VALIKKO

Elämän rakkautta

9.4.2019 19:15

Pari loistavaa risotto-ohjetta

Risotto on ehdoton suosikkiruokani. Pidätkö Sinäkin risotosta? Aiemmin tein aina risottoa italialaiseen tyyliin aurinkokuivatuilla tomaateilla, basilikalla sekä runsaalla juustolla. Usein risotoissani oli myös kanaa tai katkarapuja. Nyt kasvissyönnin aikanani juusto on jäänyt risotoista pois ja silti risotto on todella täyteläistä. Risottoon täyteläisyyden tekee juuston sijaan oikein eli hitaasti kypsytetty risottoriisi. Nyt annan Sinullekin pari loistavaa risotto-ohjetta.

Bataatti-risotto
Ostoslista
1 kpl bataatti
1 kpl sipuli
1 kpl chili
2 dl risottoriisiä
7 dl kasvislientä
3 rkl oliiviöljyä
0,5 tl himalajansuolaa
tuoretta korianteria

Ohje
Leikkaa ensin kuorittu bataatti noin 1 x 1 cm paloiksi ja pilko myös sipuli ja chili. Kuumenna öljy pannulla ja lisää kasvikset sinne kuullottumaan. Laita kasvisliemikuutio sulamaan keitetyn, kuuman veden joukkoon.

Lisää riisit kasvisten joukkoon ja kuullota hetki niin että kaikki riisit ovat käyneet öljyssä.

Lisää kasvislientä pikkuhiljaa niin että kasvisliemi ennättää imeytyä ennen kuin lisäät uutta nestettä. Aikaa nesteiden lisäämiseen menee noin 10 minuuttia.

Kun kaikki neste on lisätty ja imeytynyt, lisää suolaa.

Lisää tarjoiluun lautaselle annoksen päälle tuoretta korianteria.

Lehtikaali-pinaatti-suppilovahvero-risotto

Ostoslista
1 kpl sipuli
2 dl tuoretta pinaattia
2 dl kuivattuja suppilovahveroita
2 kpl lehtikaalin lehtiä
2 dl risottoriisiä
7 dl kasvislientä
0,5 tl himalajansuolaa
3 rkl oliiviöljyä

Ohje
Pilko sipuli ja kuullota se kuumennetussa oliiviöljyssä pannulla. Lisää sipulin joukkoon leikatut suppilovahverot, pinaatti ja lehtikaali. Sitten lisää joukkoon riisit ja pyöritä niitä öljyssä.

Lisää kasvisliemi joukkoon hitaasti noin 10 minuutin aikana, siten että neste on aina imeytynyt ennen kuin lisäät uutta nestettä.

Kun kaikki neste on lisätty ja riisit kypsiä, lisää suola.

Kun asettelet risoton lautaselle, lisää annoksen päälle tuoretta pinaattia muutama lehti.

Nautinnollisia risottohetkiä Sinulle!

Yleisvinkkinä kerron Sinulle, että riisit sekä pastat kannattaa aina keittää pelkän veden sijaan kasvisliemessä tai jos teet liharuokaa, silloin lihaliemessä, jolloin pastaan ja riisiin tulee huomattavasti enemmän makua. Suosittelen tätä vinkkiä ehdottomasti käyttöön jatkossa.

Kommentit

 • Lentävä joogamatto

  Nam, risottoja haluan kokeilla. Kiitti myös tuosta vinkistä keittää riisi aina kasvis/lihaliemeen. En pidä mauttomasta ruoasta ja välillä olen maustanut riisin erikseen mausteilla keittämisen jälkeen tai ostanut esim. Basmatia, jossa on voimakkaampi ominaismaku.

   0
  • Mari Kiljunen

   kiitti kommentistasi. Risotot on loistavia ja bataattirisotto yllätti maullaan. Risottohan voi olla hyvin myös aasialaistyylinen, eikä italian. Olen huomannut, että pastakin tulee paremman makuiseksi kun sen keittää kasvisliemikuutiossa. Makua huomattavasti enemmän ja samoin riisissä. hyviä kokkaushetkiä Sinulle.

    0
 • tutkimustulos

  himalajan suolassa ei ole mitään parenpaa kuin tavallisessa kaupan suolassa,koska kaikki pitoisuudet ovat minimaalisia eli ei mitään hyötyä muuta kuin rahanmeno.hyöty markkinoijalla.

   0
  • Mari Kiljunen

   kiitos kommentistasi ja mielipiteestäsi. Itse tykkään käyttää himalajan suolaa, jo vuosia olen käyttänyt. En ole tutkinut mitään tutkimustuloksia tms. mutta oman kokemukseni ja maun kautta pidän sitä hyvänä.

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.