VALIKKO

Elämän rakkautta

30.5.2018 15:29

Täytekakku- ja kakkuideoita juhliin

Täytekakkujen täytteiden ja koristeiden keksiminen juhliin on hauskaa puuhaa, mutta tuottaa myös monesti mietittävää paljon että kakuista tulee tarpeeksi kosteat ja että koristeet kestävät siisteinä tarjoilupöydässä jopa tuntien ajan. Lisäksi tulee huomioida juhliin osallistujien erikoisruokavaliot,  mutta kaikkien makumieltymyksiä ei kyllä voi millään täyttää 🙂 . Itse inhoan banaanilla täytettyjä kakkuja ja muutenkaan en ole hedelmäkakkujen suuri ystävä. Marjakakut, lakkoja lukuun ottamatta, vievät kielen mennessään. Olen siis nirso täytekakkuilija  :).

Kun meillä muutama vuosi sitten oli poikani Kallen ylioppilasjuhlat, mietin kovasti kakkujen tekoa itse tai ketä tuttua pyytäisin apuun. Vaikka Kallen silloinen tyttökaveri opiskeli leipurilinjalla, en halunnut häntä vaivata täytekakkujen teolla, koska lähipiirillä on oikeus myös valmistautua juhliin ilman suurta työtä tai pelkoa täytekakkujen epäonnistumisesta.  Siksi en tehnyt myöskään itse.

Yhdessä asiassa Lilja auttoi minua tai tekikin nämä kokonaan eli kakkutikkarit, jotka saivat juhlissa suuren suosion niin aikuisten kuin lapsien keskuudessa.

Kuvassa tikkari vielä ilman tikkuja ja maitosuklaa päällysteisistä ei ollut kuvaa.
Eli tehtiin kakkutaikina, joka pyöriteltiin leipomisen jälkeen palloiksi ja upotettiin sitten hetkeksi sulaan maitosuklaaseen tai valkosuklaaseen. Sitten vain tikku (hammastikku, pilli tms.) ja koristeet päälle ja kakkutikkarit ovat valmiit. Jos tikkuna käyttää pilliä, niin kakkutikkarit ovat todella kivoja tarjoilupöydän tarjoiltavia koristeita korkeassa lasiastiassa.

Kakkujen osalta päädyin leipomoon. Koska oli ylioppilasjuhlat, oli aivan selvä että yksi kakku on ylioppilaslakin mallinen.

Muihin kakkuihin leipomolla olikin idea, että tuon heille valokuvia, jotka he kopioivat syötäville maissilevyille kakun päälle ja näin juhlittavan elämänhistoriaa saadaan kakkuihin mukaan. Kuvat onnistuivat todella hyvin ja kakut olivat kauniita muistoja eri elämänvaiheilta.

Ensimmäisessä kakussa on kuva meidän vuoden vanhasta ”talviomenasta” punaisine poskineen.

Toisessa kuvassa oli mukana muisto juhlittavan rakkaasta lapsuuden ja nuoruuden harrastuksesta jalkapallosta. Kuva otettu ehkä  12-vuotiaana jalkapalloasu päällä.

Ja kolmannessa valokuvakakussa oli Kallen lukion 3. luokan luokkakuvauskuva.

Kuvat kestivät todella hyvin useamman päivän kakkujen päällä ja saivat kahvipöydässä hyvää keskustelua muisteluineen aikaiseksi juhlavieraiden parissa.

Valokuvakakut ovat hyvä idea myös rippijuhliin, häihin tai vaikka syntymäpäiville.

Onnellisia kevään ja kesän juhlia Sinulle

 

Meidän kakut tilasin https://caffeviolet.fi/

https://reseptitaivas.fi/reseptit/cake-pops-kakkutikkarit/

 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.