VALIKKO

Elämän rakkautta

21.5.2019 10:50

Täydellinen munakoisovuoka

Tein viikonloppuna ensimmäistä kertaa munakoisovuokaa kun poikani oli viikonloppukylässä luonani. Tästä tuli tajuttoman hyvää, kehuja tuli poikani suustakin. Munakoisovuoka onnistuu hyvin myös vegaanisena versiona. Ja tämä käy joko pääruoaksi yksin tai lisukkeeksi vönerille, seitanille tai grillilihalle.  Ohjeesta riittää kuudelle ruokailijalle.

Ostoslista

n. 600 g             munakoisoa  (n. 2 kpl)

1 kpl                   sipuli

4 kpl                   valkosipulinkynsiä

400 g                  mozzarellaa

1 dl                      parmesaania

1 kpl                   tuore ruukkubasilika

2 tlk                    kuorittuja tomaatteja (n. 400 g)

1 tlk                    tomaattipyrettä

5 rkl                    oliiviöljyä

2 tl                       suolaa sekä sokeria

1 tl                       balsamicoa sekä mustapippuria

Vegaaniversioon loistavat mozzarella- sekä parmesaaninohjeet näissä linkeissä  https://chocochili.net/2015/05/pahkinaparmesaani/

http://antipastaa.blogspot.com/2015/10/maidoton-ja-vegaaninen-mozzarella.html

Ohje

Pilkoin hyvin pestyt, kuorimattomat munakoisot noin 0,5 cm paksuisiksi viipaleiksi leivinpaperin päälle ja ripottelin sormellisen suolaa niiden päälle. Annoin niiden ”itkeä” noin puoli tuntia.

Sillä aikaa tein tomaattikastikkeen eli pilkoin sipulin sekä valkosipulit ja kuullotin niitä öljyssä korkeareunaisella paistinpannulla. Ensin lisäsin joukkoon säilyketomaatit ja sitten tomaattipyreen, suolan, sokerin, mustapippurin ja balsamicon. Leikkasin kastikkeeseen noin 0,5 dl tuoretta basilikaa. Kun kastike kiehui n. 30 minuuttia pilkoin lastalla kokonaisia tomaatteja pienemmäksi.

Tämän jälkeen kuivasin talouspaperilla munakoisoviipaleet ja paistoin niitä hieman pannulla öljyssä että saivat hieman väriä ja pehmenivät. Lisäksi viipaloin mozzarellat.

Sitten laitoin uunivuoan (n. 25 x 25 cm) pohjalle kerroksen munakoisoviipaleita. Niiden päälle tomaattikastiketta kerros ja sen päälle mozzarellaviipaleita, ruokalusikallinen parmesaania ja puoli desiä leikattuja basilikan lehtiä. Sitten taas munakoisoviipaleet ja tomaattikastike…. Kerroksia tuli yhteensä 3 kappaletta.

Paistoin vuokaa uunissa 200 asteessa n. 45 minuuttia.

Lautaselle annosten päälle pilkoin vielä tuoretta basilikaa.

Onnellisia hetkiä Sinulle ruokapöydässä täydellisen munakoisovuoan ympärillä

 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.