VALIKKO

Elämän rakkautta

26.3.2019 18:28

Täydellinen vegaaninen kasviskorma

Intialaisen keittiön ruuista korma on ollut ehdoton tilaussuosikkini. En ole aiemmin tehnyt kormaa itse kotona. Poikani Kalle oli tulossa viime viikonlopuksi luokseni ja etsin hyvää uutta reseptiä kokeiluun. Päätin tehdä kormaa ja tällä kertaa ilman kanaa, koska molemmat syömme pääosin kasviksia. Tämä kasvisruoka maistui hyvin kyllä vierailulla käyneille sekasyöjillekin. Tässä Sinullekin täydellisen vegaanisen kasviskorman ohje, josta riittää hyvin annoksia 8 -10:lle, kun riisiä keittää tarpeellisen määrän korman seuraksi.

Ostoslista:
1000 g kukkakaalia
600 g kesäkurpitsaa
1 tölkki tomaattimurskaa, itse tykkään laittaa murskan lisäksi myös tomaattipyreen
4 kpl kevätsipulia tai 2 sipulia
3 kynttä valkosipulia
6 kpl porkkanaa
4 kpl tomaattia
2 dl punaisia linssejä
0,5 dl oliiviöljyä
2 dl vettä
4 dl kookoskermaa
3 rkl curry-mausteseosta
2 rkl jeeraa
2 rkl himalajan vuorisuolaa tai merisuolaa

Näin valmistin:
Korma sana tarkoittaa haudutusta, joten aikaa kannattaa varata tämän valmistumiseen pari tuntia, apukäsillä hieman vähemmän. Edellisenä iltana jo kuorin ja pilkoin kesäkurpitsan ja sipulit sekä valkosipulin ja haudutin niitä noin 10 minuuttia oliiviöljyssä.

Tämän jälkeen siivutin kukkakaalit ohuiksi siivuiksi, kun olin poistanut niistä lehdet sekä kovan keskikohdan ja lisäsin ne kattilaan kesäkurpitsan ja sipulien joukkoon. Haudutin taas noin 10 minuuttia ja nostin jäähtyneen kattilan jääkaappiin yöksi.

Seuraavana päivänä raastoin porkkanat ja lohkoin tomaatit ja lisäsin ne kattilaan.

Sekoitin toisessa astiassa tomaattimurskan, tomaattipyreen, veden ja kookoskerman sekä mausteet ja kaadoin ne kattilaan kasvisten joukkoon. Minä tykkään laittaa yleensä tomaattimurskan joukkoon myös tomaattipyreen, jolloin makua saa mielestäni enemmän.

Tämän jälkeen kun kaikki kasvikset olivat kattilassa, annoin korman hautua noin tunnin. Sitten lisäsin keittämäni punaiset linssit myös kattilaan.

Korman seuraksi keitin basmatiriisiä ja silppusin tuoretta korianteria sekä ripottelin hampunsiemeniä korman päälle.

Aivan loistavan makuinen mausteinen ruoka, joka sai paljon kehuja ja riitti muutamaksi päiväksi syödä.

Herkullisia hetkiä Sinullekin

Minä aloitan mehupaastoa ja kerron siitä Sinulle myöhemmin lisää

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.