VALIKKO

Elämän rakkautta

18.1.2019 20:07

Meikkivinkkejä ja oma kokemus luonnonmukaisesta kosmetiikasta

Kaupallinen yhteistyö: Ruohonjuuri Oy

Rakastan meikkaamista, lukea meikkituotteiden vertailuja ja uusista meikkaustavoista. Lapsuuteni haaveammatti oli kosmetologi. Omassa meikkaustavassani olen kuitenkin jämähtänyt samaan tyyliin ja samoihin väreihin useiden, useiden vuosien ajaksi. Siksi Ruohonjuureen https://www.ruohonjuuri.fi/ tarjoama meikkausopastus viime viikolla oli aivan loistava juttu uusien tuotteiden, meikkivinkkien ja uusien värien kannalta. Olin ennakkoon kertonut Ruohonjuuren kosmetologi Satu Kämäräiselle että haluan vinkkejä etenkin meikkivoiteisiin sekä peiteaineisiin, koska minulla on aina ollut nenän luona ja leuassa couperosaa. Alla kerron Sinulle saamistani meikkiohjeista enemmän ja lisäksi myös perusteluja sille miksi itse käytän luonnonmukaista kosmetiikkaa.

Innostus luonnonmukaiseen kosmetiikkaan

Ajatukseni siirtyä luonnonmukaiseen kosmetiikkaan tuli 3-4 vuotta sitten kun pahan kolarin jäljiltä mietin kuinka voin vähentää itse itseltäni mahdollisuutta  saada lisää sairauksia. Sairaalan kuntoutusosastolla listasin vihkooni tuotteita joissa ei käytetä lisäaineita ja ovat luonnonmukaisia. Tuon jälkeen on ollut julkisuudessa paljon keskustelua mm. kosmetiikan mikromuoveista sekä niiden vaikutuksesta vesistöihin ja luontoon ja se on vain vahvistanut omia päätöksiäni.

Omia huomioita luonnonkosmetiikasta

Kun olen nyt muutamia vuosia käyttänyt luonnonmukaisia voiteita, seerumeja ja puhdistusaineita on ihoni aina hyväkuntoinen. Pintakuivuus ja herkkyys on poissa. Ihon pinta on tasainen ja iho paksumpi. Toki silloin kun aloitin kombuchan teon ja juomisen oli muutamia päiviä finnejä kasvoissa, koska suolisto puhdistui, mutta se oli ohimenevä ilmiö.

80-luvulla kun käytettiin paljon sähkönsinisiä ripsivärejä ja luomivärejä, minulle tuli paha allergia siniseen väriin meikeissä. En ole niitä edes kokeillut luonnonmukaisissakaan tuotteissa, mutta joku päivä ehkä kokeilen violetin väristä luomiväriä taas, joka sopisi hyvin vihreisiin silmiini.

Silmien osalta minulla on ollut myös ongelmia sarveiskalvojen suhteen, diagnoosina sarveiskalvojen rappeuma, joka aiheuttaa mm. hajataittoa näkökykyyn. Minulle oli varattuna sarveiskalvojen elinsiirto 2015 syksylle Meilahteen, mutta makasinkin sitten Töölön sairaalassa kolarin jälkeen. Meilahdessa kävin kuitenkin edelleen 2 x vuodessa tarkastuksessa ja lisäksi kotona tuli laittaa silmätippoja 6 kertaa päivässä etteivät silmät kuivu liikaa. tammikuussa 2018 Meilahden silmälääkäri sanoi, että tilanne on muuttunut niin että ei ole enää tarvetta tulla Meilahteen tarkastuksiin. Voin 5-7 vuoden päähän tilata paikalliseen sairaalaan silmäpolille ajan sarveiskalvojen tarkastusta varten, aiemmin ei ole tarvetta. Nykyisin en käytä kotona silmälaseja kuin lukiessa tai kirjoittaessa, televisiota katson ilman laseja. Silmätippoja en ole käyttänyt tammikuun 2018 jälkeen. Itse uskon, mutta tämä ei ole lääketieteellinen koe eikä tutkimus eikä lääkärin lausunto, että sarveiskalvojeni kunto on parantunut siksi, koska kemikaaleja tai lisäaineita ei mene enää silmiin kosmetiikan kautta. Siksi käyttö jatkuu omalla kohdallani jatkossakin.

Meikkivinkit

Ihon kosteutus

Ruohonjuuren kosmetologi Satu Kämäräinen puhdisti ensin kasvoni ja sen jälkeen kosteutti ihon Whamisan Deep Rich Tonerilla, kasvovedellä joka toimii seerumin lailla. Ruohonjuuren henkilökunta on valinnut tämän tuotteen vuoden parhaaksi luonnonkosmetiikkatuotteeksi https://www.ruohonjuuri.fi/toner-deep-rich-120-ml-whamis-8809403819354, huikea tuote kyseessä.

Sitten Satu lisäsi kasvoilleni Madaran Smart kasvovoiteen sekä silmänympärysvoiteen https://www.ruohonjuuri.fi/smart-antioxidants-kosteusvoide-kasvoille-madara-4751009825960 https://www.ruohonjuuri.fi/silmanymparysvoide-smart-antioxidants-madara-4751009827216

Meikkipohja

Meikkivoiteena on aiemmin käytetty mattapohjaisia tuotteita, mutta nykyisin meikkipohja on hyvin heijastava ja heleä. Meikkivoiteen alle Satu laittoi minulle Zuii meikinpohjustusvoidetta, joka lisää meikkivoiteen kestoa, rauhoittaa ja tasapainottaa ihon väriä sekä tuo lisäksi myös kuulautta kasvoille. Näitä on useita eri sävyjä käytettäväksi siihen mitä tulosta haetaan. https://www.ruohonjuuri.fi/meikinpohjustusvoide-cc-apricot-zuii-812144012180 https://www.ruohonjuuri.fi/meikinpohjustusvoide-zuii-812144011688

Meikkivoiteeksi minulle valittiin Zuii kukkaismeikkivoide, Natural Bisque https://www.ruohonjuuri.fi/kukkaismeikkivoide-natural-bisque-zuii-812144012258 joka on hieman vaaleampi sävy kuin käyttämäni Zuii Olive neutral https://www.ruohonjuuri.fi/kukkaismeikkivoide-olive-neutral-zuii-812144012319. Nyt valittu sävy on jatkossa tilauslistallani, koska tällä ei tule niin selvää rajaa kaulan ja kasvojen välille kuin käyttämälläni tuotteella.

Peiteaine

Peiteaine on hyvä laittaa vasta meikkivoiteen päälle, toisin kuin itse olen käyttänyt sitä alla. Meikkivoiteen päällä tarve peiteaineelle on vähäisempi ja lisäksi näkee ne kohdat jotka meikkivoiteen levityksen jälkeen tarvitsevat peitettä. Lisäksi jos peiteaineen laittaa meikkivoiteen alle ja sitten levittää meikkivoiteen, niin peiteaine mahdollisesti leviää siinä samalla myös. Tämä oli minulle tärkeä vinkki. Peiteaineeksi minulle Satu valitsi Laveran Concealer Q10 ja sävynä Honey 03 https://www.ruohonjuuri.fi/natural-concealer-q10-honey-03-lavera-4021457626748 Tämä lähti matkaani kotiin jatkokäyttöön.

Silmämeikki

Meikkivoiteen jälkeen tehtiin silmämeikki. Itse kotona teen ensin silmämeikin, ripsiväriä lukuunottamatta ja sitten vasta laitan meikkivoiteen. Tämän olen kotona todennut hyväksi siksi, että jos luomiväriä tippuu poskille tai silmien alle meikatessa, ei meikkivoide mene pilalle pyyhkiessä luomiväriä pois.

Luomivärit olen käyttänyt aina siten että ensin levitetään vaaleaa luomiväriä koko luomelle ja tummemmalla tehdään sitten rajauksia ja varjostuksia. Satu ehdotti että hän tekisi minulle smokey eye– tyylisen silmämeikin, johon suurella innolla suostuin toki. Silmäluomet rajattiin Laveran mustalla rajauskynällä https://www.ruohonjuuri.fi/nestemainen-rajauskyna-musta-01-lavera-4021457627585.

Luomiväriksi Satu valitsi Lily Lolo laid Bare-meikkipaletin mustan värin https://www.ruohonjuuri.fi/luomivaripaletti-laid-bare-sku000000079 . Aivan mahtava meikkipaletti sekä huikea Satun tekemä smokey eye-meikki luomilla, joten tämä paletti myös matkasi mukaani kotiin. Upeaa oli nähdä silmissä aivan erilainen meikki kuin mitä on aina tottunut tekemään ja näkemään. Kotona alkaa uuden meikkityylin harjoittelu.

Ripsiväri löytyi myös Laveran tuotteista Butterfly, joka tuuheuttaa voimakkaasti. https://www.ruohonjuuri.fi/butterfly-effect-mascara-black-lavera-4021457611676 . Minulla on luonnostani todella pitkät silmäripset, joten ripsiin pituutta en tarvitse ripsivärillä lisää. Tuuheutta haluan ja lisäksi ripsivärin tulee olla sellainen että se ei sotke luomia ylä- eikä alapuolella pitkien ripsieni kanssa. Laveran Butterfly toimi loistavasti siinä ja lisäksi meikkauksen jälkeen kävelin päivän aikana useita kilometrejä kaupungilla, ripsiväri ei valunut vaikka ei olekaan vedenkestävä.

Puuteri, aurinkopuuteri ja poskipuna

Simämeikin jälkeen laitettiin puuteri, joka oli Laveran mineraalipuuteri, meikkipohjan ja peiteaineen kiinnittämiseen. https://www.ruohonjuuri.fi/mineraalipuuteri-ivory-01-lavera-4021457610105

Kasvojen varjostamiseen Satu käytti Zuiin aurinko- ja hohdepuutereita Moon ja Jupiter. https://www.ruohonjuuri.fi/search/?q=zuii+moon

 https://www.ruohonjuuri.fi/aurinkopuuteri-jupiter-zuii-812144013101

Lavera, sävy Sunset Kiss

Vaikka aurinkopuuteria käyttää poskillakin, on hyvä aina laittaa kuitenkin vielä poskipuna, tuomaan raikkautta kasvoille. Poskipunaksi minulle valittiin Zuii Melon https://www.ruohonjuuri.fi/kukkaisposkipuna-melon-zuii-812144010049

Huulet

Huulipunan sävyksi Satu valitsi vadelmansävyn, joka sopi mahtavasti tummaan silmämeikkiin. Huultenrajauskynä oli Zuiin Sienna https://www.ruohonjuuri.fi/huultenrajauskyna-sienna-zuii-812144011602 ja huulipuna Laveran Beloved Pink https://www.ruohonjuuri.fi/color-intense-huulipuna-beloved-pink-lavera-4021457618439

Ja lopuksi kulmat

Kulmakarvoihin Satu laittoi Laveran Styling gel, värillisen kulmakarvageelin https://www.ruohonjuuri.fi/varillinen-kulmakarvageeli-lavera-4021457602520 sekä hän lisäksi Zuiin taupe- kulmakynällä tasasi kulmien värin https://www.ruohonjuuri.fi/kulmakyna-taupe-zuii-812144011657

Meikkivinkki kokemus

Aivan mahtavaa oli olla tunti meikattavana. Ruohonjuuren kosmetologilla on erillinen huone eli meikattava ei ole kaikkien katseltavana liiketilassa. Meikkihuoneessa soi rauhallinen musiikki ja olo oli todella rentoutunut meikkauksen aikana sekä sen jälkeen. Sain lisäksi ”näillä ehostimme”-paperille kaikkien tuotteiden nimet ja värikoodit, jonka avulla on helppo tilata tuotteita kotiin vaikka verkkokaupasta.

Suosittelen ehdottomasti Sinullekin meikkiopastusta, uusien värien ja tuotteiden infoa ja uusia hyviä ideoita rutiinien tilalle. Kauniina tulevaan kevääseen ja kesään.

Onnellisia, kauniita hetkiä SInulle

 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.