VALIKKO

Elämän rakkautta

30.3.2018 19:13

Pääsiäisaterian herkkuvinkit

Pääsiäisaterian herkkuvinkeiksi kerron Sinulle ensimmäiseksi pääsiäisen pääruokasuosikkini lammaspastan. Pidän siitä enemmän kuin lampaanviulusta. Yhteisen pääsiäisaterian syömme yleensä sunnuntaina. Viime vuonna kyllä teimme poikkeuksen ja emme valmistaneet itse ruokaa vaan kävimme syömässä Lemin särää http://www.sarapirtti.fi/ Säräpirtillä. Suosittelen sitäkin joskus ehdottomasti kokeilemaa.

Mutta pääsiäisen helpon ja herkullisen lammaspastan ohjeen annan nyt tässä

– 400 g karitsan sisäfilettä
– 4 valkosipulin kynttä
– villirucolaa kourallinen
– paahdettuja pinjansiemeniä muutama ruokalusikallinen
– 6 rkl aurinkokuivatuista tomaateista tehtyä pestoa
– parmesaanijuustoa
– oliiviöljyä, suolaa ja pippuria maun mukaan

Ensin paahdetaan pinjansiemenet pannulla. Sitten kuumennetaan oliiviöljyä pannulla, lisätään siihen murskatut valkosipulinkynnet ja nopeasti minuutin tai pari ruskistetaan lihoja valkosipuli-öljy seoksessa. Tämän jälkeen lihat leikataan annospaloiksi ja laitetaan folioon odottamaan pastan valmistumista.

Kun pasta on kiehunut kypsäksi, nostetaan se paistinpannulle jossa on vielä öljy-valkosipuli seosta sekä myös lihan makua. Pyöritetään pastaa siinä nopeasti ja lisätään joukkoon pesto. Tämän jälkeen nostetaan pasta tarjoiluastiaan, lisätään sisäfilepalat joukkoon sekä päälle rucolaa kourallinen, pari ja parmesanlastuja runsaasti tai raastetta ja paahdetut pinjansiemenet. Ruoan tekoon menee noin 10 minuuttia eli ruokailijat voivat tulla pöytää jo valmiiksi odottamaan. Ja nauttimaan aluksi alkusalaattia.

 

Jälkiruokaherkkuna tarjoan valkosuklaa-jogurtti pannacottaa (6 annosta) johon tarvitaan

1 dl kuohukermaa
200 g valkosuklaata
2 dl turkkilaista jogurttia
1/2 vaniljatanko

ja päälle kotimaisia marjoja pakkasesta tai pääsiäisen keltaisia hedelmäpaloja

Pannacotta tehdään näin:
Ensin kiehautetaan kerma kattilassa ja lisätään siihen vaniljatangosta kaavitut siemenet. Sulatetaan suklaa vesihauteessa ja kun se on sulanut, lisätään siihen kiehautettu kerma. Sitten laitetaan astia, jossa seos on, kylmävesialtaaseen jäähtymään. Kun se on jäähtynyt, lisätään siihen jogurtti varovasti. Tämän jälkeen seos laitetaan pieniin kuppeihin tai laseihin ja siirrä jääkaappiin odottamaan tarjoilua. Juuri ennen tarjoilua lisätään päälle marjat tai hedelmät.

 

Kahvin kanssa tarjoan sitten pavlovaa, jonka ohjeen kirjoitan huomenna Sinulle.

Herkullisia ja hauskoja pääsiäisen hetkiä Sinulle

Astiat Riviera Maisonin mallistoa http://www.sisustuskk.com/

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.