VALIKKO

Elämän rakkautta

25.12.2018 13:55

Pari eettistä vinkkiä alennusmyyntiostoksille

Joulun jälkeiset alennusmyynnit ovat varmasti monelle meistä lähes odotetumpi hetki kuin jouluaaton joulupukin saapuminen. Joulupukki tuokin usein lahjaksi rahaa, jonka lahjansaaja voi käyttää alennusmyynneissä mieleisiinsä ostoksiin. Pienemmällä rahamäärällä enemmän kuin ennen joulua.

Tänä vuonna alennusmyynneissä me kaikki, minä ja Sinäkin, voisimme miettiä että antaisimme jo nyt etukäteen maapallollemme uuden vuoden lupauksen ja mietimme vaateostoksilla niistä syntyviä päästöjä ja jätekuormaa. Yhtä t-paitaa varten tuotetun puuvillan tuottamiseen on käytetty vettä yli 3000 litraa. Jos ja kun ostamme alennusmyynneistä jotakin, niin miettisimme enemmän laatua, hyvää ja kestävää designia kuin nyt pinnalla olevaa muotitrendiä. Vuoden 2018 Turhakkeeksi valittiin pikamuoti https://suomenluonto.fi/artikkelit/vuoden-2018-turhake-on-pikamuoti/

 

Suomalaiset heittävät pois vuosittain n. 13 kiloa tekstiilejä pois henkeä kohden. Näiden joukossa on varmasti valtavan iso määrä vielä loistavan kuntoisia, kalliimpia merkkivaatteitakin. Pikamuodin alennusmyyntien sijaan annankin Sinulle pari vinkkiä etsiä hyviä löytöjä eettisistä sekä kierrätysvaihtoehdoista.

Reccin toiminta perustuu siihen, että yksikin roskiin mennyt vaate on liikaa. Ennen kuin lähdet ostoksille Reccin liikkeisiin, kannattaa Sinun käydä läpi omat vaatekaappisi ja viedä kierrätykseen ja myyntiin Recciin vaatteet ja asusteet joita et itse käytä. Recci ottaa vastaan vanhat kengät, laukut ja vaatteet. Samalla saat tilaa kaappeihin jos löydät Reccin valikoimista itsellesi uutta (kierrätettyä) kaappiin. http://recci.fi/

Nudge Helsingistä löydät vaatteet, korut ja muut asusteet naisille ja miehille, lahjatavaroita, kodin sisustusta sekä luonnonkosmetiikkaa eettisin periaattein. Paljon suomalaisia ja ulkomaisia luomutuotemerkkejä. Nudgen yhteydessä toimii myös Ravintola Rulla, jossa Sinä ja ystäväsi tai läheisesi voitte nauttia ostosten välillä lounaan ja viinilasilliset. www.nudge.fi , www.rulla.fi

https://www.nudge.fi/product/9101/panthera-statement-necklace-50cm-chain

https://www.nudge.fi/page/6/eettiset-ja-ekologiset-valinnat-vaateostoksilla

Ruohonjuuren verkkokaupasta voit ostaa Pure Waste-malliston t-paitoja ja huppareita. Klassisia perusmalleja naisille ja miehille. Ne ovat kaikki tehty tekstiilitehtaiden leikkuujätteestä kierrätetystä materiaalista https://www.ruohonjuuri.fi/purewasteshop Pure Waste tuotteita saa kätevästi verkkokaupasta, ei Ruohonjuuren kivijalkamyymälöistä. https://www.ruohonjuuri.fi/ekotietoa/pure-waste-vaatteita-nyt-ruohonjuuren-verkkokaupasta/

Pure Waste miesten t-paita

Hyvällä kierrätys- ja ostopäätöksellä Sinä voit tehdä ekoteon, josta saat hyvän ja onnellisen tunteen pitkäksi aikaa. Uudet ostokset päällä on kivat kulkea hyvillä mielin uutta vuotta kohti.

Onnellisia ja eettisiä löytöjä sekä päätöksiä Sinulle vuodenvaihteen ostoksille.

https://www.terve.fi/artikkelit/vaatteiden-kierratys-tuo-hyvan-omantunnon-totuus-on-karumpi-kuin-luulet

Kommentit

 • Sini

  Tää postaus tuli just hyvään aikaan! Hienoa, että muistutat ihmisiä siitä, että kannattaa tehdä eettisiä valintoja alennusmyynneissä 🙂 Nuo Ruohonjuuren Pure Waste -vaatteet kuulostavat tosi mielenkiintoisilta, täytyypä tsekata ne.

   0
  • Mari Kiljunen

   Kiitti paljon kommentistasi. Pure Waste-puserot on todella mielenkiintoinen tuotesarja . Hieno keksintö käyttää hyväksi leikkuujäte.

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.