VALIKKO

Elämän rakkautta

29.4.2018 09:09

Puhu itsellesi positiivisesti ja rakasta itseäsi

Tomi Kokko, Suomen johtava elämäntapamuutosexpertti, lähetti meilin toissa päivänä otsikolla ”Puhutko itsellesi positiivisesti?”.

Sitä ei meistä moni tee. Sivusin aiheitta blogissani aiemminkin https://elamanrakkautta.fi/lasnaolon-voimassa-tunteilla-jarjen-sijaan/ . Me tuomaroimme mielessämme itseämme liikaa ja moitimme. Moittimisen ja itsensä devalvoimisen jälkeen olo ei todellakaan ole hyvä.

Mitäpä jos tänään kävelisitkin auringossa ja lintujen laulaessa metsään ja kehuisit ja opettelisit rakastamaan itseäsi ja puhumaan itsellesi positiivisesti.

Tässä vinkkini Sinulle siihen:

1. Mieti mitkä asiat tekevät Sinulle hyvää ja mitkä asiat tunnet että ne tekevät huonoa. Hyviä asioita on varmasti jo paljon ympärilläsi, mutta arjen keskellä Sinä et välttämättä huomaa niitä ja keskity niihin. Huonoa kokemusta Sinulle tuovista asioista pyri irtautumaan pikkuhiljaa.

2. Päätä että teet arjestasi hyvän toteuttaen niitä asioita jotka tekevät Sinulle hyvää. Jos rakastat herätä hitaasti, niin laitakin jatkossa kello soimaan 20 minuuttia aikaisemmin ja herää hitaasti. Jos rakastat croissanteja aamupalalla, niin käy illalla ostamassa niitä valmiiksi kaupasta ja pieni purkki marmeladia mukaan. Pienillä hyvillä muutoksilla arjestasi tulee Sinulle hyvä.

3. Kosketa itseäsi lämpimästi vaikka käsivartta silittäen tai olkapäälle taputtaen. Venyttele lempeästi, hyvin vartaloasi, käy lämpimässä suihkussa ja rasvaa kosteusvoiteella sitten vartalosi. Pidä itseäsi hyvänä hellien. Kerro itsellesi peilin edessä että olet kaunis ja arvokas, tärkeä ihminen. Juttele itsellesi peilin edessä positiivisesti hetki, kuin juttelisit parhaalle ystävälle tai suurelle rakastetulle.

4. Älä ohjelmoi elämääsi kalenterin mukaan kiireiseksi aikatauluttaen vaan jätä täysin vapaita aikoja kalenteriin. Sitten tee juuri sitä mitä huvittaa. Nämä hetket voivat olla 15 minuutista koko viikkoon. Tyhjinä aikatauluttomina hetkinä opit ymmärtämään ehkä parhaiten mitä rakastat ja mikä on Sinulle tärkeää. Tärkeintä näissä hetkissä on niiden tuoma hyvä olo ja rakkauden löytyminen.

5. Osta itsellesi kukkia. Kukilla on suuri symbolinen merkitys rakkaudessa. Silloin tällöin on hyvä hemmotella ja rakastaa itseään myös ja ostaa kukkia itselleen. Kukista ja niiden erilaisista väreistä saa uskomattoman paljon energiaa. Kukat pöydällä ilahduttavat Sinua monta päivää ja aina kun niitä katsot, ne kertovat rakkaudestasi itseäsi kohtaan.


6. Anna itsesi rakastamisen tapahtua ajallaan, älä pakota itseäsi iloiseksi tänään jos tunne ei ole sellainen. Jos olet surullinen tai vihainen, niin anna niiden tunteiden olla j hyväksy ne. Kun rakastat itseäsi, hyväksyt kaikki tunteesi. Mutta älä jää kuitenkaan niiden valtaan asumaan vaan etsi asioita jotka tekevät Sinulle hyvää ja kääriydy niiden asioiden myötä itsesi rakastamisen rakkauteen.

Nauti Sinäkin ja ota kuppi lempijuomaasi kesälle, auringolle, Sinulle ja itsesi rakastamiselle. Onnellisia päiviä Sinulle

 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.