VALIKKO

Elämän rakkautta

1.4.2018 08:40

Pavlovaa pääsiäiskahvipöytään

Teen pääsiäiskahvin kanssa yleensä pavlovaa ja muulloinkin mieluummin pavlovaa kuin täytekakkua.

Pavlovan teen seuraavasti ja tästä tulee noin 10 annosta

6 munan valkuaista

3 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja tai maizenaa
2 tl etikkaa (eilen oli kaapissa omenaviinietikkaa ja sekin kävi hyvin)
***

Laita uuni lämpenemään n. 100 asteeseen. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, yhtään keltuaista ei saa olla mukana. Lisää sokeri pienissä erissä samalla vatkaten, kun valkuaiset on jo vatkattu hyvin kiiltäväksi, kovaksi vaahdoksi. Sokerin jälkeen lisää maizena ja etikka ja vatkaa vielä vähän.

Tämän jälkeen levitä marenki leivinpaperille siten että se on n. 20 cm halkaisijaltaan ja reunoilta hieman korkeampi että täytteen saa hyvin sisään.

Paistetaan n. 1,5 – 2 tuntia. Marenki tulee oljenväriseksi ja rapeaksi päältä.

Täytteeksi minä vatkasin kuohukermaa 4 dl ja lisäsin joukkoon 2 purkkia lime-sitruuna rahkaa. Puristin vielä hieman sitruunamehua ja lisäsin sokeria n. 1 dl ja vähän vaniljasokeria.

Päälle raastoin hieman sitruunankuorta sekä suklaata ja kokonaisia pensasmustikoita sekä maitosuklaalla päällystettyjä mansikoita.

Pääsiäisen aikaan myös keltaiset, aurinkoiset hedelmäpalat ovat kauniita.

Herkullisia pavlovahetkiä Sinulle

 

Kommentit

  • Inka Monola

    Oi nam! Mun on jo pitkään pitänyt tehdä pavlovaa itse 🙂

     0
    • Mari Kiljunen

      :). Tänään ehkä toteutatkin tuon suunnitelman. Pavlova on niin hyvää. Nams, nams iltapäiväkahville 🙂

       0
  • Matilde

    Olipa ihanaa, että löysin blogisi. Ajatuksesi ovat todella kauniita ja ihania. Luen blogiasi ehdottomasti jatkossakin. Niin paljon hyvää on sinussa ja ajatuksissasi. Iloa ja valoa sinun kevätpäiviisi toivon!

     0
    • Mari Kiljunen

      Kaunis kiitos kommentistasi. Ihanaa että löysit blogini ja jatketaan yhdessä matkaa :). Valoa, iloa ja kaikkea hyvää Sinullekin.

       0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.