VALIKKO

Elämän rakkautta

8.4.2018 09:28

Tunteet tulevat ja menevät, älä jää kiinni

Tunteet tulevat ja menevät meidän elämässä. Jäätkö Sinä kiinni tunteisiin ja mietitkö kiinni jäämisen vaikutusta elämääsi?

”Helpointa on
välinpitämättömyys.
Olkapäät kolahtavat
kerran, kuin etäinen
peräaalto, asettuvat.

Helpompaa on
jos vihaa, voi
tulla epäröintiä.

Nyt keinulaudan toiseen
päähän istahtavat käsi
kädessä lämpö ja sääli.
Siitä alkaa
kipeä keinunta.
-Tommy Tabermann, Keinu- ”

Kaikki tunteemme ovat tärkeitä ja luonnollisia meille. Vaikka nykyisin monet elämänoppaat opettavat olemaan vain positiivisia ja kiitollisia, ei se saa tarkoittaa sitä, että emme saisi olla vihaisia, kateellisia tai surullisia välillä. Ilman toista ei ole toista. Onnellisuuteen tarvitaan myös pettymyksen ja surun tunteita. Mikään tunne ei ole pysyvä. Ikävä kyllä, ei edes rakkauden ja onnellisuuden tunne ole pysyvä.

Ikäviä tunteitakaan ei saisi kuitenkaan tukahduttaa. Jos tunnet vihaa, anna tunteen tulla. Ja anna tunteen mennä, älä jää kiinni siihen tunteeseen ja ota sitä elämääsi. Vihan tunne voi olla kuin myrskypilvi joka tulee elämääsi hetkeksi. Se saa ehkä hetkellistä tuhoa aikaiseksi, mutta kaikki on korjattavissa lyhyen myrskyn jälkeen. Mutta jos Sinä jäät elämään vihan tunteen tai muun ikävän tunteen kanssa, elämääsi tuleekin kuukausia jatkuva monsuunisade, jonka tuhoista selviäminen vie paljon enemmän voimia. Älä kanna ikävää tunnetta elämässäsi mukana. Siksi on tärkeää, että Sinäkin muistat sen tavan jolla saat ajatuksesi taas positiiviseksi kohti onnellisuutta ja hyvää.   https://elamanrakkautta.fi/lasnaolon-voimassa-tunteilla-jarjen-sijaan/

Se, että antaa ikävien tunteiden tulla ja mennä nopeasti, on tärkeää myös siksi, että elää tässä hetkessä ja näissä tunteissa läsnäolon voimalla eikä menneissä ikävissä tai kuvitelluissa tunteissa. Nämä ”kuvitellut tunteet” voivat olla todella haitallisia ja aiheuttaa paljon enemmän haittaa kuin se että olisit ollut avoimesti läsnä ja kokenut sen hetken tunteet ja toiminut niiden mukaan. Tiedätkö Sinä mitä tarkoitan? Tarkoitan sitä, että esim. tärkeään tapaamiseen mennessä olet miettinyt jo mielessäsi paljon tulevaa tapaamista, miettinyt mitä muut tapaamisessa sanovat, mitä he tarkoittavat sanomisillaan, mitä vastaat heille ”nasevasti” päässen voitolle tai vaikka kuvitellut ylipositiivisesti että tapaaminen tarkoittaakin varmaan kosintaa. Sinä olet siis miettinyt tapaamisen etukäteen ja uskot että tiedät mitä muut sanovat siellä ja miten käyttäytyvät ja Sinulla on vuorosanatkin valmiina. Ehkä ei kuitenkaan käteen valmiiksi kirjoitettuna :).

Kun tapaaminen sitten toteutuu, toisten läsnäolijoiden käytös ja sanat voikin olla täysin erilaista kuin olit etukäteen kuvitellut. Ja Sinä et pysty olemaan läsnä kunnolla hetkessä ja kokemaan niitä tunteita joita sen hetken sanotut sanat ja toisten energia Sinussa saisi aikaan, jos olisit avoimin mielin läsnä siinä hetkessä. Sinä elätkin  kuvitelluissa tunteissa ”tämä ei menekään niin, herra x ei sanonutkaan niin” ja tilanne menee ohi täysin väärin.

Siksi on tärkeää olla etukäteen vaikka välinpitämätön, mutta ei saa jäädä siihenkään kiinni. Anna kaikkien tunteiden tulla ja mennä, muuttua välillä ja elä avoimin mielin läsnäollen hetkissä. Onnellisena ja läsnä olevana.

Opettele kuuntelemaan toista ihmistä ja luontoa

 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.