VALIKKO

Elämän rakkautta

30.6.2018 19:11

Pride -ylpeänä rakastan ketä itse haluan

Tällä viikolla on vietetty Pride-viikkoa ja lauantaina oli Helsingissäkin Pride-kulkueessa oli liki 100.000 osallistujaa (I-S tiedon mukaan). Pride on ihmisoikeustapahtuma, jolla halutaan muistuttaa ja herättää kaikille kuuluvan tasavertainen oikeus seksuaalisesta suuntautumisesta tai sukupuolesta riippumatta. Pride yhdistetään paljon rakkauteen ja oikeuteen rakastaa toista aikuista sukupuolesta riippumatta, ehkä enemmän kuin siihen oikeuteen että työpaikoilla olisi sukupuolineutraalit wc:t tai muuhun tasa-arvoon. Itsekin teen näin. Entä Sinä? Samalla mietin myös sitä että annetaanko meille heteroille aina myöskään oikeus rakastaa toista aikuista ihmistä avoimesti ja vapaasti vaikka molemmat olisivat vapaita ja ihastuneita toisiinsa?

Homoseksuaalinen rakkaus

Homoseksuaalisuus oli Suomessakin rikos vuoteen 1971 asti. Löysin tämän tiedon pari vuotta sitten kun etsin suuria tapahtumia elämäni aikana maailmassa tai Suomessa ja sen lisäksi myös omassa elämässäni, joka vuodelle yhden kumpaakin. Hämmästyin tätä tietoa Wikipediasta, että homoseksuaalisuus on ollut rikos vielä omana elinaikanani Suomessa. Sitä tietoa kuinka monta ihmistä Suomessa on vangittu homoseksuaalirikosten takia kahdeksi vuodeksi vankilaan en ole löytänyt. Toivottavasti ei yhtään. Jos kuitenkin on, niin olisiko heiltä velvollisuus pyytää anteeksi Suomen nykyisen hyvän ihmisoikeuslainsäädännön sekä vapaan ja avoimen homoseksuaalisuuden ansiosta. Minusta olisi. Homoseksuaalisuuden määrittäminen sairaudeksi poistettiin Suomessa tautiluokituksista 1981. Onneksi Suomessa on menty asioissa hyvin ja avoimesti eteenpäin. Täällä homoseksuaalisen rakkauden näyttämiseen on oikeus ja vapaus.

Katson aina välillä kun käyn koirakävelyllä lähelläni asuvia kahta miestä kun he onnellisina kävelevät käsi kädessä. Rakkaus näkyy heistä kauas ja he nauravat paljon yhdessä kävellessään. He työntävät usein parivuotiaan tyttärensä pyörää edessään ja talvella vetivät tyttöä pulkassa. Tunnen suunnatonta onnellisuutta katsoessani heidän rakkautta ja onnea. Samalla tunnen kuitenkin myös surua siitä, että heidän on täytynyt muuttaa Suomeen ehkä turvapaikanhakijoina, koska he ovat venäläisiä. Homoseksuaalisuus ei myöskään Venäjällä ole ollut enää kriminalisoitua vuoden 1993 jälkeen, mutta median antama tieto avoimesta homoseksuaalisuuden näyttämisestä Venäjällä kertoo kuitenkin hyvin kielteistä kantaa. Siksi tuntuu ihmeelliselle että tällä Pride-viikolla suomen mediassa on juhlittu Trumpin ja Putinin tapaamista Helsingissä 16.7.2018. Kaksi maailman mahtimiestä, joiden toiminta on kaukana tasa-arvon kannattamisesta ja yhtäläisistä oikeuksista kaikille ihmisille maailmassa ja omassa maassaan.

Heteroseksuaalien rakkausongelmia

Vaikka meillä heteroseksuaalisilla aikuisilla on periaatteessa lakia rikkomatta oikeus rakastaa ketä haluamme kun emme syyllisty kaksinnaimiseen, on kuitenkin monilla läheisillämme usein oma näkemyksensä oikeuteemme. Joskus ystävämme ovat kuulleet kaupungilta tai tutuiltaan henkilöstä jota tapailemme ”jotakin todella painavaa ja tärkeää”, joka täytyy ehdottomasti kertoa meille ja aiheuttaa siten epävarmuutta suhteeseen. Ystävä ei pysty kertoessaan tietämään, eikä häntä välttämättä edes kiinnosta, pitääkö tämä painava tärkeä tieto jonka hän jakaa, edes paikkaansa. On kuitenkin varoitettava, koska Sinä voisit ehkä löytää paremman ja luotettavamman tilalle.

Yksi henkilö joka usein myös puuttuu suhteisiin on äitimme. Äiti kokee että hänellä on täysi oikeus näyttää ja kertoa Sinulle onko miniä- tai vävykokelas hänelle mieleinen vai onko -kokelas liian vanha, pukeutuuko väärin tai on väärin koulutettu. Äitisi oma valinta isäsi suhteen toki on täysin kritiikitön valinta. Täydellinen. Ei reklamoitavaa 😊. Äiti näyttää mielipiteen Sinulle ja ehkä -kokelaallekin välittämättä lainkaan siitä että kuinka paljon tämä tuottaa Sinulle ja kumppanillesi sydänsurua ja pohdintaa miksi suhdettanne ei hyväksytä. Äidinrakkaus menee ehkä välillä liian pitkälle ja liian itsekkääksi.

Pride-viikon ja kulkueen toivoisi jatkossa kannattavan myös tasa-arvoa, yhdenvertaisuutta ja oikeutta rakkauteen kaikille maailman ihmisille riippumatta siitä kuulutaanko me, Sinä ja minä, valtaväestöön tai vähemmistöön. Jokaisen tulee saada valita itse rakkaus aikuisten välillä. Jokaisen tulee saada tehdä omat virheet ja oppia niistä itse ei toisten ohjaamana. Ja parasta -jokaisen tulee saada kokea huikea jalat alta vievä rakkaus aikuisten välillä sukupuoleen, ikään, koulutukseen, kotipaikkaan tai ammattiin katsomatta. Huikeita rakkauden hetkiä Sinulle.

Rakkauden lisäksi ei ole mitään. Se pitää maapallon pyörimässä ja tähdet taivaalla.
– Paulo Coelho-

 

 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.