VALIKKO

Elämän rakkautta

6.3.2018 22:17

Sisusta kierrättäen ja ideoi halvasti

Sisustaminen kierrätystavaroilla on hauska, inspiroiva harrastus. Hyviä paikkoja joista Sinäkin voit löytää ”helmiä” kierrätystavaroista omaan kotiin on kuntien kierrätyskeskukset, nettikirppikset, facebookin tai tori.fi, huuto.net-palvelut sekä lehtien ostetaan/myydään-palstat.

Facebookissakin löytyy ryhmiä vaikka kuinka monta omaan sisustustyyliin sopivia etsimällä mm. äijäkirppikset paikkakunnittain, pelastetaan vanhat esineet-ryhmä, suomi-desing jne. Näitä löydät hyvin hakusanoja apuna käyttäen.

Viimeisin oma löytöni on tämä ihana 50-luvun tv-taso, jonka ostin fb:n äijäkirppikseltä 15 €:lla ja maalasin sen valkoiseksi. Tasot olivat hieman kuluneet, alkuperäiset ruskeat petsatut. Vähän hiontaa ja yhden kerroksen maali ja tasosta tuli kiva pöytätaso olohuoneen nurkkaan.

Tämän tason hankinnasta innostuin facebookin moderni ja skandinaavinen sisustus-ryhmän kuvia katsellessa. Siellä on moni hankkinut vastaavan omaan kotiin kirppiksiltä. Toiset ovat maalanneet valkeaksi tai mustaksi ja moni pitää alkuperäisenä aikaa nähneenä.

Maalin ohella myös DC FIX https://www.bauhaus.fi/topmenu/tuotemerkit/d-c-fix.html on hyvä keino kunnostaa tämä halutun väriseksi ja omaan kotiin sattuvaksi.

Äijäkirppiseltä ostin 50 €:lla myös tämän keinutuolin, johon myös sain idean facebookin moderni ja skandinaavinen sisustus-ryhmän jäsenyyden innostamana. Keinutuoli on 60-luvulta, hauska matalaselkäinen malli.

Keinutuolissa on ihana keinua ja katsella televisioita. Pieni heiluriliike on rauhoittava ja meditatiivinen, joka tuo hyvän olon.

Löytämäni helmi, jota ehkä eniten rakastan on tämä vanha lipasto jonka olen löytänyt kaupungin kierrätyskeskuksesta 50 €:lla. Siinä oli todella huono, varmaan 5-kerroksinen maali päällä. Päätin että en hio sitä lainkaan vaan ostin osmo coloria https://www.osmocolor.com/ ja sudin sitä pari kolme kerrosta päälle. Aiemmat maalit eivät ole karisseet ja osmo color on kestänyt päällä hyvin. Epätasainen pinta kertoo lipaston historiaa ja on mielestäni kaunis.

Olisi mielenkiintoista tietää, jos tämä lipasto osaisi puhua, mitä se kertoisi minulle historiastaan. Mitä kaikkea tämä lipasto on nähnyt elämänsä aikana, kuinka moni on vetänyt auki tämän laatikon -onko kosketus ollut hellä, hätäinen, surullinen vai onnellinen….

 

Nämä olohuoneen kalusteet ovat siis maksaneet yhteensä 115 €. Edullisia löytöjä tekee muualtakin kuin IKEA:sta :).

Seinätaulu on tehty isäni avustuksella kankaasta, jonka hinta oli n. 9 €.

isä teki puukehykset kankaan taakse ja niitattiin kangas kiinni niihin. Helppo tapa tehdä kangas tauluja on kiinnittää kangas sopivan kokoisen styroksin päälle. Kangastauluja voi helposti vaihtaa vuodenaikojen mukaan sisustusvärejä vaihdellen.

Seuraava taulusuunnitelma on minulla Marimekon kangas jonka kiinnitän styroksin päälle ja laitan seinälle television viereen. Siitä ja Feng Shui-sisustuksesta kerron Sinulle myöhemmin lisää :).

Kynttiläjalat ja puksipuut on löytöjä Wanhan ajan sisustusliike K & K:sta http://www.sisustuskk.com/ .

Hyviä hetkiä helmien etsintään ja löytöihin Sinulle

 

Käytetään mielikuvista hyväksi ja keksitään näiden kalusteiden näkemää historiaa https://elamanrakkautta.fi/mielikuvituksellista-perjantaita/

 

Hauskoja ajatuksia kodista löytyy täältäkin blogista
http://haitulitallaa.blogspot.fi/2012/02/ajatuksia-kodista.html

Kommentit

 • Liisa

  Ihana tuo keinutuoli <3 Olen haaveilkut sellaisesta meille jo pidempään.

  Sinulle on muuten haaste blogissani.

   0
  • Mari Kiljunen

   kiitti ja kiitos kommentista :).Tuo keinutuoli oli minustakin ihana, hauska löytö. Matalaselkäisenä on kevyt tähän olohuoneeseen ja minulle, lapseni mukaan ”hukkapätkälle” on sopivan kokoinen :). Käynpä tsekkaamassa haasteen blogissasi.

    0
  • Mari Kiljunen

   kiitos :). Samoin minä rakastan vanhoja tuunattuna juttuja. Olisi hauska tietää mitä kaikkea nämä ovat nähneet jos ne pystyisivät sen kertomaan. Tuunatessa mielikuvitus laukkaa miettiessä tarinoita 🙂

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.