VALIKKO

Elämän rakkautta

7.6.2019 10:59

Sokeria iholle ja karvat pois

Kesän tullen moni meistä, minä ja ehkä Sinäkin, huomaamme ihokarvojemme kasvaneen ja näkynä karvat paikoitellen jopa rehottavat. Toki karvojen kasvu on luonnollista, mutta liika on liikaa ja niiden poisto hellekesää odotellessa helpottaa myös hienhajun torjumista. Mainoksesta innostuneena minä kävelin lähimpään Life-hyvinvointiliikkeeseen https://www.life.fi/epages/life.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/HLT/Products/LifeLappeenrantaPrismakeskus , koska halusin kokeilla ihokarvojen poistoon sokerointia kotona.

Naisilla
Naisilla ihokarvojen poisto on varmaankin yleisintä sääristä, kainaloista ja bikinirajasta. Itse en ole onneksi joutunut koskaan säärikarvojani ajelemaan, koska karvoitus säärissäni on hyvin vaaleaa ja vähäistä. Mutta tiedän ystäviltä, tuttavilta tämän kierteen mitä tummat, paksut säärikarvat naisilla aiheuttavat. Eräs ystäväni kerran kertoi, että kun hän laittoi kevään ensimmäisenä lämpimänä päivänä vaalean hameen ja vaaleat sukkahousut jalkaan, niin onneksi hän vilkaisi kotona vielä alaspäin kerran. Säärikarvat tulivat ulos sukkahousuista kuin kaktuksen piikit. Niinpä katseen jälkeen äkkiä vaihto pitkiin housuihin 😊.

Bikiniraja on alue, jolta itse poistan ihokarvoja. Milloin enemmän ja milloin vähemmän, mutta en halua että bikinirajan karvoitus näkyy uimapuvun tai edes alushousujen alta. Joskus rannalla katse kohtaa näyn kun naisella uimapuvun lahkeista ”tursuaa” karvoitusta, joillakin ehkä vielä jatkuen tummina säärikarvoina reisissä. Luonnollista ehkä joo, mutta esteettisesti ikävän näköinen juttu. Minusta. Olen aiemmin poistanut bikinirajan karvat varsihöylällä tai sheiverilla ja usein seuraavana päivänä alue on punaisia näppyjä täynnä.

Kainaloiden karvoituksen poistamiseen vaikuttaa varmasti osin välillä mediassa näkyvät isot otsikot kuinka jollakin filmitähdellä näkyi hihattoman iltapuvun yhteydessä ajamattomat kainalokarvat. itselläni vaikuttaa ulkonäön lisäksi myös se, että jos kainaloiden karvat ovat kasvaneet muutaman millin pituisiksi, niin huomaan heti että hienhajua tuntuu enemmän kuin kainaloissa, joissa ei ole karvoitusta. Niinpä kainaloiden karvojen ajelu on vakiojuttu kerta viikkoon iltapesun yhteydessä.

Kasvoissa voi olla myös naisillakin karvoitusta joko viiksien tapaan tai leuassa partahaivenina. Itselläni kasvoissa on kahdessa isossa luomessa karvoja päällä sekä leuan yhteen kohtaan tulee yksi terävä karva joskus. Nuo luomien karvat poistan pinseteillä, mutta se myös itseäni pelottaa hieman koska olen ymmärtänyt että iholuomia ei saisi ”härkkiä” pinseteillä tms. Samoin tuon yhden terävän karvan poistan aina pinseteillä. Joskus rikon karvaa poistaessani ihoani pinseteillä, mikä ei ole hyvä juttu tulehdusriskin takia.

Intiimialueen karvoituksen poistoa moni meistä ei välttämättä ole edes miettinyt kuin sen hetken kun näkee sitä tapahtuvan Sinkkuelämää- tms. tv-sarjoissa. Brassista on kyllä moni kuullut, mutta harvempi meistä kokeillut. Tai kokenut välttämättömäksi. Intiimialueen karvoitus voi kuitenkin jatkua peräaukon yläpuolelle asti, pakaroiden liittymään, joten jos ja kun Sinä poistat intiimialueen karvoitusta, kannattaa alueen laajuus huomioida.

Miehillä
Miehillä ei ilmeisesti ole niin ehdotonta ”pakkoa” karvoituksen poistamiseen kuin naisilla. Miehillä kainalokarvojen tuuheuteen ja pituuteen ei kukaan kiinnitä erityistä huomiota vaikka on hihaton paita päällä.

Nykymiehet kuitenkin poistattavat ihokarvoja selästä, rinnasta sekä intiimialueilta. Selkä ja rintakarvojen poistoon on monilla syynä kehonrakennus, jolloin lihakset näkyvät paremmin tai vaikka uiminen, jolloin vastus on pienempi. Aurinko myös tarttuu karvattomaan pintaan paremmin ja siksi moni mies poistaa selkä- sekä rintakarvat ennen aurinkolomaa tai kesää. Kainalokarvojen poisto miehillä, auttaa varmasti valkoisen paitapuseron kainalokohtien keltaiseksi värjääntymisen estoon. Lisäksi monilla miehillä on sama syy selkä- ja rintakarvojen poistoon kuin itselläni kainalokarvojen poistoon, hienhaju pysyy paremmin poissa kun ei ole ”villapaita” päällä.

Karvojen poisto sokeroinnilla
Minä halusin kokeilla sokerointia siksi, että inhoan niitä punaisia näppyjä bikinialueella ajelua seuraavana päivänä. Aina toki niitä ei tule, jos olen tehnyt alkutoimet hyvin. Lisäksi varsiterällä karvojen poiston jälkeen, sänki kasvaa melko nopeasti. Intiimialueilla tämä sänkikasvu voi aiheuttaa limakalvoille ongelmia ja hankausta seksuaalisessa kanssakäymisessä.

Kävin siis ostamassa Lappeenrannan Prisman Life-myymälästä Easy Sweet vartalosokeria. Näitä Easy Sweet-vartalosokereita on kolmelle eri ihotyypille, joista kaksi myös vegaanisia ainesosiltaan

– vihreä purkki kuivalle iholle (sokeri, vesi, sitruunahappo, oliiviöljy)
– oranssi purkki herkälle iholle (sokeri, vesi, sitruunahappo, hunaja)
– punainen purkki normaalille iholle (sokeri, vesi, sitruunahappo, ruusu-uute)

Ostohetkellä minua onnisti, kun Easy Sweet vartalosokerit olivat tarjouksessa 12,90 €, normaalin 16,00 €:n sijaan.

Ja sitten kokeiluun…. Easy Sweet vartalosokeripurkin mukana sain hyvät ohjeet sen lämmittämiseen ja käyttöön. Sokeripurkin voi lämmittää joko vesihauteessa tai mikroaaltouunissa. Kokeilin ja käytin molempia tapoja ja suosittelen enemmän vesihaudelämmitystä. Mikrolla lämmitetystä sokerista tuli nimittäin niiiiiiin kuuuuumaaaa, että etusormeni paloi. Onneksi kotona oli tilkka hunajaa, mikä on yksi parhaista tuotteista palaneen ihon kirvelyyn ja kipuun.

Kun sokeri on lämmitetty, sitä venytellään toisen käden sormilla, jotka on kasteltu veteen, niin kauan että sen väri muuttuu läpikuultavasta mattavaaleaksi. Tämä vei aikaa jonkin verran, mutta kannattaa jatkaa kunnes väri muuttuu. Sitten sokeri levitetään iholle n. 5 cm alueelle kerrallaan joko myötäkarvaan tai vastakarvaan, riippuen kumman tavan mukana tulleista ohjeista valitset kun Sinä käytät tätä loistavaa tuotetta.

itse poistin sokeroinnilla ihokarvoja kainaloista, kasvojen luomista sekä bikinirajasta. Ihokarvat bikinirajasta tulee ensin leikata muutaman millin pituisiksi, että sokerointi toimii. Lisäksi kainalot ja bikiniraja olisi hyvä käsitellä talkilla kosteuden poistamiseksi. Minulla oli kaapissa perunajauhoa ja se toimi hyvin talkin asemasta. Sokeroinnilla ihokarvojen poistaminen oli helppoa, eikä pariin päivään ole tullut sänkeä vaan uskon että lupausten mukaisesti karvoitus pysyy poissa viikkoja. Sokerointi ei aiheuttanut kipua, ehkä bikinirajassa pientä nipistelyä.

Mikäli kuitenkin haluaa kotona tehdä brassivahauksen niin siihen suosittelen enemmän bikinirajoja lukuun ottamatta hyvää kuorintaa, lämpimällä vedellä huuhtelua saippuan kera ja loistavaa Geisha shaveria https://www.ruohonjuuri.fi/geisha-shaver-zero-waste-geisha-6430062923803. Sokerointi tekee nimittäin niin herkällä alueella melko kipeää toteaa nimimerkki ”kokeiltu on”.

Palveluna ostettuna sokerointi maksaa noin 40-70 € sokerointialueesta ja toki palveluntuottajasta riippuen. Kotona sokerointi maksaa vain murto-osan siitä, toki työ on tehtävä itse. Tai kesäleikkinä yhdessä kumppanin kanssa 😊. Yhdestä Easy Sweet-vartalosokeri paketista kului itselläni kainaloihin, bikinirajaan, kasvoihin ja brassikokeiluun noin 1/5. Tuote säilyy avattuna 18 kk, joten siitä riittää moneen kertaan vielä ja pitkäksi aikaa.

Kun tämä vartalosokerointi on todella luonnonmukaista lisäaineettoman, vegaanisen tuotteen ansiosta, niin sokeroinnin jälkeen luonnonmukaisuus jatkuu eli käytetyn sokerimassan voi laittaa biojäteastiaan.

Makeita sokerointihetkiä mahtavaa hellekesää odotellessa Sinulle

linkit eivät ole affiliatelinkkejä ja linkkien klikkauksista tai ostoista ei tule tuottoja minulle

tässä videolinkkejä jos haluat tutustua enemmän sokerointiin

https://www.youtube.com/watch?v=6Fp3AqKha_4

https://www.youtube.com/watch?v=NJFoKoEefPg

 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.