makusi mukaan. Nauti herkullinen, ravitseva ja terveellinen pasta-ateria J.
Onnellista terveellisen tavallista tiistaita Sinulle
Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.